reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ha a ja dziś usłyszałam od babki spisującej liczniki" o 2, syn...nie martw się za 3 razem będzie córka":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A ja jej na to, że chciałam 2 synów i 3 dziecka nie planuję-no chyba, że ktoś mnie zapewni, że będzie 3 chłopak-to tak hahahhahaha ale wredna jestem:-D:-D

Mnie nie będzie przez kilka dni bo kuzynka z dzieciakami wpada na ferie, więc nie piszcie za dużo, bo nie dam rady nadrobić;-);-)

reklama
Dziewczyny podobno mali chłopcy są płaczkami. A wśród tych, których ja znam ta teoria się sprawdza.

Do mycia piekarnika bardzo polecam specjalną piankę z Lidla. Psika się nią piekarnik, a po ok 30 min cały brud spływa i wystarczy ją tylko przemyć wodą z płynem żeby pozbyć się detergentu.

Patuśka gratuluję egzaminów. Jednak nie taki diabeł straszny …

A ja dzisiaj zaserwowałam sobie po basenie solidny peeling i balsamowanie i o zgrozo odkryłam, że jednak mam rozstępy i to uwaga, uwaga…… na boczkach :szok: No szlag by to trafił, rozumiem brzuch, rozumiem piersi, ale boczki!!!

Ja wczoraj odkryłam 3 na brzuchu-to od wypychania główki jak jeszcze Artuś pośladkowo leżał:-D No nie licze tych z poprzedniej ciąży hahahhaha

Magda co do dziwnych objawów u dziewczynek to o krwawienia nie słyszałam ale mojej powiększyły się sutki lekarka tłumaczyła to tym że przeszły na nią moje hormony
Acona super synek
Patuska trzymam kciuki za egzamin u mnie też siara kapie ale nie tak mocno
Marcia u mnie też dziwny nastrój oby decyzja była pomyślna
Truskawkowa Agunia u mnie nowych rozstepow chyba nie ma ale te na brzuchu co mialam wcześniej znowu zrobiły się rozowo czerwone więc chyba się powiekszaja

Ostatnia edycja:
U mnie podobnie - zmęczenie i kiepski humor. I jeszcze (jak na złość) Liwka się obudziła i nie chce zasnąć - więc leżymy sobie razem (bo jak mamy nie ma to jest syrena).
Rozstępy z poprzedniej ciąży mam wokół pępka, tak ze normalnie prawie ich nie widać, ale teraz są takie rozciągnięte itp że patrzyć na brzuch nie mogę ;-) Na szczęście nowych nie zaobserwowałam, ale poprzednie zrobiły mi się dopiero w 9 miesiącu, więc jeszcze wszystko przede mną...
No nic... Młoda chyba śpi, więc na mnie też już czas.

Witam,

a ja znowu spac nie moge :)

Magda co krwawienia u dziewczynek to słysałam. W ogoe dduzo dziwnych rzeczy nam mowili na szole rodzenia, ale wiele z nch zdarza sie sporadycznie, wiec licze ze nie bedzie ta zle :)

Acona ale masz fajnego opiekuńczego synka :)

Patuska trzymam kciuki za egzamin!

Marcia nastrojem sie nie martw, w koncu teraz burza hormonów :) Daj znac co z decyzją. My na promese czekalismy ok 14 dni, tylko to juz bylo tak oficjalnie.

Agunia i Truskawkowa ja narazie nie widze rozstepów - moze to slepota :D ale jeszcze maja czas zeby sie pokazac.

Lizzy duzo dobrego nastroju :)

marcia331 u nas niby kredyt był pewny a tylko o warunki chodziło a czekaliśmy i czekaliśmy chyba ze 3 tygodnie...

TruskawkowaMamba tak trzymaj. Tak sobie myślę, że przy mojej planowanej 3ce to 3 chłopców ok ale 3 dziewczyny? mąż by z czterema babami w domu chyba nie wytrzymał.

...
Do mycia piekarnika bardzo polecam specjalną piankę z Lidla. Psika się nią piekarnik, a po ok 30 min cały brud spływa i wystarczy ją tylko przemyć wodą z płynem żeby pozbyć się detergentu...
dzięki za podpowiedź

Witam :-)

Jeśli chodzi o wiek i dziecko to chyba kwestia dojrzałości i charakteru. Czasem ta młoda mama lepiej się opiekuje od starszej, choć na pewno takiej nastolatce trudno się odnaleźć w nowej sytuacji, jeszcze dobrze jak ma wsparcie bliskich.
Przyznam, że widzę u siebie różnicę w kwestii macierzyństwa. Co prawda ja miałam 23 lata jak urodziłam córkę i od razu obudził się we mnie instynkt macierzyński. To jednak teraz przeżywam to zupełnie inaczej. Chyba bardziej dojrzale i odpowiedzialnie. Na pewno ma to związek z tym, że już mam jakieś doświadczenie życiowe. Jednak to niesie ze sobą również większą świadomość i strach, bo wtedy to jakoś bardziej na luzie do wszystkiego podchodziłam, a teraz ciągle się czymś martwię.

Mojeboje fajnie, że udało się miło spędzić dzień.
A co do godziny seansu to może jednak to był dobry pomysł, bo co jakbyś poszła wieczorem i ledwo się na nogach trzymała, a może nawet zasnęła w połowie ;-)
Jak wrażenia po filmie?

Ancona kochany synuś :-)

Patuśka super, że już z górki. Trzymam kciuki za ostatni egzamin :tak:

Marcia ech te nastroje ciążowe. Ja też ostatnio nie mogę się wyluzować, ciągle coś mam na głowie :unsure:

Truskawkowa i dobrze powiedziałaś.
Jak mi ktoś mówi, że córka to ja wtedy odpowiadam, że "sztuką jest zrobić dziurę w dziurze" :-p

U mnie na razie rozstępów brak.

Cześć Foremeczki:)

U nas póki co Słoneczko świeci:tak:

Nie mam dziś zupełnie weny co robić poza leżeniem:) Leń mnie ogarnął:p

Marcia współczuję czekania bo to dobija najbardziej:no:

Ancona słodziak z tego Twojego synka:tak:
Patuśka gratulacje zdanych egzaminów i powodzenia przed nastepnym:tak:

Potwierdzam, że pianka W5 z Lidla dobrze się sprawdza tylko nie polecam jej w ciąży bo strasznie śmierdzi i nie jestem pewna czy opary nie podtrówają troszkę.

Ja Kochane nie mam problemów ze snem ostatnio bo ogólnie mam troszkę problemów rodzinnych a stres działa na mnie w ten sposób że śpię jak kamień:-p Z tego ogólnie się bardzo cieszę bo przesypiam problemy i nie analizuje ich i nie roztrząsam pół nocy.

reklama
Hej dziewczynki. U nas tez sloneczko pieknie swieci. A ja leze bo znowu zle sie czuje. Duszno mi i slabo. Ale juz wiem od czego. Tetno znowu mam za wysokie. Cisnienie niby w miare ok ale tetno w granicach 120. Juz zauwazylam ze jak sie tak zle czuje to jest to zwiazane z wesokim tetnem. Czy ktoras z was tez miala takie problemy?? Pamietam ze kilka dziewczyn mialo konsultacje kardiologa tylko nie pamietam dlaczego.

Do góry