reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja wszystko robię prywatnie i z własnej inicjatywy. Bo jakbym czekała na zalecenia i skierowania od lekarzy (mimo że chodzę do 2 równolegle i do tego prywatnie...) to bym chyba do tej pory nie wiedziała czy na pewno w ciąży jestem... :-/
Dobre!!!!!

reklama
Dagmar ty to mistrzyni budowania napięcia jesteś. Kobietom w ciąży denerwować się nie wolno, a tu koleżanka jedni lakoniczne zdanko o szpitalu pisze i zadowolona. Oby następnej okazji do takich wiadomości już nie było, do połowy marca grzecznie w domciu.

Agmaa dopochwowe takie na szybko, żeby serduszka posłuchać mam na każdej wizycie, brzuszne miałam dwa, teraz w lutym 3 ostatnie będę miała. Chodzę państwowo do gina

Jotemka zdrówka dla ciebie i gromadki.Nie jest z tobą tak źle skoro tyle roboty odwaliłaś;-)

Przed południem po plecak basenowy dla Oli musiałam skoczyć - od jutra w szkole akcja basen się zaczyna, mamusia żądna wrażeń na raz w tygodniu do opieki się zgłosiła. Mam nadzieję że przeżyję i nikogo tam nie uduszę.

Mam jeszcze 2,5h luzu, chyba ruszę dupsko i za prasowanie się wezmę (mam wrażenie, że sąsiedzi mi swoje podrzucają, bo wiecznie sterta leży)

Też właśnie chodzę prywatnie i do tej pory myślałam, że nie ma potrzeby chodzić jeszcze do kogoś ale teraz mam wątpliwości. Będę musiała po prostu prosić moją panią dr o te badania i już...

Jotemka zdrówka dla ciebie i gromadki.Nie jest z tobą tak źle skoro tyle roboty odwaliłaś;-)

Bo jak lezę to mnie wszystko boli.... Więc wolę robić cokolwiek. Wczoraj wieczorem popłakałam się z bólu mięśni i stawów. Masakra.
A jeśli chodzi o prasowanie i pranie to mnie chyba z całej dzielnicy obdarowuję ;-)

Też właśnie chodzę prywatnie i do tej pory myślałam, że nie ma potrzeby chodzić jeszcze do kogoś ale teraz mam wątpliwości. Będę musiała po prostu prosić moją panią dr o te badania i już...
Agmaa, ja miałam usg planowe w 12 tc, w 20 tc, bede miała dopiero w 34, bo wczoraj robiłam echo serca Bąblowi. I wszystko robię prywatnie i chodzę prywatnie.

Agmaa, ja też ostatnie miałam robione w 19 tygodniu, a na następne wybieram się dokładnie dzień po Tobie.

U mnie raz nie było USG i przez to ostatnio lekarz nie miał do czego porównać dł. szyjki grrrr.
Co pocieszające to chodzę na NFZ i wszystkie badania miałam zlecone na czas i nie musiałam się o nie prosić...

reklama

chodzisz prywatnie i tak malo masz usg? ogolnie na nfz sa 3, jedno 12-14 tydz, drugie polowkowe i trzecie ok 32 tyg, ja mialam jeszcze 4 w 24 tyg, ale to juz u innego lekarza. Teraz bede miala wlasnie 4 dokladnie 14.02 :-)

Do góry