reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się dziewczyny z rańca:) no moze nie takiego rańca:)

Jouluatto żyje i nadrobi nas niebawem:) Wszystko u niej ok:)

Madzikm ja też sprawiłam sobie Hadesa po pierwszym poronieniu i kocham go nad życie:) Ale jednak wygodniej nam jak śpi obok łóżka na swoim posłaniu bo to pies który codziennie spędza dzień na podwórku a jednmak 17kg waży więc nie kąpiemy go codziennie:) No a poza tym nie śpi z nami już od początku ciąży bo lubił wchodzić między nami pod kołdrę i bałam się że mi brzuch podepcze:)

Loka powodzenia z kanapą i udanych łowów:) Ja myk z myszami częstowykorzystuje:)zwłaszcza jak drocze się z tatą:tak:

reklama
Witajcie foremki :-)

U Mnie noc dzisiaj super bo spałam jak kamień ale poszliśmy wczoraj spać z A dopiero po w nocy bo... aj przyjechała szwagierka powiedzieć o co chodzi z tym ze się chce rozejść z mężem no i posiedzieliśmy pogadaliśmy do późna a potem ona wróciłam do domku no ale już po godz. zadzwoniła po mojego A żeby po nią przyjechał bo jest awantura no i możecie sobie tylko wyobrazić co tam się działo więc zlądowała u Nas ok 24 zapłakana spakowana no i chyba przez najbliższy miesiąc będziemy mieli dodatkowego lokatora. W sumie nie mam nic za złe bo rodzinie trzeba pomagać ale jej mąż zrobił się taki dziwny że trochę się boję czy nas tu nachodzić nie będzie, awantury jeszcze jakieś będą no a przecież ja się denerwować nie mogę :-( ajjj zobaczymy jak to wszystko się ułoży :-(
I dzisiaj już jestem od 6:30 na nogach bo jutro wizyta u mojego gina więc musiałam dziś zrobić badania :-) a do tego wszystkiego malutka tak się jakoś wepchnęła główką pod żebra że czasami to aż jęknę jak się zaczyna przeciągać :-) mała akrobatka :-)

Oki a teraz musze Was nadrobić od wczoraj :-)

hej Dziewczyny w ten środowy poranek!
Dzis zaczynam 30 tydzien i wg mojego asystenta ciazowego w komorce zostalo mi 77 dni do porodu, hehe
Jejciu z jednej strony to takie odlegle, a z drugiej juz niedlugo :-) Czekam na pensje na poczatku lipca i dokupie najpotrzebniejsze rzeczy- jeszcze musze kupic koszule do porodu, stanik do karmienia, te duze podpaski, majtki siateczkowe, podklad na lozko, pieluchy tetrowe, to te najbardziej potrzebne, aaa i podobno dziecka nie bierze sie ze szpitala w uzywanych ciuchach, a ja mam wiekszosc takich, wiec musze kupic nowe malutkie ze 3 komplety i!!!!!!!!!!!!!!!!!
teraz mam do Was pytanie- w co najlepiej ubierac dziecko w szpitalu?, bo u mnie w szpitalu na stronce pisza, zeby wziac:

DZIECKO: - DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH

- TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE

- TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA

- PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK

- PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
- CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT

zaznaczylam na czerwono, czy kaftaniki i spioszki zapinane na ramionkach to wygodnie? nie lepiej pajacyki??
oczywiscie przedzwonie lub pojade za jakis czas do szpitala i sie dowiem, ale moze jestescie doswiadczone i pomozecie?

Madziolina, ja kaftaników nie używałam nigdy, w szpitalu tylko ale to były szpitalne kaftaniki, dla mnie to nieporozumienie, zawija się na pleckach, nie trzyma pieluchy... spytaj w szpitalu może wymagają tych kaftaników ze względu na łatwiejsze przewijanie??? Ja polecam zestaw body + pajacyk :tak: Śpiochy zapinane na ramionkach.... hm... rzadko używałam, a jeśli już - muszą być rozpinane w kroku po całości!

A z tymi używanymi ciuszkami to przesąd jakiś?

Evelinka współczuję sytuacji rodzinnej ale mam nadzieję, że obejdzie się bez awantur a Ty będziesz miała towarzystso:))

Madziolinka ja też wolalabym bodziaki ale dostałam duzo kaftanikow i zobacze jak to pogodzic:))

Matko Kubus dzis w nocy sie ze dwa razy tak mocno jakby obrócil wokol wlasnej osi ze az sie przestraszylam. Teraz czuje go bardziej po prawej chyba pleckami sie wypiol bo jak kopie to tak do srodka czuje i delikatniej Ahhh ten moj akrobata:))

Moj piesio dalej bedzie z nami w lozku spal:tak: Malenstwo bedzie miec wlasne lozeczko, dostawione bezposrednio do naszego, poza tym ja balabym sie brac takie male dziecko do lozka. Maz duzy, ja sie w nocy wierce wiec strach, ze malenstwu cos zrobimy.
Poza tym Forrest to byl dla mnie ratunek kiedy po drugim poronieniu mialam z deczka depresje, ten maly szczeniak przywrocil mi radosc zycia, pocieszal po dwoch kolejnych nieudanych ciazach i in vitro, jest chyba po mezu moim najlepszym przyjacielem. Nie chce tez zeby pies, ktory od ponad pieciu lat jest przyzywczajony do spania z nami i ktory, szczerze mowiac nie jest fanem dzieci, odczul pojawienie sie malenstwa jako atak na jego pozycje w domu. Musze jakos Forrcia przekonac do malej istoty a wygonienie go z lozka chyba nie byloby najleszym pomyslem. Zreszta ja mam takiego fiola na punkcie psow, ze chyba bym z zalu sie zaplakala jakby mnie ta morda rano nie budzila. On sie wtula w szyje i fufa nosem - obled:-D:-D

no raczej go nie wywalaj- bo się na dziecko fochnie :)

Nasza Fecia też śpi z nami w łóżku i nie zamierzam zmieniać stanu rzeczy jak się młody pojawi.
Jakoś w ogóle nie ogarniam co dziecko ma robić w naszym łóżku... Jakoś to dla mnie nielogiczne i niepotrzebne.

to samo co pies?
ak samo logiczne i potrzebne :D

Hej dziewczyny . Nocka u mnie koszmarna myślałam że P. zabije od 2.30 do 3.20 strzelał zębami myślałam że oszaleję wstawanie za potrzebą i zatkany nos sprawiły
że ledwo żyję. Mam nadzieje że wam lepiej nocka mineła:-)
A mam pytanie czy w y tez w kroczu odczuwacie np takie ciągnięcie jakby ścięgna ?

niestety odczuwamy- trzeba to przeżyć.

Witam sie środowo :)

u mnie noc jak zawsze - nieprzespana. dziewczyny ja od 17 tygodnia mam bóle i rozciaganie .. i chyba juz sie do nich przyzwyczailam :)
U nas pada snieg, a ja ta kanape sprzedalam i dzisiaj noc spedzilam na materacu :wściekła/y: a moj maz grzecznie sie spakowal i pojechl w delegacje. Jade dzisij n poszukiwanie wygodnej i duzej kanapy :) jak cos kupie to wkleje.. i najlepiej jkby do piatku mi j przywiezli i wstawili :-D ponoc kobiecie ciezarnej sie nie odmawia bo myszy zjedza..bede tym szantazowac :D

milego dnia wam zycze i duzo zdrowia! patrzac za okno to tego zdrowia najbardziej :)

To życzę szybkiego kupienia wygodnej kanapy :)
No i żeby ją przywieźli szybko :)
Witajcie foremki :-)

U Mnie noc dzisiaj super bo spałam jak kamień ale poszliśmy wczoraj spać z A dopiero po w nocy bo... aj przyjechała szwagierka powiedzieć o co chodzi z tym ze się chce rozejść z mężem no i posiedzieliśmy pogadaliśmy do późna a potem ona wróciłam do domku no ale już po godz. zadzwoniła po mojego A żeby po nią przyjechał bo jest awantura no i możecie sobie tylko wyobrazić co tam się działo więc zlądowała u Nas ok 24 zapłakana spakowana no i chyba przez najbliższy miesiąc będziemy mieli dodatkowego lokatora. W sumie nie mam nic za złe bo rodzinie trzeba pomagać ale jej mąż zrobił się taki dziwny że trochę się boję czy nas tu nachodzić nie będzie, awantury jeszcze jakieś będą no a przecież ja się denerwować nie mogę :-( ajjj zobaczymy jak to wszystko się ułoży :-(
I dzisiaj już jestem od 6:30 na nogach bo jutro wizyta u mojego gina więc musiałam dziś zrobić badania :-) a do tego wszystkiego malutka tak się jakoś wepchnęła główką pod żebra że czasami to aż jęknę jak się zaczyna przeciągać :-) mała akrobatka :-)

Oki a teraz musze Was nadrobić od wczoraj :-)

współczuję z powodu szwagierki. Powiedz mi kogo jest mieszkanie- jego, czy wspólne?
Czemu to ona ma wyjść?

hej Dziewczyny w ten środowy poranek!
Dzis zaczynam 30 tydzien i wg mojego asystenta ciazowego w komorce zostalo mi 77 dni do porodu, hehe
Jejciu z jednej strony to takie odlegle, a z drugiej juz niedlugo :-) Czekam na pensje na poczatku lipca i dokupie najpotrzebniejsze rzeczy- jeszcze musze kupic koszule do porodu, stanik do karmienia, te duze podpaski, majtki siateczkowe, podklad na lozko, pieluchy tetrowe, to te najbardziej potrzebne, aaa i podobno dziecka nie bierze sie ze szpitala w uzywanych ciuchach, a ja mam wiekszosc takich, wiec musze kupic nowe malutkie ze 3 komplety i!!!!!!!!!!!!!!!!!
teraz mam do Was pytanie- w co najlepiej ubierac dziecko w szpitalu?, bo u mnie w szpitalu na stronce pisza, zeby wziac:

DZIECKO: - DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH

- TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE

- TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA

- PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK

- PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
- CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT

zaznaczylam na czerwono, czy kaftaniki i spioszki zapinane na ramionkach to wygodnie? nie lepiej pajacyki??
oczywiscie przedzwonie lub pojade za jakis czas do szpitala i sie dowiem, ale moze jestescie doswiadczone i pomozecie?

lepsze body i śpioch a najlepiej pajac, ale pytaj w szpitalu.

Ps- czemu w szpitalu nowe???

Ej, kto nie spał to nawet nie wie jaki pies jest użyteczny w łóżku (hue... nieźle to brzmi ;) ja całe życie spałam z poduszką na głowie, a teraz mam w tej roli psa :D nie wiem co to za zboczenie, ale tak mam, że nie zasnę jak sobie łepetyny nie klapnę czymś a mój pies to taki 3kg kluseczek który lubi spać jako otulacz do łepetynki :D
Dziecko byłoby w tym względzie mniej praktyczne ;)

A co do ubioru dziecka na wyjście ze szpitala, to ja zapakuję je w ubranka zależne od pogody więc jak będzie zimno to kombinezoniki mam tylko używane więc opcji nowych nie będzie. To chyba jakiś głupi zabobon.

Witam
Parę dni nie zaglądałam a tu produkcja nie do nadrobienia. Jakoś ostatnio nie mogę być z niczym na bieżąco.

Madziolina nie kumam o co chodzi z tymi nowymi ciuszkami do szpitala:sorry2:.
Co do tych wymogów to chyba nikt się ich jakoś restrykcyjnie nie trzyma, bez przesady jeżeli ubiorę dziecko w pajaca a nie śpiochy, których niecierpię to nikt mi dziecka z rąk nie wydrze i nie każe przebierać. Moje dziecko i moja sprawa w co je w szpitalu ubiorę. Kaftanów też nie lubię, będę miała raczej body na długi rękaw

Ewelinka współczuję sytuacji ze szwagierką, wiadomo że pomóc trzeba, ale jakby nie było kłopot jest, zwłaszcza, że po mężu nie wiadomo czego się spodziewać. Oby jak najszybciej sytuacja się wyjaśniła

L-oka my jesteśmy świeżo po wymianie łoża, bo w naszym sypialnianym materac cały w górach i dolinach, do tego sprężyny wbijające się w zadek, a niestety konstrukcja nie do wymiany. Kupiliśmy rozkładana sofę Xantia w Abrze Kanapa Xantia 2 - Sofy - Duży pokój. Śpi się bardzo wygodnie, 150 cm, więc tylko 10 cm mniej niż do tej pory

Ostatnio co noc skurcze mnie łapią, mam to 3-4 co parę minut. Zestresowałam się za pierwszym razem, ale to chyba przepowiadające się zaczęły

A niby taki zabobon, ale nie bede zwracac na to uwagi. Ja kaftaniki/bluzeczki dostalam, nic nie bede dokupywac, bo tez mi sie wydaje, ze sa malo praktyczne i niewygodne i bede ich pewnie uzywac do spodenek, a ni pod jakies spiochy zapinane na ramionkach, macie racje wezme body i pajacyki na to i bedzie najlepiej, choc oczywiscie wczesniej zapytam.

A jak to sie zaklada, ze body z dlugim/ krotkim rekawem wklada sie pod pajacyk? a nie mozna samego pajacyka?

reklama
Do góry