reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie dziewczęta :-)
Ja z ciekawości tez się teraz zmierzyłam w brzuszku i mam 92 cm :szok::szok::szok: ale nie wiem ile urosłam bo nie zmierzyłam się na początku a żałuję.

Neti ja odpukać jeszcze nie mam :-) ale mąż się śmieje ze Mnie bo mniej więcej co 2,3 dni po wieczornej kąpieli wypadam z pod prysznica, nakremuję się i lecę do męża żeby Mnie oglądnął z każdej strony czy gdzieś mi rozstępy nie wyszły :-p a on się śmieje bo mówi że wcześniej tak na golaska to nie przy Nim nie latałam :-p

moi_pas mój A właśnie wyszedł że strasznej choroby ?? lekki ból gardła i katarek !!! :-D masakra jacy oni są umierający przy przeziębieniach :-) ale teraz już zdrowioutki :-) Aaaa no i wszystkiego najlepszego z okazji nadchodzących urodzinek :-)

Viltutti, Lizzy
ja też zamierzam kupić taki pas bo trochę o tym czytałam i podobno włąsnie szybciej się dochodzi do formy brzuszka ;-)

Edysiek kiedyś też był taki temat o problemie zakładania butów, skarpetek itd. i wtedy nie wiedziała o czym była mowa :-) a teraz ! masakra jak można się spocić przy zakładaniu skarpetek i butów :szok::szok::szok: teraz już wiem jak może ciążyć brzuszek :-p

Ancona a może to wyrostek ! albo maluszek tak jak Mi stópki wpycha, było to nieprzyjemne ale nie aż tak strasznie że nie mogłam chodzić. Jak będzie cię dalej tak bolało to idź do lekarza żeby się upewnić ze to nic groźnego.

reklama
Witam poniedziałkowo ja nocke miałam nawet niezłą, coprawda głowa mnie boli przez całą noc i dzisiaj, zgagę mam od tego ciągłego leżenia więc humor taki sobie. od rana trochę poprasowałam ciuszki i w sumie została tylko pościel i ręczniki do poprania.
Co do pasa to ja mam ale taki nieprzewiewny i był strasznie niewygodny wogóle nie umiałam w nim siedzieć czy karmić no i gorąco mi w nim było.

rozstępów jeszcze nie mam ale w ciąży z Alanem jeden malutki pojawił się tuż nad pępkiem w 41 tyg. także nie cieszę się przedwcześnie.

co do chorych mężów to taaak u nas to samo. byle przeziębienie rozkłada go na łopatki a stęka przy tym niemiłosiernie. Dzisiaj mi mąż powiedział że ciążą to nie choroba:wściekła/y: na co ja że taka w której trzeba leżeć jak najbardziej jest chorobą. atmosfera napięta od samego rana.

wybaczcie że nie każdej odpiszę ale przez ten ból głowy trudno mi się skupić i już nie pamiętam co która pisała

Dagmar śliczna ta bańka wstańka :-) a te centymetry to mnie przerażają, tylko że u mnie po buzi i reszcie bardzo nie widać tych moich kilogramów tylko brzuch mam olbrzymi jakbym trojaczków się spodziewała :-D:-D:-D

Tak jak pisałyście to młody w brzuszku chyba postanowił sobie jakieś jajka z mamusi pourządzać bo dawno nie panikowała;-) i jak poleżałam na drugim boku i masowałam brzuszek to trochę mniej boli i chodzić w końcu mogę hura!
Jeszcze chwilę jak tak poleżę i biorę się za robotę :-) obiecałam sobie poprać w tym tygodniu ubranka dla małego tylko muszę do tesco skoczyć i suszarkę jakąś kupić bo gdzie ja to powieszę :confused: i może u nas w miasteczku zapytam o fotelik taki jak chcemy, zawsze to obyłoby się bez jeżdżenia do lublina i drobne pierdółki może też by były na miejscu, tylko koszule zostaną do zamówienia na allegro.

Witajcie mamuśki :-)
Ja dzisiaj całkiem dobrą noc miałam. Poza tym że o 6.30 obudził mnie okropny skurcz w łydce!!! Myślałam że cały dom pobudzę z bólu. Na szczęście potem jeszcze usnęłam i wstałam o 7.30 z synkiem. A w nocy tylko jedno wstawanie na siusiu.

Wczoraj byliśmy w gościach, ale na szczęście czułam się całkiem nieźle. Skurcze jakieś pojedyncze więc dało się przeżyć. Ale i tak mam jakiś taki dziwny humor. Coś mnie nosi i nie wiem co. Chyba to obcowanie z moją mama przez cały dzień w domu. Mam wrażenie że mi patrzy na ręce cały czas i muszę się ze wszystkim kontrolować.

Eh jakoś nie mam weny na pisanie. Czytam na bieżąco ale jakoś na pisanie brakuje sił. I ogólnie nic mi się nie chce. Dobra nie marudzę.

Aaa ja też się zmierzyłam i mam 96cm w pasie. Myślałam że więcej będzie bo taki bardzo wystający ten brzuch mam. Może jakoś gruba ogólnie nie jestem tylko ten kształt brzucha taki dziwny, bardzo do przodu mi idzie.

Ostatnia edycja:
cześć
wracam jeszcze do tematu pasa bo to ja go zaczęłam więc podsumuję co ja na ten temat wiem
po CC musi być ten zapinany na rzep który sama regulujesz on ma tylko podtrzymywać wiszący brzuch żeby nie ciągnął rany. On nie może za bardzo uciskać! Brzuch po porodzie i tak jest wielki taki jak mniej wiecej w 5-6 miesiącu bo wszystko jest ponaciagane.

ja miałam taki i też taki sobie kupię
Uniwersalny Pas Poporodowy Brzuszny Na Rzepy 22 Cm 5 Rozmiarów Pani Teresa Medica - Ceneo.pl

taki nie "rozleniwia " mięśni bo się go nosi tylko do momentu jak już rana przestanie bardzo boleć a mięśni brzucha po CC i tak nie można ćwiczyć, dopiero po 6-8 tygodniach

absolutnie NIE MOŻNA mieć takiego wciąganego przez nogi
PANI TERESA PAS POPORODOWY BRzUSzNY ROzMIAR S (80-90 CM) 1 SzT - Ceneo.pl
i właśnie ten nie jest polecany bo rozleniwia mięśnie

Ostatnia edycja:
witam
matko Dagmar nawet termometr?? CO to za szpital??

Ja miałąm cc z przypadku. Na sale wieźli w koszuli, podkłady na łózko dawali oni, jedyne co to podpaski i wode trzeba zabrać i wiadomo kosmetyki, ręczniki itd

no a u nas tak :/

Witam poniedziałkowo ja nocke miałam nawet niezłą, coprawda głowa mnie boli przez całą noc i dzisiaj, zgagę mam od tego ciągłego leżenia więc humor taki sobie. od rana trochę poprasowałam ciuszki i w sumie została tylko pościel i ręczniki do poprania.
Co do pasa to ja mam ale taki nieprzewiewny i był strasznie niewygodny wogóle nie umiałam w nim siedzieć czy karmić no i gorąco mi w nim było.

rozstępów jeszcze nie mam ale w ciąży z Alanem jeden malutki pojawił się tuż nad pępkiem w 41 tyg. także nie cieszę się przedwcześnie.

co do chorych mężów to taaak u nas to samo. byle przeziębienie rozkłada go na łopatki a stęka przy tym niemiłosiernie. Dzisiaj mi mąż powiedział że ciążą to nie choroba:wściekła/y: na co ja że taka w której trzeba leżeć jak najbardziej jest chorobą. atmosfera napięta od samego rana.

wybaczcie że nie każdej odpiszę ale przez ten ból głowy trudno mi się skupić i już nie pamiętam co która pisała

ciąża t nie choroba- przeziębienie też nie. Jak się przeziębi to mu to powiedz :p

reklama
Lizzy ja nie miałam takiego pasa, nikt też o nim nie mówił. A ćwiczyć pozwolono mi dopiero po 6 miesiącach.

Do góry