reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ola, super, ze jesteś w domku, popłacz troszke i nabieraj sił, zobaczysz przydadzą Ci się :-)
Zovitka, no to Olaf bedzie pierwszym mężczyzną kwietniowym. Chyba, ze Agutek jeszcze sie zdecyduje do jutra lub Ancona...
Madzikm - zajmujcie się Emma, oby jej przeszło jak najszybciej. Moze swojej diecie sie jeszcze przyjrzyj nieco...

Uwaga, uwaga: nadejszła wiekopomna chwila: wstawiłam pralkę z ciuszkami, ręcznikami, kocykami Bąbla. Nie ma jak 10kg wsadu ;-)

reklama
Zovitka,trzymamy kciuki!
Ola,super,ze juz w domku jesteście - czekamy na zdjecia. :-)

Jotemka,czuje sie bleeee. Taka klucha na zoladku,ze sie zaraz doslownie pozygam. Sorki za dosadnosc. :-/
Na prawde,chcialabym juz byc po... :-( Plakac mi sie chce ciągle,źle sie czuje... Masakra. :-(

`Olu10` I `Madzikm`

Z CALEGO SERCA: GRATULACJE I WSZYSTKIEGO WSPANIALEGO DLA WASZYCH CORECZEK!
Olu10- dolanczam sie do zyczen dziewczyn, oby Alanek szybciutko wykurowal sie z tych wiruskow...!!! :tak:
I obyscie jak najszybciej mogli znowu byc razem I cieszyc sie przybyciem Antosi :)

Madzikm - aby Emma poradzila sobie z kolkami! :tak:

pozdrowionka dla WAS WSZYSTKICH :-D

Ostatnia edycja:
Ola super ze jestescie w domku,co do nastroju niewiem czemu ale wydaje mi sie ze wiekszosc z nas po wyjsciu ze szpitala bedzie wlasnie w takim dolku chwilowym:sorry: chyba nie musze tlumaczyc czemu...teraz jestesmy zmeczone a potem:baffled:
Madzikm kochana fajnie ze sie odezwalas,Emma slicznie przybiera,oby tak dalej:tak:co do kolek u mnie byl zbawienny infacol
Agutka zacznij liczyc kiedy ci sie to zle samopoczucie zaczelo pozniej jak juz urodzisz bedziesz mowic ze rodzilas 40 godzin;)

Ja po pierwszym porodzie nie mialam jakiegos momentu kryzysowego. Moze to dlatego ze Tymek byl bezproblemowym dzieckiem - jadl i spal 3-4 godziny. Bez zadnych placzow, problemow z usypianiem, kolek. Obawiam sie ze tym razem moze byc troche gorzej ze wzgledu na podzielnosc uwagi na dwojke dzieci.

Mlody tak sie kreci i rozpycha ze zaraz mi chyba brzuch peknie. Niby z pomiarow wychodzi ze nie powinien byc jakis wielki ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Chyba ze bedzie nieduzy ale bardzo silny.

Hej kwietniówki
Nie pisałam od czasu przyjazdu z Emmą w czwartek do domu, bo staramy się ogarnąć sytuację. Małą niestety męczy kolka, pręży się biedna i jest niespokojna, więc czuwamy przy niej na zmianę, starając się załapać choć trochę snu. Poza tym ładnie je i przybiera na wadze, ma już 2545g. Mamy nadzieję że w kilka tygodni problem brzuszka się rozwiąże, na razie stosujemy masaże, ciepłe kąpiele, a jak będzie gorzej zakupie kropelki na kolkę.

Gratuluję serdecznie Olu urodzenia córeczki:-D Baby górą i na podium na kwietniówkach :-). Doczytałam, że czekamy na pierwszego chłopca od Zovitki! Trzymam mocno kciuki za pomyślne rozwiązanie!

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich waszych wpisów, ale nie jestem w stanie teraz nadrobić.

Trzymajcie się ciepło w oczekiwaniu na wasze maleństwa!

Kochana, a sprobuj z suszarka na koke, wlaczasz mniejszy strumien i na brzuszek, oczywiscie tak, zeby nie poparzyc maluszka- podobno dziala!

JA dziewczyny dopiero wrocilam od lekarza, ale napisalam na watku wizytowym.

Bylam dzis w aptece, kupilam najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka- sol fizjol., wode morska, octinosept czy jakos tak na pepek, gruszke do nosa, lonomag, masc na odparzenia, masc majerankowa i to chyba tyle i 70 zl poszlo... ale to wszystko drogie!

a teraz odpoczywam po wizycie, wlasnie zjadlam w nagrode zupke chinska :/

uciekam, ciesze sie, ze u reszty wszystko ok i czekam na pierwszego chlopa!

Agutka życzę, by dziś się akcja rozkręciła i kończyła happy endem :)

Madziolina po co Ci maść majerankowa teraz?
ja gruszki nie używałam, przy katarze miałam fride.

Madzikm kolki, ciężka sprawa. U nas suszarka pomagała.

Ola super, że już w domku jesteście :)
Życzę, by synek szybko wyzdrowiał, byście mogli się cieszyć nowym członkiem rodziny wspólnie.
Ja się boję, że mój z przedszkola coś przywlecze nie w czas.

Widzę, że fatalne samopoczucie nadal u nas króluje. Ja ostatnio to bym tylko spała, ale zdałam sobie sprawę, że to ostatni moment na zachcianki, więc spełniam je :-)

reklama
Agutka życzę, by dziś się akcja rozkręciła i kończyła happy endem :)

Madziolina po co Ci maść majerankowa teraz?
ja gruszki nie używałam, przy katarze miałam fride.

Madzikm kolki, ciężka sprawa. U nas suszarka pomagała.

Ola super, że już w domku jesteście :)
Życzę, by synek szybko wyzdrowiał, byście mogli się cieszyć nowym członkiem rodziny wspólnie.
Ja się boję, że mój z przedszkola coś przywlecze nie w czas.

Widzę, że fatalne samopoczucie nadal u nas króluje. Ja ostatnio to bym tylko spała, ale zdałam sobie sprawę, że to ostatni moment na zachcianki, więc spełniam je :-)

Gruszke kupilam, bo ta frida do mnie nie przemawia, ale zobaczymy w praniu :-) a masc majerankowa przy katarku pod nosek na noc, kosztowala 2 zl, wiec w razie co wzielam.

Do góry