Wtajcie!
hej Dziewczyny w ten środowy poranek!
Dzis zaczynam 30 tydzien i wg mojego asystenta ciazowego w komorce zostalo mi 77 dni do porodu, hehe
Jejciu z jednej strony to takie odlegle, a z drugiej juz niedlugo :-) Czekam na pensje na poczatku lipca i dokupie najpotrzebniejsze rzeczy- jeszcze musze kupic koszule do porodu, stanik do karmienia, te duze podpaski, majtki siateczkowe, podklad na lozko, pieluchy tetrowe, to te najbardziej potrzebne, aaa i podobno dziecka nie bierze sie ze szpitala w uzywanych ciuchach, a ja mam wiekszosc takich, wiec musze kupic nowe malutkie ze 3 komplety i!!!!!!!!!!!!!!!!!
teraz mam do Was pytanie- w co najlepiej ubierac dziecko w szpitalu?, bo u mnie w szpitalu na stronce pisza, zeby wziac:
DZIECKO: - DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH
- TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE
- TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA
- PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK
- PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
- CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT
zaznaczylam na czerwono, czy kaftaniki i spioszki zapinane na ramionkach to wygodnie? nie lepiej pajacyki??
oczywiscie przedzwonie lub pojade za jakis czas do szpitala i sie dowiem, ale moze jestescie doswiadczone i pomozecie?
ja biore body i pajace, moze z 1 spiochy mam to te wezme. Mój szpital wymaga:
Wyprawka:
po 6 kaftaników i koszulek lub 6 sztuk body;
4 pary śpioszków lub pajacy;
5 pieluszek tetrowych;
dwie bawełniane czapeczki;
kocyk lub rożek;
ręcznik kąpielowy z kapturem
szczoteczka do włosów;
chusteczki nawilżane;
pampersy
krem pielęgnacyjny.
To spora lista
i mam pytanie do mam juz doswiadczonych - gdzie taka torbe mam zabrac? bo oni pisza na stronie ze naporodówke nie wolno jej brac - to gdzie ją mam dac?
oj a u nas domowy szpital
Ala wczoraj rzygała teraz ma gorączkę, kaszel i katar na szczęscie bajki są najlepszym lekarstwem na marudzenie
mój mąż miał dzisiaj drugą zmianę a rano cały cas leżał w łóżku bo stan podgorączkowy i ropa z zatok, poszedł do roboty ale nie wiem co z tego będzie
moj kot przyszedł do domu cały pogryziony przez inne koty
tylko ja się czuję w miarę..... wiadomo ktoś musi.....
Oj zdrówka zycze!
Evelinka no wspolczuje sytuacji rodzinnej. A czemu to ona musi sie wyprowadzic a nie on? U mnie u najomych sporo rozwodów ostatnio tez bylo, i az sami sie dziwimy z mezem. A teraz taka przykladna rodzinka i tez sie rozwodzic chyba beda. Cos tym ludziom sie dzieje nie tak chyba, po co w takim razie sie zenią skoro tak trudno pozniej zyc razem?
Co do psa to ja nie mam wiec sie nie wypowiem. Mają za to tesciowie ale juz im zapowiedzialam ze dziecko wazniejsze
Ale oni sami stwierdzili ze jesli trzeba bedzie to sie go zamknie w drugim pokoju. Niestety to owczarek niemiecki, jest bardzo zazdrosny i tez martwie sie jak to bedzie jak pojawi sie jeszcze Maluch.
Kanape przywiozą mi jutro
Udało sie ich namowic, bo kolejny termin na poniedzialek
no i calkiem dobra cene mi dali, bo za 100 zł mi przywiozą, wniosą i zamontują
Jeszcze tylko 1 noc na materacu i koniec
Ja dzisiaj po ćwiczeniach - powiem Wam ze mam sporo energii po niech a nie sa w cale takie bardzo meczace. I cwiczymy sporo roznych partii ciala, min. miesnie kegla dzisiaj były, posladki i uda, no i ukrwienie stop
A pogoda u nas iscie zimowa
drogi nie odsniezone to normalnie jak w Zakopanem
A ja musze jechac wieczorem na szkołe rodzenia
Kiepsko to widze, mam nadzieje ze nie zakoie sie nigdzie po drodze.
Pozdrawiam