reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja to chyba jestem jedyna która kupno wozka zostawia na po porodzie ;-)Ale w sumie chciałabym przy tym uczestniczyć a poki co nie mogę. Wysylkowo nie chce kupować, bo wolalabym popchać taki wozek i zobaczec na realu czy mi pasi.

JJedyna szansa kupna przed porodem to jeśli nie urodze od razu po zdjęciu szwu w 38 tygodniu. Wtedy na ostatnich chodach będę latac po sklepach jak wariatka :rofl2:

No ale cos czuje ze jak tylko mnie rozszyja od razu będzie krater i porodowka. Ma to swoje plusy. Dzidzia dwa tygodnie wcześniej niż termin OM. Już się nie mogę doczekać ;-)

reklama
dziewczyny które będą miały lub miały CC macie już pas poporodowy?
ja wcześniej miałam Panią Teresę na rzep ale może jest jakiś inny lepszy

Witam ponownie,

`Viltutti` - dzieki za rade! ja nie pieje jedynie tej wody z extra dawka wapnia bo pije tez I inna a ta wode to ostatnio caly karton to po raz 1szy maz kupil, no ale teraz po tym co napisalas to na prawde bede uwazac z ilosica jaka pije!! SUPER DZIEKI :tak: ze zauwazylas I przeczytalas mojego posta no I podpowiedzialas!!! :tak::tak:

`Edysiek` moj maz w sumie pozniej doczytal w tej naszej ksiazce co ja czytamy raz w tyg -kazdy kolejny tydzien co sie dzieje z dzieckiem w lonie matki itd.. I wlasnie dlatego tez tak sie bidulek martwil ze to dziecko `pije I sika` ten sam plyn....
Jak dzisiaj wstal to przekazalam jemu wiadomosc ze wody sie wymieniaja od czasu do czasu wiec dziecko am czyste warunki... hehehehe
probowal mnie podpytwac czy aby na pewno ;-) no I jak to sie dzieje skoro ta macica to taki balon (bo tak moj lekarz mojemu mezowi zobrazowal raz jak pytal dlaczego moja zona tak jeczy czasami - bo takie w 4-5m-cu mialam bole rwace u dolu (jakby mnie ktos nozem dzgal tam!) no a lekarz na to ze macica to jak taki napompowany balon na sznureczkach ;-) wiec dlatego to podbolewa czasami bo to tak jakby balon papelniac ale go przytryzmywac za sznureczki wiec one beda pociagane I wtedy bolec moze...- I faktycznie pare razy sie to zdarzylo I przeszlo.

Na co ja mezowi mowie ze nie znam calej fizlologi tej ciazy no ale jakos musi sie tam wymieniac ta woda no bo przeciez tez jakos tam `wlewa sie` no nie ? ;-)

W kazdym badz razie ucieszyl sie no I ja tez w sumie takze jeszcze raz `Edysiek` DZIEKI za ta info! :tak:

I dzieki za ten link do tego bloga... :tak:

A co z tymi `Poloznymi` co pisalysice wczesniej? to jakis serial??

Dobrej nocki `kwietnioweczki` bo w sumie u was juz dosc pozno :-)

Ostatnia edycja:
`Lizzy0209` a co to takiego ten pas?? I gdzie go mozna dostac/kupic?

pytam bo ja w sumie nie mam `z gory` zaplanowanej CC ale jakby sie przytrafila to fajnie bylo by miec pewnie cos takiego tylko na co on jest? zeby te szwy przytrzymywal? Czy brzuszek??:baffled:

Ja miałąm cc ale żadnego pasa nie używałam. O ile wiem, to chyba nie jest wskazane od razu po cc bo rana musi sie zagoic...ale mogę się mylić;-)
Ja kupiłąm sobie wtedy takie....hmmm majtki z wysokim stanem zapinanym jak gorset, ale wiem, że to było jakiś czas po porodzie.

Zovita- to ja podobnie jak ty wózek pewnie po porodzie dopiero kupię. u mnie to kwestia raczej finansowa.
Dziewczyny a jak to jest z becikowym po jakim czasie od złożenia dokumentów wypłacają kasę?

Truskawkowa M.- dobrze że sytuacja pampersowa opanowana:tak:

Lizzy- właśnie co za pas?? chodzi o tą szeroką gume na brzuch?

Neti Położne to taki program dokumentalny na Tvn style, a na TLC leci coś podobnego Porodówka

PAS BRZUSZNY PRZEWIEWNY PT0117 RZEPY POPORODOWY (3892158573) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

chodzi o coś takiego kazali mi kupić w szpitalu dzięki temu nie czuje się takiego "ciągnięcia" na ranie

Truskawkowa wiem że nie można mieć takiego w całości wciąganego przez biodra bo wtedy można pozrywać szwy

myślałam że znacie jakieś inne rodzaje niż "Pani Teresa"

ten pas był moim wybawieniem bo na początku nie dość że nie umiałam z łóżka zleść bo mam 155cm wzrostu a te łóżka w szpitalu są wysokie to jeszcze nie umiałam dziecka podnieść a to naprawdę zmiejszało ból

Ostatnia edycja:
laski ja mam 101 cm. w pasie :O
jestem piłką z kończynami :-D:-D:-D:-D:-D:-D

no teraz to jestem w szoku :-)

hahaha jutro dzwonię do szpitala dowiedzieć się co potrzebuję po cc to spytam o ten pas.
Mam umowę z mężem- on zmienia opatrunki a ja mdleję :p

reklama
hej, czytam, czytam, ale przyznaję, że nie mam kiedy pisać!

miło Was widzieć! :)

ja mam 102 cm w pasie!!!! :) wydaje mi się ogromny, ale jakzerknęłam w notatki to wtedy miałam finalnie 118 więc jeszcze sporo przede mną hahaha

co do pasa to u mnie wręcz odradzali, bo może zwiększyć krwawienie...

ostatnio strasznie twardnieje mi brzuch i mega sedzi, smaruję 3-4 razyy dziennie i mam go ochotę wydrapać, boli mnie w środku jakbym miała zakwasy/siniaki, masakra straszna, bardzo mi się to nie podoba...

Do góry