reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Cześć dziewczynki!

Ja to chyba dziś od nie wiem jakiego czasu po raz pierwszy spałam baardzo głęboko i nie budziłam się w nocy i w sumie nie dawno wstałam:szok:...
Co do skurczy (czyli jednak to były skurcze eś...:crazy:) to na razie jest ok, ale zobaczę później bo w sumie to tylko wstałam, zjadłam śniadanie i leżę...

Dagmar co to za tekst, że nie wytrzymasz do marca:wściekła/y:??!!! Kobitko nasza droga przypomnij sobie ile razy nam już pisałaś, że do któregoś tygodnia nie dociągniesz bo jest już tak źle :-)??? A do jakiego pięknego wyniku doszłaś:tak:! Twoja mała już tyle wytrzymała że te dwa tygodnie to dla niej pestka, ale musi Cię czasem postraszyć żebyś nie zapominała się oszczędzać :tak::-). Tak więc spokojnie leż i zobaczysz że dotrwasz do 36 tygodnia z palcem w d... A przypominam, że dzieci od 36tc nie są już wcześniakami:-)!!!

Marcia strasznie mi przykro z powodu kredytu:-(... Ale zakup mieszkania, a potem wynajęcie to wcale nie jest głupi pomysł zawsze to jakaś inwestycja a potem lepiej dostać kredyt pod dwa mieszkania ;-). Głowa do góry na pewno wreszcie wpadniecie na jakiś dobry pomysł jak rozwiązać tą sytuację :tak:...

Loka nie przemęcz się za mocno z tym pokojem!!! I oczywiście liczymy na fotorelację z zakończenia prac :-).

reklama
magda mam nadzieję, że masz rację i okaże się, że tylko jakieś "straszenie"

tak teraz, po przeczytaniu twojego postu sobie myślę, że parę dni olałam leżenie i może to tyko "skutek uboczny" i puści?

Jeeeeeaaa no to mam 30 tydzień :-)!!!

Dag
mar trzymam kciuki kto jak kto ale ty dasz radę tyle już przeszłaś że je jestem pełna podziwu ja bym się dawno załamała jesteś żywym przykładem że się da :):):)
Marcia przykro mi z powodu kredytu a tak trzymałam kciuki żeby wam się udało , na pewno wymyślicie coś innego i tak jak dziewczyny mówią głowa do góry
Widzę że wczorajszy dzień to tak jak u mnie czułam się jakoś dziwnie i wieczorem trochę mnie brzuch bolał ale wzięłam No spę i przeszło .
Jutro wizyta i się trochę ,stresuję co mi się z tą szyjką rozwinęło , boję się że w najgorszym przypadku nie będę miała co z Wiką zrobić i to mnie najbardziej martwi . Miłej niedzieli i odpoczynku dla was wszystkich ściskam was mocno :-):-)

Jeeeeeaaa no to mam 30 tydzień :-)!!!

Dag
mar trzymam kciuki kto jak kto ale ty dasz radę tyle już przeszłaś że je jestem pełna podziwu ja bym się dawno załamała jesteś żywym przykładem że się da :):):)
Marcia przykro mi z powodu kredytu a tak trzymałam kciuki żeby wam się udało , na pewno wymyślicie coś innego i tak jak dziewczyny mówią głowa do góry
Widzę że wczorajszy dzień to tak jak u mnie czułam się jakoś dziwnie i wieczorem trochę mnie brzuch bolał ale wzięłam No spę i przeszło .
Jutro wizyta i się trochę ,stresuję co mi się z tą szyjką rozwinęło , boję się że w najgorszym przypadku nie będę miała co z Wiką zrobić i to mnie najbardziej martwi . Miłej niedzieli i odpoczynku dla was wszystkich ściskam was mocno :-):-)

spokojnie, miejmy nadzieję, że wszystko jest ok :)
Gratuluję 30tc :)

Dagmar, leż, odpoczywaj a będzie dobrze. Ale nawet jakby co to i tak będzie dobrze:) Więc tym bardziej możesz wyluzować i się uspokoić i zrelaksować.

marcia, kiepsko z tym domem, ale te pomysły z mieszkaniami i to co dagmar podpowiada to zawsze jakieś alternatywy, pewnie coś się jeszcze wymyśli i wcześniej czy później będziecie mieć Wasz wymarzony domek.

U mnie dzisiaj leniwie bo trochę obolała jestem, głównie pod żebrami, więc leżę sobie a potem może na obiad do teściowej.

Loka- ale musisz mieć frajdę przygotowując pokoik! Ja wszystko ze zdjęć powybierałam i nie będę uczestniczyć w składaniu mebli i całej reszcie ale cóż zrobić:-( Tym bardziej czekam na zdjęcia!

Evelinka- fajnie że sesja udana, teraz tylko na wyniki czekać.

Dagmar- odpuszczasz leżenie i się dziwisz! Do łóżka i relaks!!!

Marcia- przykre to no ale nie możecie się załamywać. Kilka pierwszych dni będzie trudne ale potem się na pewno na nowo zmobilizujecie i jakieś inne rozwiązanie znajdziecie!

Sandra- gratulacje!!! Ja też odliczam dni do magicznej 30!

zrobione!

Na początku mieliśmy 2 imiona wybrane Nikola i Noemi'
Ale wybraliśmy Noemi bo nam się bardzo podoba szukaliśmy nie raz nie dwa analizowaliśmy wszystkie i żadne nam tak nie wpadło jak to .

.

No to niestandardowe imie, ale jak Wam sie podoba, to olejcie! mi dla dziewczynki sie podoba Nadia, ale cala rodzina mowila, ze to ruskie- na szczescie jest chlopak :-)

Hej...
Źle sie dzis czuje,jest mi slabo,a na dodatek ciezko zlapac mi oddech. :-/
Poza tym od wczoraj mam co jakiś czas kucie w pochwie... A dzis,przy podcieraniu,zrobilo sie "ślisko" i na papierze pojawil sie śluz taki gesty,hm...przezroczysto-bialy.Taka "klucha".Ze dwa dni temu tez to mialam,ale odebralam to jako pozostalosci po współżyciu,ze tak to nazwę... Nie wiem,czy to cos,poważniejszego,czy raczej normalne objawy?

Nie martw sie, ja tez mam tak nieraz, czop podobno jest bardzo latwo zauwazyc :-)

Witajcie

Dziś bardzo zabiegany dzień.
Pogoda dopisała wiec energii wiecej !!

Melduje, że skończyłam 30 tydzień !!!!!
A nie tak dawno ukazały sie dwie kreseczki :)

Pozdrawiam Was serdecznie

no czas mega szybko leci, ja tez pamietam jak zobaczylam 2 kreseczki :-)

super :)
czekamy na fotki :)

mam nadzieję, że się uda z płytkami .

może braxtony? Jak dzisiaj?

Laski a ja chyba nie donoszę do tego marca- skurcze coraz mocniejsze i paskudnie często. NNie wiem ile 3-4 na godzinę, nawet w nocy :(

Mam dość, leżę, mąż biega i staram się wytrzymać do wtorku ale jak się cokolwiek pogorszy jadę na oddział i od drzwi będę się darła, żeby fenka mi podpieli.

juz malutka jest duza, wiec nie ma sie co martwic, a jak nie przejda skurcze t jedz, zawsze w szpitalu bezpieczniej!
Aaaaa i jak tylko fotki dostanę to wstawię :-)

czekamy na fotki, ja tez wstawie swoje, moze pare jeszcze dzis, bo wczoraj mielismy sesje- tzn za duzo powiedziane, bo kolezanka mi cykala i to zadne obrobione, ale wyszlo z 600 zdjec, dzis wybiore te, na ktorych ladnie wyszlismy i dam do obrobienia koledze, ale zabawa byla dobra!!! nawet mezulek sie wczul!

Wybaczcie jesli nie odnioslam sie do Was wszystkich, ale od piatku wieczora nie zagladalam, bo caly czas cos sie dzialo. W piatek walentynki to zrobilismy sobie wspolnie ze znajomymi- poszlismy na kregle, a potem do jednych znajomych posiedziec :-) Wszyscy stwierdzili, ze normalnie jestem jakim wyjatkiem z ta ciaza, ze sie tak dobrze czuje, dziewczyny mowily, ze z tylu to ja na ciezarna nie wygladam i jeszcze nie widzialy kobiety w 8 m-cu ciazy grajacej w kregle... :-)

W sobote byla sesja, potem wieczorem znowu znajomi przyszli, wiec dopiero dzis maz poszedl na 12 do pracy, a ja mam wolne ufff

Jutro cwiczenia w szkole rodzenia!

AAAAA noi w piatek bylismy na usg, ale wiecej na watku wizytowym :-)

DAGMAR trzymajcie się :)
wszystko będzie w porządku. Dzielne dziewuchy jesteście i ani nic ani nikt Wam nie przeszkodzi w szczęśliwym rozwiązaniu :) chociażby to miało nastąpić niedługo.
Na pocieszenie ja urodziłam sie w 29 tygodniu - 33 lata temu wiec biorąc postęp techniczny i medyczny, ktory nastąpił to teraz już nie ma sie co zamartwiać. Miałam jedyne 980gr - w porównaniu do Lusi to ja byłam kruszynka. A teraz nawet tego nie widać że byłam wcześniakiem :)
Tak więc głowa do góry !!!!!!!!

Ja już nie mogę się doczekać porodu. Już mi się znudziło bycie w ciąży. Tak więc wyczekuję 36tc i będę uskuteczniała wszystkie domowe sposoby na poród :-) już baaardzo niewiele do tego momentu zostało :)

reklama
hehe no z jednej strony to ja tez juz bym moze chciala maluszka przy sobie, ale z drugiej strony boje sie jeszcze tego wszystkiego i jeszcze poczekam :-)

Do góry