reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Viltutti - śliczna mała! Widzę że żaba wymiękła podczas zabawy:-D Jak w ogóle daliście jej na imię? Może już pisałaś tylko mi uciekło w nawale postów.
Evelinkaaa - ja słyszałam, że brzuszka raczej nie powinno się nadmiernie głaskać, poklepywać bo może to spowodować dodatkowe skurcze i stawianie się macicy, która jest bardzo w ciąży wrażliwa na dotyk!

reklama
Aaaaa dziewczyny :-) mam jeszcze dwa pytanka: Czy słyszałyście coś że nie można się głaskać, masować po brzuchu bo podobno się skurcze rozmasowuje :szok: ? dla Mnie to trochę dziwne bo chyba przez dotyk ma się kontakt z dzidziusiem i chyba powinno się właśnie dotykać brzuszka :-) Miałam się o to zapytać położnej ale zupełnie Mi z głowy wyleciało. A drugie pytanie czy czasami drętwieją Wam nogi ale tak od boku brzucha w dół aż do uda i chodzą Wam mrówki (tak najlepiej to określić :-p) bo ja mam tak co wieczór po lewej stronie też się miała o to zapytać ale zapomniałam :-( muszę sobie następnym razem zapisać :-p

ej laski. Nie można się głaskać itd ale wtedy jak ma się skurczybyki i rozwarcie. Jak nic się nie dzieje to można się smyrać do woli :D

Ale ci fajnie z tym balkonem. Ja nic nie robię na zewnątrz a szkoda :(

Viltutti ale słodziutka ta Twoja Przylepka:) Sama radość:))
Evelinka mnie dretwieje ale reka jak za dlugo na plecach leze:/
A co do glaskania to zdarza mi sie ale raczej staram sie nie glaskac tylko czasami reke sobie poloze tylko ze wtedy Mlody przestaje sie ruszac:) Moj maz do tej pory jeszcze nic nie poczul ale w sumie jeszcze Kubus bardzo nie buszuje bo czasami nawet ja nie moge go wymacac:)

A ja tak ubolewam bonic w tym roku weny nie mam na ozdoby swiateczne:( Po prostu brakuje mi cierpliwosci jakos w tej ciazy:(

Witam niedzielnie. Jakos nie mam ostatnio weny do pisania ale czytam regularnie.

Mnie skurcze lapia :-( tylko ze nie tak jak dziewczyny pisaly bo mnie to nie boli i nie mam takiego uczucia jak na okres tylko tak jak pisala dagmar brzuchu robi sie twardy jak kamien i nieprzyjemne to jest. Jeszcze nie jest tych skurczow tak strasznie duzo jak w poprzedniej ale niestety z kazdym dniem coraz wiecej. A wizyta u lekarza dopiero w przyszlym tygodniu. Mysle ze spokojnie wytrzymam ale nie wiem czy nie przygotowac szefowej ze byc moze na zwolnienie pojde.

Odezwe sie pozniej bo obiad mamy, a u tesciow jestesmy.

Viltutti, jakie cudenko! <3

Ej nie straszcie z tym glaskaniem, bo ja sie ciagle po brzuchu glaszcze ;) Maly nawet mam wrazenie czasami na to reaguje. Na pewno reaguje na takie delikatne skrobanie po skorze paznokciem, jesli jest aktywny to od razu wtedy mocno kopie :)

Wczoraj bylam z tesciami na kolacji i ogladaniu dekoracji swiatecznych na starowce. Towarzyskiego mamy malucha bo bardzo sie wiercil slyszac gwar i muzyke dookola :) Niestety wieczor sie zakonczyl malym niesmakiem, bo okazalo sie ze tesciowie zaplacili za taksowke do hotelu 120zl... Za jakies moze 5km jazdy. Moja wina, bo powinnam byla sama wszystko z kierowca ustalic i zaplacic z gory, a nie puszczac ich samych i dawac takim oszustom okazje do naciagniecia nie mowiacych po polsku turystow :/

Viltutti - śliczna mała! Widzę że żaba wymiękła podczas zabawy:-D Jak w ogóle daliście jej na imię? Może już pisałaś tylko mi uciekło w nawale postów.

Po wielu próbach zapadła decyzja że będzie nazywała się Feta :-) i tym oto sposobem zazwyczaj mówimy na nią Fetor ;-P

Co do glaskania i dotykania brzucha mi dzis lekarz na izbie zabronil. Powiedzial zeby nie prowokowac macicy.

Pojechalam w koncu do szpitala bo rano bolal mnie brzuch jak na okres ( kroczek, dagmar dzieki za oswiecenie z tymi skurczami). Jak dojechalam juz nie bolal wiec ktg wyszli ok. Z zewnatrz szyjka trzyma a zeby zbadac wewnetrznerozwarcie mam miec usg...i do teraz nie mialam >.< . Dostaje luteine- lekarz powiedzial ze udowodniono iz dziala na rejon szyjki wzmacniajaco. Pobrali mi krew, zrobili wymaz i jutro zbadajamocz. Mam nadzieje ze okaze sie iz ta sytuacja z szyjka to tylko szary dym.

Ewelinka ja też słyszałam, że nie wolno brzucha głaskać, bo to podobno to pobudza skurcze. I też się zastanawiam czy w ogóle nie wolno czy tylko jak coś jest nie tak.

A co do drętwienia nóg, to mnie łapie taki ból sama nie wiem czy to drętwienie, ale wtedy ruszyć się nie mogę. I to w miejscu gdzie noga łączy się z górą ( gdzieś na zawiasach ;-)) , też tak trochę z boku i jak na razie tylko po lewej stronie. Okropne uczucie.

Viltutti psina cudo :-)

Zovita to zostawili Cię w szpitalu? trzymajcie się z dzidziusiem.

Marcia wypoczywaj ile się da. Mi kilka razy zdarzyło się takie uczucie twardnienia brzucha, ale nie skojarzyłam tego z kurczami. Lekarz powiedział, że to może być od tego niskiego łożyska i na razie mam brać luteinę.

reklama
Ewelinka ja też słyszała
m, że nie wolno brzucha głaskać, bo to podobno to pobudza skurcze. I też się zastanawiam czy w ogóle nie wolno czy tylko jak coś jest nie tak.

A co do drętwienia nóg, to mnie łapie taki ból sama nie wiem czy to drętwienie, ale wtedy ruszyć się nie mogę. I to w miejscu gdzie noga łączy się z górą ( gdzieś na zawiasach ;-)) , też tak trochę z boku i jak na razie tylko po lewej stronie. Okropne uczucie.

Viltutti psina cudo :-)

Zovita to zostawili Cię w szpitalu? trzymajcie się z dzidziusiem.

Marcia wypoczywaj ile się da. Mi kilka razy zdarzyło się takie uczucie twardnienia brzucha, ale nie skojarzyłam tego z kurczami. Lekarz powiedział, że to może być od tego niskiego łożyska i na razie mam brać luteinę.

Tak zostawili mnie na obserwacje i mam nadzieje ze jutro oglosza jakies rozpoznanie. Skoro pobrali posiew z szyjki pewnie pokibluje do piatku. Ale wszystko dla dzidziolka :)

Do góry