reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

witam:-)My mieliśmy kolejną noc z temperaturą 38..... Rano kaszel, pediatra i......zapalenie krtani:szok::szok::szok: jak to syn skomentował: "No świetnie"........
Lece Was poczytać, bo wczoraj nie miałam na to sił....
Viltutti-jestes boska:-D:-D Ja tak się uśmiałam, że aż syn patrzył co się dzieje:tak:

reklama
ja miałam ziajkę i była bardzo fajna :) a teraz starszakowi kupiłam baby dreeama właśnie, ale go uczuliło w sumie nie wiem czemu, bo skład ma fajny, a po drodze był hipp i był też super. Myślę, że wyjdzie w praniu, ale któryś z tych są OK. Na początek polecany jest jakiś emolient, w sumie to na start mało kosmetyków się używa :)
ja miałam właśnie emolient i oliwkę a potem balsam a dopiero potem doszedł krem od wiatru/słonca :) a potem mydełko, szampon itd.

Rila łazienkę mam daleko od sypialni. A my mamy taryfę nocną na prąd więc często zdarza mi się prać w nocy, no może nie tak w samym środku jak ostatnio, zwykle włączam pranie o 22, bo o tej godzinie się zaczyna.
A męża budzę moim łażeniem po nocy :-p

Evelinka jak zobaczyłam pogodę to się załamałam :no: tak już pięknie na dworze.

Kroczek mnie ostatnio tak bolało ale z prawej strony.

Viltutti niezły patent na golenie :-D Mi na razie golenie nóg idzie bezproblemowo, schylanie sie czy podnoszenie nóg jeszcze idzie mi w miarę sprawnie. Nawet jak ostatnio ubierałam u mamy buty to była zdziwiona, że nie siadam tylko ubieram tak w locie ;-)
No ale golenie miejsc intymnych to już nie lada wyczyn :tak:

Agmaa przykro mi z powodu przyjaciółki.
Co do kosmetyków do pielęgnacji to wychodzę z założenia, że im mniej tym lepiej a przy wyborze sugerowałam się tym co wyczytałam na stronie Sroki Sroka o....: analiza

Idę w końcu obiad wstawić. Jeszcze jestem w lesie ze wszystkim :baffled:
Jednak te ostatnie noce tak mnie wymęczyły, że musiałam się położyć i przysnęłam sobie na godzinkę.

A jeszcze mam pytanie co do liczenia ruchów. Mam liczyć ruchy pomiędzy 9 a 12 i ma być ich 10. Dla mnie to trochę bez sensu, bo ja w tych godzinach zwykle jestem na nogach a wtedy wiadomo dziecko tak się nie rusza.
A po za tym wydaje mi się, że ruchów powinno się przez cały dzień pilnować :huh:
Macie jakieś swoje sposoby?

Viltutti to musi super wyglądać :-D

Evelinka pokoik super :)
my wczoraj skręciliśmy kołyskę. Na razie stoi u nas w pokoju i pewnie na razie tak zostanie.

Co do kosmetyków to ja będę używała nivea baby sensitive, ale na początek mam też mydełko ze skarbu matki i płyn z tesco.

Ja ostatnio wyspać się nie mogę, a do tego syn wstaje po 5 :wściekła/y: oszalec idzie.

a sluchajcie wg suwaczka jestem w 35 tyg, ale niektore kalkulatory interpreytuja to jako 36 tydz i rozpoczecie 9 m-ca? sama nie wiem :/

Skoro na suwaczku pojawia się 35 tydzień, to znaczy że tyle faktycznie tygodni masz skończonych, a jak np. masz 35tc + 4 dni to znaczy że jesteś w 36 tygodniu ciąży, bo masz 35 skończonych pełnych i jesteś w trakcie 36.
Ale jak któraś laska słusznie zauważyła, w przypadku kontaktu ze służbami medycznymi podaje się skończone pełne tygodnie, czyli w Twoim wypadku 35.

Viltutti i znów rżę do komputera a mąż tylko podejrzliwie zerka :-D ja tez mam już mega problem z goleniem ale mąż obiecał pomoc jutro :-)

Żeby sobie mąż nie pomyśłał że w jakieś romanse internetowe się wdałaś... ;)

Hej Laski :)

Jak mija wam poranek??

Ja śpię ostatnio jak zabita. Dzisiaj obudziłam się o po 10 a czułam się jakby była najwyżej 6.
Miałam wczoraj strasznego doła... dowiedziałam się, że moja przyjaciółka, która stara się z mężem o dziecko od dwóch lat poroniła w 10tc... Nie wiedziałam co mam powiedzieć, jak ją pocieszyć, jak wesprzeć... Straszne uczucie. Biedna nie chciała mnie martwić biorąc pod uwagę mój stan ale jak pojechała zobaczyć serduszko Maleństwa Pani dr miała dla niej tak straszne wieści nie wytrzymała i zadzwoniła. :-( Ale to taka dobra duszyczka, że boję się, że się załamie... :-(

Dzisiaj muszę dokupić środki do pielęgnacji dla Szymka bo wczoraj mnie olśniło, że nic nie mam!!!! Polecacie jakąś konkretną firmę?? Nivea, hipp??? Muszę jeszcze gdzieś kupić wanienkę, przewijak i materac bo to już nie jest śmieszne i boję się, że obudzę się z ręką w nocniku.

Oj naprawdę współczuję Ci sytuacji i ciężko coś doradzić, bo z jednej strony skoro Cię o tym poinformowała to znaczy że czuje potrzebę wsparcia i rozmawiania o tym, ale z drugiej strony Ty i Twój brzuszek raczej nie będziecie działać na nią kojąco, a powiedziałabym że wręcz na zasadzie oliwy do ognia, nawet jeśli jest najlepszą osobą na świecie to będzie jej najzwyczajniej przykro i będzie zazdrościła.

tez przylaczam sie do pytania o kosmetyki, bo tez nie mam, a faktycznie nocnik to pozniej :-)

ja slyszalam, ze te kosmetyki z Rossmana z serii baby dream sa fajne, ale ja nie stosowalam, a do doswiadczonych mamusiek, moze Wy cos podpowiecie?

Nocnik? Baby...Wy najpierw przez przez pieluchy przebrnijcie ;) a co do kosmetyków z rossmanna to sama używam i jestem zadowolona... co prawda nie jest to miarodajne w kwestii dziecka, no ale... i muszę przyznać, że nie spotkałam się ze złą opinią, albo chociażby neutralną. Zawsze tylko pozytywy. Tak więc trochę żałuję że w szale zakupowym poleciałam na johnssona ale jestem bardziej niż pewna że jak te nie podpasują, albo się skończą to kupię te z serii baby dream.

Witam

Ewelinka- pokój prześliczny. Jeśli mogę coś zasugerować to nie ustawiłabym wanienki obok łóżeczka z obawy że zachlapię pościel:-) ale to tylko takie moje widzimisie.

Rila- super że wyniki coraz lepsze:tak:

Neti- jak zima u Was? odpuściło już? a w brzuszku widzę małego piłarza nosisz, albo piłkarkę;-)

Agunia-n a te skurcze to cie bolą? czy tylko czujesz że brzuchol się pręży.

Ancona- dowcipniś z Hubercika, sam nie wie czy wychodzić czy nie. wyobrażam sobie twoje zniecierpliwienie. ale bądż dzielna to już niedługo:tak:

Kroczek- no to mnie nastraszyłaś z tym natychmiastowym rodzeniem po krążku. Mi ściaga dzisiaj o 19. :no:trochę się stresuje. a najlepsze jest to że jak rano wstaje to jestem gotowa na poród a im bliżej wieczora to myślę " matko tylko nie teraz bo jesteem taaka zmęczona i muszę się wyspać":-)

Marcia- współczuję remontowego bałaganu. u mnie na dole szwagier się wziął za remont w przybudówce, a że my na razie też ja użwamy to wszystko się nosi na górę:wściekła/y: już po mału się wkurzam bo on strasznie się grzebie i pewnie do wielkanocy się nie wyrobi a dzisiaj się dowiedziałam że beda jeszcze płytki skuwać z podłogi:wściekła/y: nie ogarniam ich sposobu myślenia akurat teraz im się remontów zachciało

Viltutti- ja też już golenia nóg nie ogarniałam i w końcu potraktowałam je depilatorem-spokój na ok 2-3 tyg. a goliłam je na leżąco na łóżku i synek mi pomagał:-D i mowił" ale fajnie jak koszenie trawy kosiarką":-)

Madziolina- ja liczę tak skoro termin mam na 3-04 to 9 miesiąc zaczęłam 3-03. tyg. już odpuszczam bo na suwaczku inaczej z om inaczej a mała i tak już na 2 tyg. do przodu :confused:

Agmaa- przykro mi z powodu przyjaciółki. w takich momentach trudno cokolwiek powiedzieć , pocieszyć, tym bardziej że sama za moment bedziesz tulić swojego maluszka.
Ja też jeszcze nie mam kosmetyków dla Antosi tzn. mam próbki johnsonna takie małe buteleczki ale nic pozatym.

truskawkowa- zdrówka dla synka. Znowu krtań:szok: przecież nie dawno miał to samo prawda? czy mi się coś pomyliło? bkidulek niech szybko wraca do zdrowia

Edysiek- ja też mam taryfę i nastawiam pralkę na 5 żeby do 7 zdążyło się wyprać i wieszam rano po przebudzeniu. też przeczytałam Srokę i dlatego jeszcze nic nie kupiłam;-) pewnie kupię te rosmanowskie bo sama też ich używam i Alan też. Ruchów nie liczę chyba że mała jest nad wyraz spokojna to wtedy zwracam na nie wieksza uwagę. mi ginka powiedziała ze ma byc ich 10 w ciagu dnia

Hej :)
co do kosmetyków to wybrałam firmę Hipp kupiłam mleczko , oliwkę , szampon , płyn do kąpieli , krem na odparzenia i na buźkę i dodatkowo zakupiłam puder Nivea i krem Bambino :)
Wczoraj dostałam miłą niespodziankę od Tatuśka kupił mi bujaczek i karuzele do małej :-). Byłam zdziwiona ale tak pozytywnie zawsze to jakaś oszczędność
A wam jak idą przygotowania drogie mamuśki ??

Ja nadrabiam wizytowe zaległości z ostatnich 2 miesięcy i tak wczoraj byliśmy u mojej babci na wsi dzisiaj wpadam na imieninowa kawkę do drugiej. pozatym chce załatwić Alana zerówkę bo u nas w podstawówce nie otwieraja i musze szukać dalej. Ciało moje odmawia posłuszeństwa jak tylko dłużej pochodzę czy posiedze ale czemu się dziwić, pozatym przestawiam się już chyba na tryb dzieciowy, wczoraj o 21 już spałam i już 3 dzień budze sie o 6.30.

No i dzisiaj przyszykowalam już kosz dla Antośki. i się zastanawiam czy wyprać fotelik i pokrowiec na nóżki z wózka on ma taką sztywną cześć i nie wiem czy tao plastik czy tektura. a fotelik niby prany przez znajomą ale...... no własnie chyba wstawię ładna pogoda to moment wyschnie

Zdrówka dla wszystkich mamuś i ich dzieciaczków.

MadzikM-co u was jak Emma.

Dagmar- co z Lusią???

reklama
Dziewczyny, melduję, ze żyję. Nic nie piszę bo nastroje mam do doopy. Nie chcę smecić za bardzo. Jak się poprawi to napiszę coś wiecej.

Do góry