reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dagmar kto ma dać rade jak nie Ty? Oj troche Ci kazali czekać grrr... mam nadzieje ze bezplatnie. Rentgen tez w ramach nfz wiec sie o skierowanie upomnij i gzie maja umowe na podwykonawstwo (chyba ze chcesz panoramiczne wszystkich zebow robic ono tylko dla ortodonty jest w ramach nfz jesli sie nie myle)

reklama
Cześć dziewczyny,

Dawno nie pisałam ale staram się na bieżąco was czytać chociaż nie jest to łatwe:no:
Ostatnio któraś z Was wspomniała o rozstępach na boczkach i zaczęłam się dokładniej oglądać i doznałam szoku !! Bo mi rozstępy zaczynają lawinowo wychodzić właśnie na bokach ale największe mam na piersiach!!!:angry: Mogłam się głupia tego spodziewać bo byłam płaska jak deska a teraz mam tak wielkie piersi, że nie ma (uwierzcie mi, że na prawdę nie ma ) osoby, która by tego nie skomentowała. Jak to jest z tymi rozstępami, jest szansa, że po ciąży zbledną na tyle by były nie widoczne??:cool2:
Niby smaruje się kremami 2 razy dziennie, czyli nawilżam skórę ale chyba faktycznie to nie do końca zależne od nas tylko od genów:(

Dagmar kto ma dać rade jak nie Ty? Oj troche Ci kazali czekać grrr... mam nadzieje ze bezplatnie. Rentgen tez w ramach nfz wiec sie o skierowanie upomnij i gzie maja umowe na podwykonawstwo (chyba ze chcesz panoramiczne wszystkich zebow robic ono tylko dla ortodonty jest w ramach nfz jesli sie nie myle)

no właśnie ten rtg bez sensu, bo musiała bym jecać na niego do k-wic. Czyli przejazd 10 zł w 1 stronę a pod nosem mam prywatnie i wyjdzie taniej :D

Cześć dziewczyny,

Dawno nie pisałam ale staram się na bieżąco was czytać chociaż nie jest to łatwe:no:
Ostatnio któraś z Was wspomniała o rozstępach na boczkach i zaczęłam się dokładniej oglądać i doznałam szoku !! Bo mi rozstępy zaczynają lawinowo wychodzić właśnie na bokach ale największe mam na piersiach!!!:angry: Mogłam się głupia tego spodziewać bo byłam płaska jak deska a teraz mam tak wielkie piersi, że nie ma (uwierzcie mi, że na prawdę nie ma ) osoby, która by tego nie skomentowała. Jak to jest z tymi rozstępami, jest szansa, że po ciąży zbledną na tyle by były nie widoczne??:cool2:
Niby smaruje się kremami 2 razy dziennie, czyli nawilżam skórę ale chyba faktycznie to nie do końca zależne od nas tylko od genów:(

raczej nie znikną, ale będą bledsze.
Ja to bym chciała moje wyciąć :D

Juz sie z tym spotkalam, ze specjalnie daleko podpisuja umowy zeby sie nikomu nie oplacalo jechac :(
I tak ze Cie uprzedzili ze bedzie potrzebny rentgen.
Maks ma 39 dalam mu nurofen i czekam - kapiele mu niestety nie zbily goraczki :(

DAGMAR oby tylko Łucja nie chciała wyjść przed wizytą u dentysty;-),ja w środę trafiłam na fajną pielegniarkę i przycisnęła chirurga o szybki termin,żeby sie nie nałożyło z porodem.Wogóle powiem Wam że dzięki mojemu mega brzucholowi zamiast stać kilka godzin w poradni chirurgicznej to weszłam 1:-D,na poczcie już tak łatwo nie było,każdy w buty patrzył.

AUYLIA pogoda świruje i dzieciaki osłabione,mój wrócił dziś po 2dniach od kuzyna i coś go łapie chyba,a do zabiegu musi być w 100%zdrowy:-(.
Tez bym dzisiaj zjadła pączka ale z domu nie chce mi się wychodzic:-p

Witajcie dziewczynki :-)

Dagmar
biedo Ty to masz tych nerwów w tej ciąży ale może rzeczywiście uda się odbudować ząbka na NFZ, poszukaj na necie może coś uda Ci się znaleźć, trzymam kciuki :-) A co do imienia też nie wiem czemu innym się tak nie podoba jak dla Nas jest śliczne i tyle jest zdrobnień :-) ale postawiliśmy na swoim i koniec :-)

Edysiek, Madziolinka
Mi tez się strasznie podoba to imię i dlatego córeczka będzie Zuzanna :-)

Kroczku
dziękuję już troszkę lepiej ale nie rewelacyjnie :-) My też z mężem nie obchodzimy Walentynek bo nie potrzebujemy specjalnego dnia aby powiedzieć sobie KOCHAM CIĘ :-)

Auliya
zdrówka życzę dla maluszka :-)

Pisałyście o ruchach u Mnie to różnie bywa w zeszły weekend mała się tak rozszalała jak nigdy dotąd, brzuszek wyglądał jak wzburzone morze :-) a teraz się już uspokoiła i raczej się więcej przeciąga niż kopniaczki daje, ale i to się zdarza :-) a ułożenie dalej główka pod żebrami z prawej strony i nóżki uciskające pęcherz :-)

A co do rozstępów to wczoraj się oglądałam i nic nie zauważyłam jeszcze no ale to pewnie kwestia czasu więc jeszcze się nie cieszę :-)

Dzisiaj straszna ochota mnie naszła na sałatkę warzywną, mąż rano przed pracą poleciał jeszcze do sklepu zrobić mi zakupy i już się warzywka gotują :-) no i chętnie bym coś słodkiego też upiekła ale jakoś nie wiem co i cały czas rozmyślam :-)

Jutro mam sesje zdjęciową i troszkę się denerwuje bo należę do tych bardzo nieśmiałych i nawet za bardzo pomysłu nie mam jakie zdjęcia miały by być hmm zaraz usiądę na gogle i będę zgapiać jakieś fajne sesyjne fotki :-)

Cześć dziewczynki :-)!

Dagmar, marcia bardzo Wam współczuję! Wiem jak to jest jak człowiek chce iść na swoje i się musi martwić czy może... no paranoja jakaś :angry:! Dagmar co do Ciebie to ja już nawet nie wiem co pisać :szok: no ciągle coś... Grunt że jest szansa zrobić to na NFZ, bo mój mąż miał niedawno problem z jedynką i około 1000zł pochłonęła:dry:...

Co do imienia Zuzanna, to mi też się bardzo podoba, nasi znajomi mają córeczkę Zuzkę i jest urocza :tak:. Chociaż na szkole położna tak w żartach powiedziała, że z założenia wszystkie Zuzki i Kacperki nie należą do grzecznych dzieci ;-).

Jeśli chodzi o walentynki to, my też jakoś specjalnie ich nie obchodzimy, bo każdego dnia z mężem ciągle sobie uczucia okazujemy. Ja to nawet zapomniałam, że to dziś :-D, ale nie powiem miło mi było jak rano mąż wrócił z pracy i obudził mnie bukietem tulipanków i pięknym ciachem i dwiema pyyycha babeczkami bo wie że mam teraz szał na słodkie :tak::-).
Miłego dnia Wam życzę chociaż pogoda nie bardzo zachęca... ehhh jak ja już chcę SŁONECZKA!!!

Widzę, że walentynki jakoś nie cieszą się powodzeniem. Osobiście wolę stary i dobry dzień kobiet ;-) a na dziś umówiliśmy się ze znajomymi - będzie świętowanie grupowe ;-)
Co do ruchów dziecka - młody ogólnie jest spokojny, trochę się wierci, ale spokojnie da się funkcjonować. Jednak żeby nie było zbyt różowo to dziś na wizycie tak szalał, że lekarz nie był w stanie obejrzeć serduszka i dał mi skierowanie na usg do innego gabinetu. Nawet się nie dowiedzialam ile młody waży...
I jeszcze jako dumna posiadaczka imienia dementuję plotki jakoby Zuzanny nie były grzeczne. Podobno byłam wymarzonym dzieckiem. Dopiero później mi przeszło;-)

Juz sie z tym spotkalam, ze specjalnie daleko podpisuja umowy zeby sie nikomu nie oplacalo jechac :(
I tak ze Cie uprzedzili ze bedzie potrzebny rentgen.
Maks ma 39 dalam mu nurofen i czekam - kapiele mu niestety nie zbily goraczki :(

kurcze, nieciekawie. Może jednak idź do pediatry?

DAGMAR oby tylko Łucja nie chciała wyjść przed wizytą u dentysty;-),ja w środę trafiłam na fajną pielegniarkę i przycisnęła chirurga o szybki termin,żeby sie nie nałożyło z porodem.Wogóle powiem Wam że dzięki mojemu mega brzucholowi zamiast stać kilka godzin w poradni chirurgicznej to weszłam 1:-D,na poczcie już tak łatwo nie było,każdy w buty patrzył.

AUYLIA pogoda świruje i dzieciaki osłabione,mój wrócił dziś po 2dniach od kuzyna i coś go łapie chyba,a do zabiegu musi być w 100%zdrowy:-(.
Tez bym dzisiaj zjadła pączka ale z domu nie chce mi się wychodzic:-p

mój mąż twierdzi, że mogę o tym 18 marca pomarzyć bo w tym tygodniu rodzę.

Witajcie dziewczynki :-)

Dagmar
biedo Ty to masz tych nerwów w tej ciąży ale może rzeczywiście uda się odbudować ząbka na NFZ, poszukaj na necie może coś uda Ci się znaleźć, trzymam kciuki :-) A co do imienia też nie wiem czemu innym się tak nie podoba jak dla Nas jest śliczne i tyle jest zdrobnień :-) ale postawiliśmy na swoim i koniec :-)

Edysiek, Madziolinka
Mi tez się strasznie podoba to imię i dlatego córeczka będzie Zuzanna :-)

Kroczku
dziękuję już troszkę lepiej ale nie rewelacyjnie :-) My też z mężem nie obchodzimy Walentynek bo nie potrzebujemy specjalnego dnia aby powiedzieć sobie KOCHAM CIĘ :-)

Auliya
zdrówka życzę dla maluszka :-)

Pisałyście o ruchach u Mnie to różnie bywa w zeszły weekend mała się tak rozszalała jak nigdy dotąd, brzuszek wyglądał jak wzburzone morze :-) a teraz się już uspokoiła i raczej się więcej przeciąga niż kopniaczki daje, ale i to się zdarza :-) a ułożenie dalej główka pod żebrami z prawej strony i nóżki uciskające pęcherz :-)

A co do rozstępów to wczoraj się oglądałam i nic nie zauważyłam jeszcze no ale to pewnie kwestia czasu więc jeszcze się nie cieszę :-)

Dzisiaj straszna ochota mnie naszła na sałatkę warzywną, mąż rano przed pracą poleciał jeszcze do sklepu zrobić mi zakupy i już się warzywka gotują :-) no i chętnie bym coś słodkiego też upiekła ale jakoś nie wiem co i cały czas rozmyślam :-)

Jutro mam sesje zdjęciową i troszkę się denerwuje bo należę do tych bardzo nieśmiałych i nawet za bardzo pomysłu nie mam jakie zdjęcia miały by być hmm zaraz usiądę na gogle i będę zgapiać jakieś fajne sesyjne fotki :-)

to może jakieś fotki wrzucisz?
Będzie super- zobaczysz :)

reklama
dobra laseczki uciekam do krainy kinder niespodzianki z dziećmi :)
Wstęp po rezerwacji za darmo a zawsze to dla nich jakaś atrakcja :)

Do góry