reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dagmar- jak będzię głodna i nieprzewinięta to tak się będzie darła że w sekundzie się nią zajmą. One-położne też wolą aby dziecko smacznie spało a nie krzyczało z głodu i zimna.

Marcia- trzymaj się dzielnie raz z górki raz pod górkę. a wyjazd super pomysł już przecież wcześniej wspominałaś że gdzieś chcecie jechać więc do dzieła. Nabierzesz dystansu.

reklama
Cześć dziewczyny, o rany cały dzień nie zagladałam na forum a tu tyle poważnych rozmów i wieści.;-) Dagmar bardzo sie ciesze ze wychodzicie i nadal w dwupaku. Twarde sztuki:-)
Teraz musze spokojnie przegladnąc forum i wdrazyc sie jakie tematy byly poruszane..
Cały dzień spedziłam u rodziców. Był tez spacer ale do najprzyjemniejszych nie nalezal okrutne wietrzysko. Wiec wstapilismy do Czarodziejki(cukiernia) na pyszną W-Zetke z bitą śmietaną i koktajl...i tak zleciał cały dzień:-)

O Dagmar, w koncu ktos do sluchu powiedzial, brawo za odwage Viltutti ;D

A tak serio, to wszystkie Ci tu dobrze zyczymy Dagmar i martwimy sie ze przez bycie taka wieczna Zosia - samosia mozesz sobie zaszkodzic. Wez sobie na warsztat walke z wlasnym zapedem do nadmiernej samodzielnosci, zamiast wykonywania kazdej roboty jaka zamajaczy na horyzoncie i jesli zabierzesz sie do tego w swoim stylu, to jestem pewna ze bedziesz odpoczywac jak nikt! ;) A mala pomieszka w brzuchu jeszcze dlugo :)

Dziewczyny ja się tylko melduję, że wszystko przeczytałam ale nie mam siły ani pisać ani myśleć co napisać:-(... Cały dzień walczę z ciuszkami i końca nie widać:szok: Tyle jest tej słodkiej drobnicy że szok;-)... Plecy to już mi w d... włażą od tego stania przy żelazku a dopiero tylko same body poprasowałam:baffled: reszta wisi i czeka na siły dnia jutrzejszego...

U mnie również siara się pojawiła :-) Może to dobry znak , ponieważ przy pierwszej ciąży pokarm zanikł po tygodniu a mała nie umiała pić z piersi twierdzili że powodem jest że to wcześniak . U mnie nocka nie przespana co godzinę wstawanie i mierzenie cukru ale co ważniejsze że spadał :-) Na dodatek mała dawała kopniaki co chwile. i
A co do rozstępów są na biodrach i trochę na piersiach wypróbuję oliwkę i ten krem z Rossmana zobaczymy co bardziej poskutkuje.
P . będzie przy po rodzie uparł się że musi być i nie ma innej opcji .

czemu tak czesto mierzysz cukier?

Wychodzę jutro- mam nadzieję.
Malutka super, kopie i tętno ok. wszystko cacy :)
To mój organizm nawala.

Laski ja się wykończę psychicznie.
Gadałam z moim gin.
CC będę mieć rano, i cały dzień i noc mam leżeć a dziecko mi tylko do karmienia będą dawać. No załamka ja zwariuję. Najgorsze, że po ogólnym (w akcie desperacji chciałam ogólne) Też dopiero na drugi dzień mnie będą "uruchamiać" :szok::szok::szok:

Super :) jeszcze troche dacie rade, a juz niewiele pozostało do konca. A Ty sie nie martw cc i tym co bedzie w szpitalu..bedzie dobrze, jak lekarze mowia ze masz lezec to trzeba lezec. Niestety pozniej bys sobie tego nie wybaczyła - jesli cos sie tanie to czeka Was pewnie dłuższy pobyt w szpitalu niz standardowo. Wiec grzecznie bedziesz odpoczywac tyle ile trzeba i juz.

Dziewczyny ja się tylko melduję, że wszystko przeczytałam ale nie mam siły ani pisać ani myśleć co napisać:-(... Cały dzień walczę z ciuszkami i końca nie widać:szok: Tyle jest tej słodkiej drobnicy że szok;-)... Plecy to już mi w d... włażą od tego stania przy żelazku a dopiero tylko same body poprasowałam:baffled: reszta wisi i czeka na siły dnia jutrzejszego...

Odpoczywaj Kochana, bo pranie mozna zrobic i w ciagu 2 tygodni :) a Ty sie tylko niepotrzebnie tyle forsujez.

Marcia trzymam kciuki za wyjazd i odpoczynek. Trzymajcie sie :)

Gadalam z mezem zebysmy gdzies wyjechali i jest jak najbardziej za :-) tylko musimy pomyslec gdzie. Najchetniej odwiedzilibysmy moja znajoma z Chrzanowa ktora tez spodziewa sie kwietniowego dzieciaczka. A jej pierwszy synek to moj chrzesniak :-) musze sie tylko do nich odezwac, czy nie zrobimy im klopotu tymi odwiedzinami. Ona jeszcze pracuje, a w domu dwojka dzieci. Moga nie miec sily na gosci. Ale strasznie sie za nia stesknilam. Innej bazy wypadowej nie mamy, no ale bede myslala pozniej. Ide spac.

Dień Doberek Kobitki:))
Ja zwarta i gotowa czekam na tatę i jadę do gina:) Zobaczymy co mi powie i czy mogę wracać do domku:))

Dagmar Viltutti ma racje, Marcia ma rację i Jouluatto ma rację i Ola też ma rację trzeba dać na wstrzymanie i to nie chodzi o umiem, nie umiem ale po prostu trzeba i już.

Marciu taki wyjazd dobrze Wam zrobi na pewno a nie ma co przesadzać z ilością stresu bo można przedobrzyć

Madzia a do Ciebie też mamy się z reprymendą udać:) Co to za pranie i prasowanie na hurrra ma być. Za dobrze się czujesz?:)

Poważnie kobitki ja wiem, że są ważne i mniej ważne sprawy do ogarnięcia ale będzie na to czas, może to załatwić inna osoba a Wy oszczędzajcie się bo warto, bo jesteśmy już prawie nafiniszu:))

ja zaraz idę po proszek i też będę powolutku prać :)
Zdjęcia rób i wrzucaj :)

Gadalam z mezem zebysmy gdzies wyjechali i jest jak najbardziej za :-) tylko musimy pomyslec gdzie. Najchetniej odwiedzilibysmy moja znajoma z Chrzanowa ktora tez spodziewa sie kwietniowego dzieciaczka. A jej pierwszy synek to moj chrzesniak :-) musze sie tylko do nich odezwac, czy nie zrobimy im klopotu tymi odwiedzinami. Ona jeszcze pracuje, a w domu dwojka dzieci. Moga nie miec sily na gosci. Ale strasznie sie za nia stesknilam. Innej bazy wypadowej nie mamy, no ale bede myslala pozniej. Ide spac.

ejjj to może wpadniesz na kawkę???

laski idę do domu ale jestem zła.
Przyszłam tu bez rozwarcia a mam zewnętrzne na 1 palec w środku przepuszcza opuszek.
Wścieknę się- teraz to mnie dopiero nosi!!!!!

reklama
Witam :-)
Dagmar widzę, że z Ciebie Twarda kobitka i uparta :-) Ja Cię doskonale rozumiem, bo nie lubię jak mnie ktoś w czymś wyręcza. Zawsze chcę zrobić wszystko sama i czasem na tym tracę, ale taka już moja natura.

Kroczek trzymam kciuki za wizytę :tak:
Widzisz ja też nie odpuszczę i będę sama wszystko prać i prasować, ale rozłożę to sobie w czasie.
Inna osoba :huh: Mąż się do tego nie nadaje a teściowej raczej bym nie prosiła (choć ona by nie miała nic przeciwko) no może jakbym leżała plackiem. A że jestem w pełni sił to korzystam.
Zresztą w poprzedniej ciąży jeszcze miesiąc przed porodem jeździłam na zajęcia na uczelnię, to i teraz mam zamiar do końca być na chodzie ;-)

Marcia dobry pomysł z tym wyjazdem, pewnie koleżanka się ucieszy.

A ja wczoraj dowiedziałam się, że nasi bliscy znajomi też będą mieli dzidziusia :-) Fajnie, że będziemy mieć dzieciaczki w tym samym wieku. Ich syn skończy w tym roku 4 lata.

Do góry