reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam
Buzia mi się uśmiecha jak was czytam. Zachcianki i depresje kobiet ciężarnych. Cieszę się że jest takie forum bo przynajmniej możemy się wygadać i być pewne że zostaniemy zrozumiane.

Agunia no widzę że synuś się spieszy na świat. Wszystkie symptomy wskazują na to że jednak nie będzie chciał zbyt długo czekać.

Widzę ogólne zniecierpliwienie przedporodowe. Ja też już powoli nie mogę się doczekać. Chociaż wiem że teraz jeszcze jest trochę za wcześnie. Jeszcze jakieś dwa tygodnie sobie daję a potem mogę rodzić. Teraz jeszcze nie, bo torba nadal nie spakowana. No i malowanie nie dokończone.

Mówicie o słodyczach. Ja właśnie obżerałam się rurkami z kremem z biedronki. Nawet nie wiem ile zjadłam. Humor może ciutke lepszy niż wczoraj ale rewelacji nie ma.

reklama
Witam i ja:-)
U nas pierwsza noc bez temp-matko laseczki ale się wyspałam:-D:-D:-D Syn obudził sie dopiero po 10:szok::tak: Więc ja do tej godz tez leżałam, a co nie wiadomo kiedy taka okazja się powtórzy ;-)
ja mam dziś równe 34 tygodnie:-D Ha jeszcze 4 i lece na porodówkę:tak::tak: 26 mam wizytę i niech daje mi skierowanie na 14 kwietnia do szpitala, a będę szczęśliwa jak Viltutti:-D:-D:-D

Rila cos w tym jest bo mnie się chce na plażę i......zimne piwko z sokiem:-D

Viltutti, gdybyś nie była tak daleko, to ja bym Cię z chęcią przygarnęła.
Taka z Ciebie energiczna babka, a u mnie roboty huk :-D:-D
A idzie nam jak po grudzie (jak już tak sypie powiedzonkami) a i psa mam i jak by przemówiła było by cudnie:-):-):-)
mąż albo w pracy, albo przy kompie zlecenia robi, a czas ucieka...Ja za to jak za dużo robię to mi ciśnienie skacze, nogi już mam słoniowe także przydała by się pomoc i towarzystwo.

Powiem wam, że mnie te 3 tygodnie do cc zaczynają przerażać - jakoś szybko czas mi leci:szok: a że tydzien przed planuje się przenieść do rodziców to już w ogóle...

No i przez wasze opowiesci ślinę sie na piwo znów, zimne karmi też bym wypiła;-)

widze od rana zachcianki ciązowe:-) ja wczoraj miałam smaka na lody i tak podjadałam cały dzień rózne smaki, a że okazało sie że przez ostatnie 4 tyg nic nie przytyłam to mogłam sobie pozwolić.
Niewiem czy mi brzuch opadł, chociaz jakoś tego nie zauważyłam czy przez to że młody ułożył sie juz główka w dół ale lżej mi sie oddycha, mniej sie męczę. Juz zapowiedziałam M , że może w sobote pomyjemy okna ? troche ich mamy wiec potrzebuje pomocy, bo mam ich ok 20.
dzisiaj wkoncu także zamówiłam na allegro łózeczko i narazie 1 komplet pościeli.

Witam wpadam na sekundkę bo obiad własnie wstawiam.
Melduję ze ja nadal w dwupaku, chociaż w nocy od 2 do 5 nie spałam bo łapały mnie dość konkretne skurcze + ból na dole pleców i podbrzusza taki jak na okres. Byłam wręcz przekonana że coś z tego wyniknie ale póki co nic.
Nawet położna dzwoniła się dowiedzieć jak się miewam i mówiła że pewnie coś się rozkręca tylko teraz pytanie ile będzie się rozkręcać czy czasem nie 2 tygodnie:-) Zaleciła żeby się ruszać a nie zalegać na kanapie. Więc nie zalegam latam sprzątam nawet firankę jedną zmieniłam.
Będe po obiadku. bużka

ale duzo piszecie :)

Kroczku ja tak sobie mysle, ze te nasze obawy o ciaze po porodzie znikną. Ale pojawią sie nowe obawy o Maluszka :)

No niestety zima ma jeszcze na chwile wrocic, ale nie sadze zeby bylo to dlugo. Tez preferuje slonce i min. +5 stopni :)

co do nastrojów - oj ja tez juz mam roznie. Czasem mi poprostu przykro, a czasem jestem wsciekla i sama nie wiem na co. Zazwyczaj mąż obrywa i jest ciut lepiej :) Smaki tez mam rozne ale nie moge za czesto na słodkosci sobie pozwalac. O dziwno moge jesc lody z wnieograniczonej ilosci - nie wiem czy cukier tam tez jest zamrożony, ale nie skacze mi po lodach. Wiec korzystam :)

Ola no to trzeba teraz łózko odstawić na bok i brać się za wszystko co pomoże Dzidzi :) Powodzenia

Trzymajcie sie Drogie Panie :)

A ja chcę na plażę!!! A do tego ziiimne białe wino :-)

ja też chcę zimne winko!!!

Witam
Buzia mi się uśmiecha jak was czytam. Zachcianki i depresje kobiet ciężarnych. Cieszę się że jest takie forum bo przynajmniej możemy się wygadać i być pewne że zostaniemy zrozumiane.

Agunia no widzę że synuś się spieszy na świat. Wszystkie symptomy wskazują na to że jednak nie będzie chciał zbyt długo czekać.

Widzę ogólne zniecierpliwienie przedporodowe. Ja też już powoli nie mogę się doczekać. Chociaż wiem że teraz jeszcze jest trochę za wcześnie. Jeszcze jakieś dwa tygodnie sobie daję a potem mogę rodzić. Teraz jeszcze nie, bo torba nadal nie spakowana. No i malowanie nie dokończone.

Mówicie o słodyczach. Ja właśnie obżerałam się rurkami z kremem z biedronki. Nawet nie wiem ile zjadłam. Humor może ciutke lepszy niż wczoraj ale rewelacji nie ma.

Albo nie, jednak wolę te pyszne waniliowe rurki :tak:
widze od rana zachcianki ciązowe:-) ja wczoraj miałam smaka na lody i tak podjadałam cały dzień rózne smaki, a że okazało sie że przez ostatnie 4 tyg nic nie przytyłam to mogłam sobie pozwolić.
Niewiem czy mi brzuch opadł, chociaz jakoś tego nie zauważyłam czy przez to że młody ułożył sie juz główka w dół ale lżej mi sie oddycha, mniej sie męczę. Juz zapowiedziałam M , że może w sobote pomyjemy okna ? troche ich mamy wiec potrzebuje pomocy, bo mam ich ok 20.
dzisiaj wkoncu także zamówiłam na allegro łózeczko i narazie 1 komplet pościeli.

A może jednak lody? :rofl2:

reklama
Do góry