reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Uff doczytałam wątek
Ja się dziś też w pasie mierzyłam i wyszło mi 104 czyli przybywa - a brzuch to taka stercząca piłka (muszę w końcu zdjęcie zrobić i wrzucić). Dziś dojadam ciasta z wczoraj, bo mama mnie uraczyła blachą sernika, torcik został i rogaliki. I z tego nadmiaru cukru chyba spać nie mogę:-D:-D

Dagmar
jak się dowiesz w szpitalu co i jak to się pochwal, mnie to bardzo interesuje:) Bo wszędzie listy do szpitala z nastawieniem na naturalny poród a nie na cesarkę. Z tego co usłyszałam tantum rosa nie jest potrzebna przy cesarce, no i koszulę dają do zabiegu, dobrze myślę?

Dobrej nocki!

Ostatnia edycja:
`Moi-pas` a co to za okazaj byla w tymi `pychotami`.. ale mi smaka narobilas... a jeszcze na Polski sernik! OMG! ja jak ide do polskeij cukierni w jendym z poslkim amrketow to normalnie nei moge przejsc obojetnie od pieczonego w Polskim stylu sernika.....
no hcyab nie ma pyszniejszego ciacha na swiecie!!!! w buzi sie rozpuszczaja te serniki....
ach...
ty z nadmiaru cukru a ja z `ochoty` ajka mi narobilas :tak:;-):-D

a `polisia` - mnie tez czasmi tka brzuch sedzi ze normalnie nie moge przestac sie drapac.. ale jak tak drapie sie za moco to pomte ide szybko poid prysznic bo raz to porobilam sobei slady ze potrem ,myslalam ze to te rozstepy... :-D

a w mojej ksiazce o ciazy przecyztalam ze akurat swedzenie to normalne bo sie on rozciaga.. natomiast nie wiem o co chodzi z tym `twardnieniem brzucha`... raz tylko pameitma ze jak mialam ajkis stress - dosc intensywan rozmowe z kims tam I tak sie zestresowlam ze normalnie bruzch miaalm jak kamien.. wystraszylam sie I zaczelam unkac takich I sytuacji I ludzi co mnie stresuja...

Mam nadzieje ze `Polisia` U ciebie tez sie wkrotce wyjasni I okaze sie to zadnym problemem czy dyskomfortem! tego zycze!
:tak:

a propo dodatkowe pytanie do was dziewczyny - czy wy macie jzu ROZSTEPY!???

a propo tego PASA to czy poza allegro to jeszcze gdziess mozna go dsotac? moze w jakism sklepei? a jak tak to jakim??

`lizzy0209` dzieki za linka! :tak:

Cholibka poszłam się położyć po 1-szej, a od 6-tej rano już spać nie mogę, nie dość że bąbel się obudził i intensywnie ćwiczył, to jeszcze męża gardło boli i przeokropnie chrapie. Ale nie to najgorsze - od wczoraj marudzi, że chory będzie (a jeszcze nie jest) - także ratujecie mnie przed tą plagą mężczyzna umierający na gardło ech!

Neti80 gdybym mogła to bym Ci tego sernika podesłała bo wyszedł pyszny. A co do okazji to zaprosiłam rodziców i teściów na urodzinową kawkę, bo w tygodniu mam urodziny. Po prostu się starzeję:-D:-D i trzeba było to sobie osłodzić!

Witam ponownie,

`Viltutti` - dzieki za rade! ja nie pieje jedynie tej wody z extra dawka wapnia bo pije tez I inna a ta wode to ostatnio caly karton to po raz 1szy maz kupil, no ale teraz po tym co napisalas to na prawde bede uwazac z ilosica jaka pije!! SUPER DZIEKI :tak: ze zauwazylas I przeczytalas mojego posta no I podpowiedzialas!!! :tak::tak:

`Edysiek` moj maz w sumie pozniej doczytal w tej naszej ksiazce co ja czytamy raz w tyg -kazdy kolejny tydzien co sie dzieje z dzieckiem w lonie matki itd.. I wlasnie dlatego tez tak sie bidulek martwil ze to dziecko `pije I sika` ten sam plyn....
Jak dzisiaj wstal to przekazalam jemu wiadomosc ze wody sie wymieniaja od czasu do czasu wiec dziecko am czyste warunki... hehehehe
probowal mnie podpytwac czy aby na pewno ;-) no I jak to sie dzieje skoro ta macica to taki balon (bo tak moj lekarz mojemu mezowi zobrazowal raz jak pytal dlaczego moja zona tak jeczy czasami - bo takie w 4-5m-cu mialam bole rwace u dolu (jakby mnie ktos nozem dzgal tam!) no a lekarz na to ze macica to jak taki napompowany balon na sznureczkach ;-) wiec dlatego to podbolewa czasami bo to tak jakby balon papelniac ale go przytryzmywac za sznureczki wiec one beda pociagane I wtedy bolec moze...- I faktycznie pare razy sie to zdarzylo I przeszlo.

Na co ja mezowi mowie ze nie znam calej fizlologi tej ciazy no ale jakos musi sie tam wymieniac ta woda no bo przeciez tez jakos tam `wlewa sie` no nie ? ;-)

W kazdym badz razie ucieszyl sie no I ja tez w sumie takze jeszcze raz `Edysiek` DZIEKI za ta info! :tak:

I dzieki za ten link do tego bloga... :tak:

A co z tymi `Poloznymi` co pisalysice wczesniej? to jakis serial??

Dobrej nocki `kwietnioweczki` bo w sumie u was juz dosc pozno :-)

Fragment tekstu z Wikipedii, bo az mnie zaintrygowalas tym dociekaniem " Płyn otaczający dziecko powstaje z płynów ustrojowych matki i płodu. Podlega on ciągłym procesom wymiany, dlatego jest zawsze świeży. Jego całkowita wymiana następuje w ciągu dwóch godzin[SUP][2][/SUP]. W jego skład wchodzą: elementy komórkowe z owodni i płodu, białka, tłuszcze, hormony, aktywne enzymy."

Ta wymiana to może poprzez pęcherz moczowy :rofl2:

Ja pas sobie na bank kupię, bez względu na formę porodu. Głównie ze względu na to, że dzięki niemu szybciej wraca się do normalnej figury.

Dzień dobry Mamusie
Coś dziś nie pospałam za długo ale nie mogę narzekać bo i tak do 8:30.
Chciałam właśnie o ten pas zapytać. Ja z kolei słyszałam że on rozleniwia mięśnie brzucha i gorzej się po nim do formy wraca. Ale z drugiej strony jakby to była prawda to by chyba tego nikt nie kupował? Dajcie znać jakie macie doświadczenia, please!
A u mnie w pasie 93 a zaczynałam od 63 :szok: jak tak dalej pójdzie to będę miała taki brzuch że mnie przeważy, a tak nieśmiało rósł na początku i jak byłam ubrana to praktycznie do 4 miesiąca nie było nic widać!

Witam :-)
Ja na razie mam 99 w pasie :tak:
I mi powoli zaczyna brzuch przeszkadzać np. przy zakładaniu skarpetek czy butów.

W nocy nawet dobrze mi się spało, ale mąż wstawał o 5 do pracy to się obudziłam, potem jeszcze przysnęłam na chwilę.

Kroczek gdzie jesteś???

reklama
Dzień dobry Mamusie
Coś dziś nie pospałam za długo ale nie mogę narzekać bo i tak do 8:30.
Chciałam właśnie o ten pas zapytać. Ja z kolei słyszałam że on rozleniwia mięśnie brzucha i gorzej się po nim do formy wraca. Ale z drugiej strony jakby to była prawda to by chyba tego nikt nie kupował? Dajcie znać jakie macie doświadczenia, please!
A u mnie w pasie 93 a zaczynałam od 63 :szok: jak tak dalej pójdzie to będę miała taki brzuch że mnie przeważy, a tak nieśmiało rósł na początku i jak byłam ubrana to praktycznie do 4 miesiąca nie było nic widać!

Zaczynalas od 63? Łaaaaa, ale zazdroszczę :D

Co do pasa, tez czytałam ze rozleniwia miesnie i generalnie po sn może być nawet niewskazany. Lepsze efekty daje cwiczenie miesni, początkowo przez wciąganie brzucha w seriach. Tak zamierzam robic, potem jak dojde do siebie na pewno wlacze jakies już konkretne ćwiczenia.

Po cc ponoc taki pas poprawia komfort zycia. Sciska rane, wiec nie ma się wrazenia jej rozchodzenia. Wiedza zaczerpnieta z netu, ale wydaje się mi się ze dość sensowne i na chłopski rozum nawet do przyjęcia.

Do góry