reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jejciu dziewczyny właśnie miałam nieprzyjemność doświadczyć przez chwile bólu brzucha jak na okres ale tylko po lewej stronie, jakby lewy jajnik mnie bolał:szok: Ależ to nieprzyjemne:(

reklama
Kroczku... jak tak czasem miewam jak się nażrę :dry: niestety, u mnie to zwykła niestrawność.
Właśnie doszłam do wniosku, że potrzebuję niewolnika do golenia... bo muszę się kłaść na podłodze w łazience żeby ogolić nogi w okolicy kostek tam z tyłu. Nie pytajcie jak to wygląda :errr: jakby ktoś wszedł to na bank by uznał że dostałam udaru czy coś...

Witam porannie.

Evelinka piękny pokoik.

Ermilka, tak, leżę na Goduli, bo w razie czego mają tu dobry oddział dla wcześniaków.

Teraz czekam na KTG, a później na obchód, bo w nocy miałam silne skurcze i chyba znów mi się skróciła szyjka. No a już miało być tak pięknie :no:

bidulko, trzymaj sie tam, ale dobrze, ze jestes pod opieka lekarzy, tak bezpieczniej mimo wszystko!

Witam się i ja:)

Wszystkim chorowitym brzuchatkom i ich rodzinom zycze zdrowka

Agunia jeszcze parę dni niech Młody wytrzyma w brzuchu to i podrośnie jeszcze i dobijecie do 36 tyg. A skoro skurcze się znów pojawiły to moźe faktycznie dobrze ze jestes w szpitalu.

Ancona małymi kroczkami do przodu:) Ale faktycznie Hubercik robi Ci psikusy, raz chce wyjsc innym razem znow nie:)

Loka udanego spotkania z kolezanką:)

Moja mama wczoraj rozmawiała z lekarzem gin w szpitalu w którym pracuje o to jak to jest z porodami po wyjeciu pessara. On podobno po wyjeciu swoim pacjentkom kaze jeszcze ze dwie godz posiedziec w poczekalni czy akcja porodowa sie nie zaczyna:tak: Różnie to bywa wtedy ale zastanawiam się wlasnie czy nie zagadac lekarza ze skoro mam obciazony wywiad polozniczy to może lepiej bylo zdjac mi pessar w szpitalu i zostawić już na cc:cool2:

no to moze posiedz, choc roznie to moze byc, jak ktos chce szybko urodzic to nie urodzi i na odwrot hehe

Kroczku... jak tak czasem miewam jak się nażrę :dry: niestety, u mnie to zwykła niestrawność.
Właśnie doszłam do wniosku, że potrzebuję niewolnika do golenia... bo muszę się kłaść na podłodze w łazience żeby ogolić nogi w okolicy kostek tam z tyłu. Nie pytajcie jak to wygląda :errr: jakby ktoś wszedł to na bank by uznał że dostałam udaru czy coś...

no ja nogi jeszcze daje rade, gorzej z okolicami intymnymi... tam na wyczucie, bo z lusterkiem mi sie nie chce :-(

Viltutti co za patent:-D Komicznie to musi wyglądać:) Ale nie przejmuj się ja okolice intymne gole tak że pożal się borze:)
Madziolinka ja w swojej książce mam że od 36 tyg zaczyna się 9 miesiąc i mimo że chciałabym to naciągnąć to jednak wole trzymać się tych tygodni co na sówaczku:) Zresztą jakbyś np trafiła na oddzial to powiesz że masz 35 tydz a nie 36:) Ale co to jest tydzień:tak:

Kroczku nio strasznie nieprzyjemny ten ból, ja ostatnio mam tak coraz częściej tylko po prawej str albo centralnie cały dół brzuszka :dry:

Viltutti i znów rżę do komputera a mąż tylko podejrzliwie zerka :-D ja tez mam już mega problem z goleniem ale mąż obiecał pomoc jutro :-)

Madziolinka u Mnie na suwaczku jest 36 tydz. 4 dni co oznacza że leci mi teraz 37 tydzień i tak tez liczy mój lekarz :-) w książce którą mam 9 miesiąc liczy się od rozpoczęcia 36 tygodnia ciąży :-)

Hej Laski :)

Jak mija wam poranek??

Ja śpię ostatnio jak zabita. Dzisiaj obudziłam się o po 10 a czułam się jakby była najwyżej 6.
Miałam wczoraj strasznego doła... dowiedziałam się, że moja przyjaciółka, która stara się z mężem o dziecko od dwóch lat poroniła w 10tc... Nie wiedziałam co mam powiedzieć, jak ją pocieszyć, jak wesprzeć... Straszne uczucie. Biedna nie chciała mnie martwić biorąc pod uwagę mój stan ale jak pojechała zobaczyć serduszko Maleństwa Pani dr miała dla niej tak straszne wieści nie wytrzymała i zadzwoniła. :-( Ale to taka dobra duszyczka, że boję się, że się załamie... :-(

Dzisiaj muszę dokupić środki do pielęgnacji dla Szymka bo wczoraj mnie olśniło, że nic nie mam!!!! Polecacie jakąś konkretną firmę?? Nivea, hipp??? Muszę jeszcze gdzieś kupić wanienkę, przewijak i materac bo to już nie jest śmieszne i boję się, że obudzę się z ręką w nocniku.

Agmaa nocniki jak dziecko podrośnie... z pielęgnacyjnych to ja tylko oliwkę johnsona odradzam bo duzo dzieci ma uczulenie, ale to i tak tylko jak byś do masaży potrzebowała. U mnie przy starszaku na zmianę johnson 3 w 1 był i oilatum bo miał bardzo przesuszoną skórę po mamusi...

Agmaa współczuję strasznie przyjaciółce :(
A co do kosmetyków to ja zakupiłam serię Ziajka na początek. Zobaczę jak się będzie spisywać:)

reklama
tez przylaczam sie do pytania o kosmetyki, bo tez nie mam, a faktycznie nocnik to pozniej :-)

ja slyszalam, ze te kosmetyki z Rossmana z serii baby dream sa fajne, ale ja nie stosowalam, a do doswiadczonych mamusiek, moze Wy cos podpowiecie?

Do góry