reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Tak z facetami bywa, że często im pewne rzeczy zrozumieć. A to, że w ciąży coś może boleć i ogólnie człowiek czuje się czasem do bani, to już wyższa szkoła jazdy ;-) Ja mojemu ciągle mówię, że plecy mnie bolą i ogólnie ciężko mi już to jakoś to do niego dociera, no ale żeby sam się domyślił to ciężko.
Ostatnio stwierdził, że mam fajnie, bo siedzę sobie w domu i nie muszę do pracy chodzić :baffled:

Ancona mam nadzieję, że to tylko przemęczenie.

Viltutti dobrze, że siostra zdążyła. Gratulacje.

reklama
Ale macie z tymi facetami:wściekła/y: ja nie mogę narzekać tylko u mnie inaczej sytuacja wygląda bo od początku lekarze mówili że to ciąża wysokiego ryzyka więc od sierpnia nie wiem co to sprzątanie, nawet jak się schylić chciałam żeby coś z podłogi zetrzeć bo spadło i była plama to był protest, potem tym bardziej bo jak od 17 tyg leżę to mam śniadania i kolacje robione przez męża a obiady podawane więc obsługa pełna;-) jak mi coś na podłogę spadnie to mam zakaz podnoszenia i się czasem śmieje że co mam 8 h czekać jak wróci z pracy żeby pilota od TV podnieść?
Z jednej strony to fajne z drugiej człowiek się jak niepełnosprawny czuje, bo nic robić nie wolno! Nawet jak pod porysznic idę to słyszę: tylko powoli i ostrożnie ehhh.. A jak zadzwonię w ciągu dnia czasem (raczej sporadycznie żeby w pracy a potem w remoncie nie przeszkadzać) to słyszę paniczne: co się dzieje?

Ancona- mam nadzieję że to nic poważnego!!!!
Viltutti- gratulacje ciociu!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.
Ancona - trzymam kciuki żeby to nic poważnego nie było! Jak prawa strona kłuje to zawsze jest obawa, że to wyrostek, ale mam nadzieję, że to tylko maluszek uciska na jakiś nerw.

Viltutti - jak będzie okazja to złóż siostrze gratulacje od kwietniówek :-D

Nocka dziś całkiem ok. Jedno budzenie na potrzebę o 4ej i wstałam przed ósmą. Szwagierka podrzuciła mi wczoraj torbę więc dzisiaj pakuję siebie do szpitala :-)

A ja Wam powiem, ze jeszcze co do facetow, to ja sie za dobrze czuje w tej ciazy, moze on teraz inaczej na to patrzy. Jakby bylo inaczej to moze i on by inaczej sie zachowywal, a ja nie mialam z niczym problemu, teraz 8 miesiac i juz nie jest tak latwo...

Witam z rana choć przed kawką jeszcze... ja muszę dołączyć do grona szczęśliwców, co prawda czasem muszę się o coś upomnieć ale zwykle to mąż myśli jak mi ułatwić życie lub zrobić przyjemność :) W 1 ciąży było łatwiej bo prawie do samego końca obiadki robiłam codziennie śniadanka jedliśmy razem przed jego pracą i dużo piekłam... teraz od początku mnie odciążył z obiadami a rano stara się sam wyszykować, mi tylko przyprowadza małego żebym wsparła go w ubieraniu (często wystarczy doping bo to już wielki chłopak tylko czasem nie w humorze). kolację mam podaną zakupy zrobione... no ostatnio zaprotestował że już sily nie ma i czy się nie da przez internet zamówić.
Jak chciałam ostatnio pomidorową ugotować to zabronił (bo to za dużo stania!!) i powiedział że naskarży lekarzowi :)

Rodzinna/własna firma na pewno bardzo obciąża i nie doceni jej braku ten kto nie przeżył. Dla mnie gadanie że było by się na swoim i pracowało dla siebie jest niedocenianiem tego że ja idę na 8h i owszem dla obcego i to on stawia warunki ale mnie nie interesuje skąd on na ZUS uzbiera i inne opłaty. Pomijam wymuszone bezpłatne nadgodziny czy łamanie prawa pracy bo też się zdarza i w najbliższej rodzinie niestety też mam takich wykorzystywanych przez dorobkiewiczów (sam super bryką jeździ a nie zapłaci porządnie za pracę tylko minimum...).
Podziwiam przedsiębiorczych!! bo to wielka praca rozkręcić porządnie własną firmę (to tak podsumowując) w temacie o macierzyńskim wkleiłam ostatnio artykuł który znalazłam może się komuś przyda :)

Ale się rozpisałam. Dziecko wstało ze mną (albo ja z nim), mąż dosypia (obiad na dzisiaj już wczoraj naszykował :) ) Mały pierwszy raz z Tatą do fryzjera idzie zobaczymy jak im pójdzie bo ze mną raz marudzi a raz nie.

Uciekam bo katar trzeba wydmuchać i się ryk i maruda włączyła u mojego dziecka...

Viltutti gratulacje dla siostry:)

Rila dla Ciebie gratulacje skończonego 30 tc:)

Auliya ja to Was wszystkie z dziećmi podziwiam, bo wstawiłam dziś pranie i ledwo żyję:(

Kubuś coś dziś chyba nie w sosie bo ledwo co go czuję:( Aj jak ja nie lubie takich jego leniwych dni. Puszcze mu muzykę może się rozrusza:)

Kroczek- najlepiej jak masz słuchawki to na brzuchu połóż, zobaczysz co będzie się działo :-) moi bezbłędnie kopią i uderzają dokładnie w to miejsce gdzie leży słuchawka! Już dawno tego nie stosowałam bo są aktywni wystarczająco ;-) ale działało!

Byłam u nas na IP baba od wejścia zaczęła się na mnie drzeć że jestem nie odpowiedzialna, że kak cokolwiek zaczyna boleć to trzeba na IP a jak zobaczyła w karcie Lublin to że jak jeżdżę do lekarza do lublina to powinnam tam sobie jechać. Zaczęła mnie straszyć przedwczesnym porodem, wyrostkiem i cały czas darła się po co ja do lublina jeżdżę! Wsadziła paluchy rozwarcia nie ma, tętno sprawdzila tylko że jest a usg już nie zrobili! I jak tak to jadę do lublina bo nie wiem co jest a na tą wariatkę nawet patrzeć nie chcę.

Viltutti gratki dla siostry!

Dam znać co i jak jak coś konkretnego będę wiedziała oby nie wyrostek.

Acha doradzcie mi czy mam dzwonić do swojego ginekologa czy poprostu zgłosić się w lublinie na IP?? Już zgłupiałam i nie wiem co mam robić a boli cały czas. Jak leżę to mniej ale jednak.

reklama
Do góry