reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Edysiek prawdę mówiąc wyprawkę muszę kupić od samego początku bo wszystko co miałam do Wiki to wydałam Bratowym . Im bardziej chodzi o to że kupiłam już wózek i tyl ale wzięłam go ponieważ jest na 2 letniej gwarancji i tylko miesiąc był uzywany i zamówiłam łóżeczko . Były okazje to kupiłam no do kupiłam paczki ciuszków bo okazały się prawię nówki a później będzie co raz ciężej mi to wszystko ogarnąć a tu je trzeba wyprać i wyprasować .

reklama
witam się dziewczyny niedzielnie. ech powiem Wam, że całą ciążę byłam oazą spokoju, a od dwóch dni mam takiego doła, że coś strasznego... ryczeć mi się chce, wszyscy mnie wkurzają. najchętniej zamknęłabym się w pokoju i tak przesiedziała z dala od wszystkich.

poza tym zaczęły mnie jakieś przedporodowe manie chwytać, jeśli chodzi o wicie gniazda. uwidziałam sobie, że trzeba wymienić dywany i koniec, już w tej chwili muszą być wymienione. fakt faktem, że mają pewnie z 15 lat i rzeczywiście przydałaby się wymiana, to mnie samą denerwuje to, że czuję potrzebę, że musi to być zrobione na JUŻ, śnią mi się po nocach nawet. i czuję, jakby miała się jakaś wielka tragedia stać, jeśli by się tych cholernych dywanów nie wymieniło. no masakra

Hej foremki:tak:
Kurczę, jak człowieka jeden dzień na forum nie ma to później nie sposób ogarnąć:tak:
Piszecie jakby wam ktoś płacił od słowa:-D:-D
Ale fajnie tak usiąść i poczytać co się u was dzieje:tak:
Ja wgłębiam się od wczoraj w temat ćwiczeń dla ciężarnych, które mają pomóc dziecku przyjąć prawidłową pozycję do porodu. U mnie malutka po skosie położona więc za punkt honoru przyjęłam sobie, że jej pomogę się obrócić cobyśmy obydwie miały łatwiejszy i przede wszystkim naturalny poród:tak: Dzisiaj już piewrsza porcja ćwiczeń zrobiona, zamierzam trzy razy dziennie ćwiczyć i mam nadzieję, ze do wizyty, którą mam 5 lutego mała już będzie w dobrej pozycji:-)

Hej foremki:tak:
Kurczę, jak człowieka jeden dzień na forum nie ma to później nie sposób ogarnąć:tak:
Piszecie jakby wam ktoś płacił od słowa:-D:-D
Ale fajnie tak usiąść i poczytać co się u was dzieje:tak:
Ja wgłębiam się od wczoraj w temat ćwiczeń dla ciężarnych, które mają pomóc dziecku przyjąć prawidłową pozycję do porodu. U mnie malutka po skosie położona więc za punkt honoru przyjęłam sobie, że jej pomogę się obrócić cobyśmy obydwie miały łatwiejszy i przede wszystkim naturalny poród:tak: Dzisiaj już piewrsza porcja ćwiczeń zrobiona, zamierzam trzy razy dziennie ćwiczyć i mam nadzieję, ze do wizyty, którą mam 5 lutego mała już będzie w dobrej pozycji:-)

A sa jakies ćwiczenia żeby osiagnac odwrotny skutek? :rofl2:

GoGa- no syndrom wicia gniazda przybrał u Ciebie taka a nie inna formę. Ja myślę że nie ma co z tym walczyć tylko poddaj się i czerp przyjemność. U mnie się tylko wszyscy pókają w głowę że już ciuszki piorę i non stop wózki przeglądam w necie. a ja mam taka potrzebę i tyle na początku sama siebie próbowałam przekonać że nie jeszcze nie teraz i to mnie strasznie frustrowało. teraz robię to na co mam ochotę i jestem zadowolona.

Sandra- no to wózek faktycznie okazja też bym brała bez zastanowienia.

Ewelinkaa- ja chyba nic nie kupuję z lekarstw może jak już się maleństwo urodzi to jakieś czopki zakupię do apteczki domowej. ale na razie nie.

Edysiek- pyszny obiadek się u ciebie szykuje, hmmmm

Akana- no mnie właśnie wkurza to że zawsze muszę coś innego dla Alana gotować. już nie mam na to siły ani ochoty a z kolejnym dzieckiem przy cycku wręcz sobie tego nie wyobrażam.

A ja odpukać wyspana, o 8. 30 Alan przybiegł do mnie i mnie obudził. trochę dom ogarnęłam i nawet odkurzyłam bo już mnie kurz w gardło gryzł tyle go było na podłodze. Teraz odpoczywam i w sumie tak będzie wyglądać moja niedziela, śniegu dopadało ale co z tego jak i tak nie wychodzę. tak sobie myślę że jak to dobrze że nie kupiłam sobie ż:tak:adnej kurtki zimowo-ciążowej bo by i tak leżała nieużywana

A sa jakies ćwiczenia żeby osiagnac odwrotny skutek? :rofl2:

Trzeba poczytać, bo nawet praca siedząca tzn złe siedzenie może wpłynąć na fakt że dziecko się źle ułoży. Ja mam pracę siedzącą i właśnie się dowiedziałam że siedzę fatalnie dla dziecka położenia i pewnie mała dlatego jest po skosie.:-D
No ale jako zwolenniczka naturalnego porodu nie będę podrzucać pomysłów na cesarke:-D:-D:-p

Ola, ale w sumie czemu się dziwią? Przecież to już 3 trymestr, trzeba się przygotować na dzidzię, zanim zaczniesz źle się czuć, po co później się męczyć i stresować... Ja jestem zachwycona, że kupiliśmy już prawie całą wyprawkę, a ciuszki mam poprane i poprasowane od miesiąca. Gdzie by mi się teraz chciało tym zajmować!
Także nie przejmuj się głupim gadaniem!

dzień dobry :)
wczoraj nie zaglądałam, bo jakoś czasu mi zabrakło. A do tego złapał mnie taki skurcz, że aż mi łzy poleciały. Stres wychodzi :no:
co do jedzenia to mój synol jest wszystkożerny jak jego tatuś. Czasami zadziwia mnie ilością jedzenia, jaką potrafi pochłonąć. Bywają też dni, że nie wiele je, ale nie ma nic na siłę.
Moja siostra najmłodsza była takim niejadkiem, że potrafiła siedzieć godzinami nad talerzem, a teraz zjada imponujące ilości czasami ;)

Dzien dobry `Kweitnioweczki`, choc u wa s w sumie juz popoludnie.... ;-)

dzisiaj znowu spalam jakies 6h! wiec calkiem niezle jak na ostatnie tygodnie.. -evelinka -wspolczuje nocki! :-( znam to baaaaaaaaardoz dobrze.

`Sandra` - dziekiz a fotke tych rogalikow.. ale smaka mi przed sniadaniem narobilas.... ;-) a pro po co to na nadzienie? orzechowe?? no I czy takie rogaliki to samemu da sie zrobic czy tylko z cukierni? a jak tak to czy to jest to ciasto francuskie od tego uzywane??

`Lizzy0209` - gratuluje zwyciestwa! I postawienie na swoim z tymi posilkami :tak:

`Akana` - gratuluje podejscia z tymi posilkami! :tak: ciesze sie ze nie tylko ja takie mam stanowisko w tej kwestii..
chociaz zobaczyma jak to beidze pozniej jak zobacze to swoje malenstwo... :-D bo ja to bede mama po raz 1szy.. no ale przyznam wam ze jak patrze wlasnie na ta moja znajoma (o ktorej wspominalam wczesniej) co to wlasnie jest mama po raz 1szy to podoba mi sie jej stanowczosc :tak: wiec chyba da sie `nie ugiac` ;-)

`Evelinka `pisala cos o robieniu listy zakupow dla maluszka... no ja to przyznam ze nie majac kolezanek na ktorych mozna by sie bylo wzorowac czy dowiedziec by wiedziec co I ile potrzeba to chyba w 2gim m-cu wpadlam w taka panike ze nie mozecie sobie wyobrazic!!
Stad tez pomysl z tym forum wiec zalogowalam sie na `babyboom.pl` I dolaczylam do dziewczyn (forum: mamy z kanady) by sie dowiedziec co nieco..
Poznalam w sumie osobisice juz teraz 2 z tych forumowiczek ale na poczatku to jedna ktora jak mnie zaprosila do siebie do domu to ja przyszlam -UWAGA: z notesem!!!!! by zapisywac do potrzeba kupic I miec do opieki takiego melnstwa...
dlatego tez juz w misiacu 3cim mojej ciazy robilismy z mezem pierwsze zakupy, kupowalismy przescieradelka (chciaz wtedy jeszcze lozeczka nie bylo :-D) jakies body I spiszki.. ach powiem wam ze teraz to ja normalnie wyluzowana jestem jak sobie o tym pomysle ale wtedy (bo moja ciaza to jest strasznie! hormonalna! ) to ja jak dotykalam tych rzeczy w tym sklepie to chodzilam jakby we snie I normalnie plakalam.. bo nie moglam uwierzyc ze to dla mojego dziecka... no I ze ona bedzie takie male (bo my plci nie znamy - chcemy miec niespodzianke ;-)) no I ze jak my sie z mezem tym malenstwem zmajmiemy skoro my nawet teraz nie wiemy co musimy kupic!! :szok: no in jak my to dzieciatko przywieziemy ze szpitala jak I w co ubierzemy skoro jeszcze tutaj pewnie zima bedzie w tym czasie...normalnie mialam koszmary z tym zwiazane... ;-)

potem jakos jak juz cos przynieslimy do domku to juz mi ulzylo, oczwyscie przez kolejne 2tyg to wyciagalam te cudne male spioszki I body I plakalam na ich widok przytulajac je.. :-D:-D :-D
az mi przeszlo samo... ;-) a w grudniu tutaj byl ten `black Friday` co to w Ameryce jest I do nas tez przyszedl gdzie maja mega ALE TO MEGA przeceny.. I kupilismy lozeczko no I cala mase innych rzeczy I mysle ze mamy juz wszystko.. no na pewno na sam poczatek a potem to sie dokupi w miedzyczasie.. :tak:
wiec juz nie panikuje ale podzielam twoj zapal `Evelinak` z pojsciem na zakupy!! :tak::-D:-D:tak:
to super moment!!! ENOJY IT!

Ewentualnie moge wspolczuc twojemu partnerowi, chociaz nie wiem jakim on jest czlowiekeim I jaki ma podejscie ale moj maz jak byl ze mna to choc sam nie wiedzial co I jak to jendak nadal wtedy bylo dla niego nowoscia to moja `hormonalnie nienormalne` zachowanie :-D I nic tylko sie wkurzal.. az zrozumial jak zobaczyl w nastepnym rzedzie kobieta w bardziej zaawansowanej ciazy jak wsciekala sie na swojego partnera I moj maz twierdzil `ok nie jestem sam`! a tamten facet jak ich mijalismy bo moj maz podobno sie usmiechnal do niego to tamten tylko powiedzial do mojego `never mess with the pregnant lady`... ;-) wiec moj maz stwierdzil ze lepiej ustapic I pozwolic kupowac co taka kobieta chce I zaproponowal `Love moze ja pojde po nastepny wozek (ten sklepowy na zakupy)` .. :-D:-D:-D
a tu nie chodzilo o ilosc bo ja to przeciez pol sklepu nie chcial wykupic! tylko o moje zachwycanie sie tymi rzeczami.. bo przeciez nie tyle 1szy raz bede mama co I ja wczsniej nigdy ale to NIGDY nie chodzilam po takich sklepach wiec kolmpletnie nie znam tych rzeczy no I sam fakt ze kupuje to dla mojego dziecka byl dla mnie takie przezyciem ze nie moglam sie opanowac.. no I hormony w tym na pewno nie pomagaly ... ale wez to wytlumacz facetowi!!?? ach pewnie same to znacie wiec nie bede - nowego watku zaczynac.....:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ktoras z was, chyba `madzikm76`? pisala o ulozeniu poprzeczym swojego dzieciatka?
A co na to twoj lekarz `madzikm76`? ty o ile dobrze rpzyeczytlaam I zapamietalam to jestes chyba w 28tyg ciazy?
ja jak bylam u lekarza wlasnie w 28tyg to on mi robil usg I powieidzla ze choc dizecko moje jest ulozone wlasnie glowka to powiedizla ze jedynie 75%dzieci w takiej pozycji zostaje juz teraz a reszta sie bedize wiecic.... dlateog tez polecil ze ok po 32tyg bedzie sprawdzial prawie finalowe polozenie dziecka bo dopiero potem dziecku bedzie trudniej sie przekrecac a jak na razie to do tej pory dzieciaczki maja tam jeszcze miejsce by sie obracac wlsanie w poprzek. Wiec nie martw sie `madzik76`! bede trzymac kciuki by twoja krusyzka tez sie obucila glowka do dolu niedlugo :tak: I tak zostala do samego porodu!

Jesxzfe jedno pytanei dizewczyny, kilka z was wpsomnialo o `poloznych` - czy to jakis nowy serial??

ja w ziem zeslzeog roku znalazlam an encie `Lekarze` I `Przyjaciolki` uwielbialam te seriale! tylko ze sie pokonczyly.. I tera dopiero za pre miesiecy albo na jesien? beda nowe sezony....? :-(
fajnie byloby cos poogladac bo ja to choc polskiej tv to nie mam za to czasami jakos na necie mi sie udaje..znalesc stronki gdzie jakies dobre duszyczki wkladaja te odcinki by je mozna bylo ogladac poprzez net ;-)

pozdrowienia `kwienioweczki` I milego popoludnia :-)

Do góry