reklama
Miałam się odezwać po weekendzie ale nie mogłam nie wpaść chociaż na chwilę :-)
Dzień w szkole koszmar! Wszyscy siedzieli poubierani a ja w cienkiej koszulce bez rękawków - wariatka- ale mi aż powietrza brakowało, na koniec dnia to samo z tym że zrobiłam się blado zielona a teraz już leżę w łóżku, mam spuchnięte stopy i boli mnie brzuch :-(. Jutro powtórka z rozrywki i coś mi mówi że do końca nie wytrzymam.
Ale pomarudziłam... sorki za to.
Dzień w szkole koszmar! Wszyscy siedzieli poubierani a ja w cienkiej koszulce bez rękawków - wariatka- ale mi aż powietrza brakowało, na koniec dnia to samo z tym że zrobiłam się blado zielona a teraz już leżę w łóżku, mam spuchnięte stopy i boli mnie brzuch :-(. Jutro powtórka z rozrywki i coś mi mówi że do końca nie wytrzymam.
P
polisia
Gość
Dagmar no w sumie kłuje, a co to?
dagmar
Fanka BB :)
Mnie po bokach kłuje, przeważnie prawy bok...:-(
no, następna współczuję
Dzisiaj zakupiłam sobie maść Maltan i zaczynam hartować brodawki,dla mnie sprawdzona maść..A Wy działacie coś w tym kierunku?
niee a po co?
Miałam się odezwać po weekendzie ale nie mogłam nie wpaść chociaż na chwilę :-)
spokojnie, jak nie dasz rady to zrezygnujesz ale prubuj
Dagmar no w sumie kłuje, a co to?
nasze piękne wiązadła podtrzymujące macicę z 5 cm do 40- czy 50 cm muszą się rozciągnąć
Wstrętne są
Za mną ciężki dzień, strawię wszystko to juro wam napiszę
marcia331
To i ja dolaczam dzisiaj do tych ktore cos boli. Pol dnia mnie brzuch bolal, najpierw w podbrzuszu, a potem bardziej z boku ale jakis dziwny byl ten bol. Skurcze co jakis czas lapia, ale nie sa takie mocne jak pamietam z pierwszej ciazy. W ogole to poprzednio twardnial mi caly brzuch i po chwili odpuszczal. Teraz czesciej czuje twardnienie ale glownie w podbrzuszu, nisko i wtedy taki dziwny ucisk. Nie wiem czy to lepiej czy gorzej. Okaze sie 14 stycznia na wizycie.
Kroczek trzymam mocno kciuki za Twoja poniedzialkowa wizyte (swoja droga dziwne ze masz wizyte w swieto wolne od pracy) i za szyjke. Najwazniejsze ze skurcze sa sporadycznie to i z szyjka powinno byc lepiej.
Oj dagmar mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje. Przespij sie i jutro bedzie na pewno lepiej. No i jak chcesz to zawsze mozesz sie wygadac. A od nas zawsze masz wsparcie.
No i nie pamietam co wiecej pisalyscie. Chyba pora isc spac.
Kroczek trzymam mocno kciuki za Twoja poniedzialkowa wizyte (swoja droga dziwne ze masz wizyte w swieto wolne od pracy) i za szyjke. Najwazniejsze ze skurcze sa sporadycznie to i z szyjka powinno byc lepiej.
Oj dagmar mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje. Przespij sie i jutro bedzie na pewno lepiej. No i jak chcesz to zawsze mozesz sie wygadac. A od nas zawsze masz wsparcie.
No i nie pamietam co wiecej pisalyscie. Chyba pora isc spac.
Mnie i boli, kluje i ciagnie, do wyboru do koloru Szczegolnie jak w nocy sie przekrece za gwaltownie, to az na moment gwiazdy widze pod powiekami tak w pachwinach potrafi zabolec Gin tez powiedziala ze to wiazadla.
Anacona, podziwiam Cie ze sie zdecydowalas na studia w ciazy.
Ja juz po pierwszych tygodniach czulam ze nie dam rady... I cale szczescie ze posluchalam intuicji i wzielam dziekanke, bo od polowy roku akademickiego nie byloby takiej mozliwosci, a w obecnym stanie rzeczy nawet nie moglabym chodzic na zajecia...
Anacona, podziwiam Cie ze sie zdecydowalas na studia w ciazy.
Ja juz po pierwszych tygodniach czulam ze nie dam rady... I cale szczescie ze posluchalam intuicji i wzielam dziekanke, bo od polowy roku akademickiego nie byloby takiej mozliwosci, a w obecnym stanie rzeczy nawet nie moglabym chodzic na zajecia...
Ostatnia edycja:
kroczek_k
Nowy rok, nowa nadzieja
Dziewczynki ja też czuję jakby wszystko miało wypaść zwłaszcza jak wstanę z łóżka. No i czasami pojawia się ból brzucha przez chwilkę ale o dziwo nie w czasie skurczy tylko całkowicie niezależnie od nich. Dodatkowo nie wiem czy skurczami nazywa sie twardnienie tylko np góry brzucha lub tylko dołu nie całego. Marciu masz może tak samo?
Dagmar zawsze możesz się wygadać a jutro wstanie nowy dzień i na pewno wszystko będzie lepiej)
Marciu ja mam nadzieję że z szyjką lepiej chociaź dzis było więcej skurczy ale i tak niewiele bo 4 .
Ancona współczuję takiego wysiłku.
Dagmar zawsze możesz się wygadać a jutro wstanie nowy dzień i na pewno wszystko będzie lepiej)
Marciu ja mam nadzieję że z szyjką lepiej chociaź dzis było więcej skurczy ale i tak niewiele bo 4 .
Ancona współczuję takiego wysiłku.
A co do muzyki, ja kilka lat temu dostalam gratis do jakiegos zamowienia w Merlinie plyte z kolysankami inspirowanymi Kubusiem Puchatkiem. Fajne sa i zrobione tak ze dorosli tez sluchaja z przyjemnoscia, muzyka to wlasciwie sama gitara i wokal, spokojne i relaksujace. Przelezala w folii kilka lat, az sie doczekala... Sluchamy sobie z malym juz od kilku tygodni i on wyraznie na to reaguje i kopie Mam tez sporo plyt z muzyka klasyczna dla dzieci i nie tylko (Mama - melomanka mnie zaopatruje w ilosci hurtowe od poczatku ciazy). Ja slucham z przyjemnoscia, ale maly nie reaguje jakos specjalnie. Za to na koncercie na zywo, w filharmonii byl bardzo aktywny Ale chyba najbardziej lubi jak mu tatus gra i spiewa, albo puszcza rocka Maz ma bardzo niski, mocny glos, pewnie dobrze go slychac w brzuchu.
reklama
marcia331
Kroczek no wlasnie ja.mam tak samo jak piszesz. W pierwszej ciazy mialam typowe skurcze z twardnieniem calego brzucha a teraz ten brzuch tak jakos dziwnie mi sie napina wlasnie nie po calosci i tez mam problem z interpretacja. A na pewno nie jest to zwiazane z wypychaniem przez malucha. Ewidentnie twardnieje macica tylko tak nierowno. Zapytaj o to swojego gina na wizycie, bo ja bede miala swoja dopiero tydzien pozniej, a tez bym chciala wiedziec co o tym myslec.
Eh teraz leze i przed chwila to samo uczucie jak przy skurczu tylko ze glownie w dole brzucha. W ogole ten dol brzucha mam w tej ciazy jakis dziwny i bardzo wrazliwy. Maly rusza sie bardzo i to czesto wlasnie gdzies na dole i czesto jest to wrecz nieprzyjemne. To dla mnie nowosc bo z Tymkiem ruchy mi nie przeszkadzaly i bardzo je lubilam. A teraz jak wierzga to czasem az mnie skreca.
Eh teraz leze i przed chwila to samo uczucie jak przy skurczu tylko ze glownie w dole brzucha. W ogole ten dol brzucha mam w tej ciazy jakis dziwny i bardzo wrazliwy. Maly rusza sie bardzo i to czesto wlasnie gdzies na dole i czesto jest to wrecz nieprzyjemne. To dla mnie nowosc bo z Tymkiem ruchy mi nie przeszkadzaly i bardzo je lubilam. A teraz jak wierzga to czasem az mnie skreca.
Ostatnia edycja: