dagmar
Fanka BB :)
dziewczyny mam pytanie do dziewczyn, które spodziewają sie drugiego syna.....czy spotkałyście się już z tekstem "o matko, drugi syn", "no co za pech","kurcze, szkoda, że nie dziewczynka" itp
Czy tylko mnie takie teksty denerwują????
Już będąc w ciąży z Igorem wiele osób na wieść o tym, że będzie syn komentowało,że szkoda, że nie dziewczynka......noż kur....a chłopak to gorsze dziecko????
Jak ktoś ma mieć 2 córkę to ok, ale jak 2 syna to, że kara Boża?????
debilne to ale ja też przy Kaju słyszałam "a może jednak dziewczynka?"
mało tego- teraz wszyscy włącznie z pediatrą i paniami w rejestracji są zachwyceni "to wy jakąś instrukcję macie "oj jak fajnie"
taaa instrukcję- zajdź w ciążę na spirali
wydaje mi się, że chodzi im o to, żeby mieć parkę ale ja bardzo chciałam mieeć po Amelce córkę i wcale ta parka moim marzeniem nie była.
A właśnie u nas w rodzinach jak ktoś ma 2 dziewczynki to super i zero komentarzy, ale jak 2 chlopakaów to juz nie fajnie.....
ooo :O no a to już dziwne :O
U nas będzie chłopczyk co prawda to nasze pierwsze dziecię ale czy to ważne. Najważniejsze jest to żeby był zdrowy !!!!!!!!! Patrząc jakie ludzie mają chore dzieciaczki to aż sie łzy do oczu cisną. A ile par nie może mieć własnych pociech
Tak więc czy chłopaki to "coś" innego ? NIE !!
Moja dalsza kuzynka ma dwóch chłopców i z trzecim jest w ciąży. Cieszy się i cały czas powtarza "synuś mamusi "
Czy to faktycznie tak jest "synuś mamusi, córunia tatusia " ??
u nas nie- tzn kaj to mój synuś ale po za tym nie widzę tego podziału
Dagmar - współczuję babci, samo czytanie już podnosi ciśnienie, więc nawet się nie próbuję domyślać co Ty musisz czuć. Ja mieszkam kawałeczek od rodzinki (100km do rodziców, 50 do teściów) i jest tylko jeden minus - brak ewentualnej pomocy mamy/babci. Choć teściowa straszy, że na tydzień przyjedzie jak się dziecię urodzi, bo przecież sobie z dwójką nie poradzę... taaa... mam nadzieję że tylko żartuje
Co do płci drugiego dziecka - ostatnio co chwilę słyszę komentarze "o będzie drugie? Fajnie jak by to był chłopiec". No i akurat jest, choć osobiście bardziej sie nastawialam na dwie córki i tak mi dziwnie jak słucham wszędzie "jakie Ty masz szczęście, że będzie parka". Nie rozumiem naprawdę skąd przekonanie, że akurat taki układ jest najlepszy.
dzięki,
właśnie chodzi mi o to, że wszyscy za tą "parką" ale ja też tego ni w sos nie rozumiem
Hej dziewczyny
Ja to jak czytam wasze posty jak słuchacie że syn lepszy czy gorszy, że pierwszy czy drugi to chyba w innej bajce mieszkam Cieszę się, że u nas nikt nic nie komentował. Każdy cieszył się i nadal cieszy że w końcu będziemy mieli dziecko. Ja podswiadomie czulam ze bedzie chlopiec ( i tu ktoras pisala o slabszych plemnikach IT to dementuje) , Moj maz calymi dniami siedzi przy kompie i bedzie syn
Moja malutka chrzesnica tylko była niezadowolona z chlopca bo ona chlopcow nie lubi. Ale po czasie sama stwierdzila ze bedzie ze mna chodzila z wozkiem na spacery
Laski dzis koncze 29 tydzien czyli zaczynam 30)) Hurrra
no kroczek- lecisz jak burza
Witam sie dziewczyny szybciutko w środe sloneczna!
Dzis zkonczylam 31 tydz i zaczynam 32!!!
suuuper
Jak to fajnie, że te tygodnie tak lecą