reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Viltutti - śliczna mała! Widzę że żaba wymiękła podczas zabawy:-D Jak w ogóle daliście jej na imię? Może już pisałaś tylko mi uciekło w nawale postów.
Evelinkaaa - ja słyszałam, że brzuszka raczej nie powinno się nadmiernie głaskać, poklepywać bo może to spowodować dodatkowe skurcze i stawianie się macicy, która jest bardzo w ciąży wrażliwa na dotyk!

reklama
Aaaaa dziewczyny :-) mam jeszcze dwa pytanka: Czy słyszałyście coś że nie można się głaskać, masować po brzuchu bo podobno się skurcze rozmasowuje :szok: ? dla Mnie to trochę dziwne bo chyba przez dotyk ma się kontakt z dzidziusiem i chyba powinno się właśnie dotykać brzuszka :-) Miałam się o to zapytać położnej ale zupełnie Mi z głowy wyleciało. A drugie pytanie czy czasami drętwieją Wam nogi ale tak od boku brzucha w dół aż do uda i chodzą Wam mrówki (tak najlepiej to określić :-p) bo ja mam tak co wieczór po lewej stronie też się miała o to zapytać ale zapomniałam :-( muszę sobie następnym razem zapisać :-p

ej laski. Nie można się głaskać itd ale wtedy jak ma się skurczybyki i rozwarcie. Jak nic się nie dzieje to można się smyrać do woli :D

Ale ci fajnie z tym balkonem. Ja nic nie robię na zewnątrz a szkoda :(

Viltutti ale słodziutka ta Twoja Przylepka:) Sama radość:))
Evelinka mnie dretwieje ale reka jak za dlugo na plecach leze:/
A co do glaskania to zdarza mi sie ale raczej staram sie nie glaskac tylko czasami reke sobie poloze tylko ze wtedy Mlody przestaje sie ruszac:) Moj maz do tej pory jeszcze nic nie poczul ale w sumie jeszcze Kubus bardzo nie buszuje bo czasami nawet ja nie moge go wymacac:)

A ja tak ubolewam bonic w tym roku weny nie mam na ozdoby swiateczne:( Po prostu brakuje mi cierpliwosci jakos w tej ciazy:(

Witam niedzielnie. Jakos nie mam ostatnio weny do pisania ale czytam regularnie.

Mnie skurcze lapia :-( tylko ze nie tak jak dziewczyny pisaly bo mnie to nie boli i nie mam takiego uczucia jak na okres tylko tak jak pisala dagmar brzuchu robi sie twardy jak kamien i nieprzyjemne to jest. Jeszcze nie jest tych skurczow tak strasznie duzo jak w poprzedniej ale niestety z kazdym dniem coraz wiecej. A wizyta u lekarza dopiero w przyszlym tygodniu. Mysle ze spokojnie wytrzymam ale nie wiem czy nie przygotowac szefowej ze byc moze na zwolnienie pojde.

Odezwe sie pozniej bo obiad mamy, a u tesciow jestesmy.

Viltutti, jakie cudenko! <3

Ej nie straszcie z tym glaskaniem, bo ja sie ciagle po brzuchu glaszcze ;) Maly nawet mam wrazenie czasami na to reaguje. Na pewno reaguje na takie delikatne skrobanie po skorze paznokciem, jesli jest aktywny to od razu wtedy mocno kopie :)

Wczoraj bylam z tesciami na kolacji i ogladaniu dekoracji swiatecznych na starowce. Towarzyskiego mamy malucha bo bardzo sie wiercil slyszac gwar i muzyke dookola :) Niestety wieczor sie zakonczyl malym niesmakiem, bo okazalo sie ze tesciowie zaplacili za taksowke do hotelu 120zl... Za jakies moze 5km jazdy. Moja wina, bo powinnam byla sama wszystko z kierowca ustalic i zaplacic z gory, a nie puszczac ich samych i dawac takim oszustom okazje do naciagniecia nie mowiacych po polsku turystow :/

Viltutti - śliczna mała! Widzę że żaba wymiękła podczas zabawy:-D Jak w ogóle daliście jej na imię? Może już pisałaś tylko mi uciekło w nawale postów.

Po wielu próbach zapadła decyzja że będzie nazywała się Feta :-) i tym oto sposobem zazwyczaj mówimy na nią Fetor ;-P

Co do glaskania i dotykania brzucha mi dzis lekarz na izbie zabronil. Powiedzial zeby nie prowokowac macicy.

Pojechalam w koncu do szpitala bo rano bolal mnie brzuch jak na okres ( kroczek, dagmar dzieki za oswiecenie z tymi skurczami). Jak dojechalam juz nie bolal wiec ktg wyszli ok. Z zewnatrz szyjka trzyma a zeby zbadac wewnetrznerozwarcie mam miec usg...i do teraz nie mialam >.< . Dostaje luteine- lekarz powiedzial ze udowodniono iz dziala na rejon szyjki wzmacniajaco. Pobrali mi krew, zrobili wymaz i jutro zbadajamocz. Mam nadzieje ze okaze sie iz ta sytuacja z szyjka to tylko szary dym.

Ewelinka ja też słyszałam, że nie wolno brzucha głaskać, bo to podobno to pobudza skurcze. I też się zastanawiam czy w ogóle nie wolno czy tylko jak coś jest nie tak.

A co do drętwienia nóg, to mnie łapie taki ból sama nie wiem czy to drętwienie, ale wtedy ruszyć się nie mogę. I to w miejscu gdzie noga łączy się z górą ( gdzieś na zawiasach ;-)) , też tak trochę z boku i jak na razie tylko po lewej stronie. Okropne uczucie.

Viltutti psina cudo :-)

Zovita to zostawili Cię w szpitalu? trzymajcie się z dzidziusiem.

Marcia wypoczywaj ile się da. Mi kilka razy zdarzyło się takie uczucie twardnienia brzucha, ale nie skojarzyłam tego z kurczami. Lekarz powiedział, że to może być od tego niskiego łożyska i na razie mam brać luteinę.

reklama
Ewelinka ja też słyszała
m, że nie wolno brzucha głaskać, bo to podobno to pobudza skurcze. I też się zastanawiam czy w ogóle nie wolno czy tylko jak coś jest nie tak.

A co do drętwienia nóg, to mnie łapie taki ból sama nie wiem czy to drętwienie, ale wtedy ruszyć się nie mogę. I to w miejscu gdzie noga łączy się z górą ( gdzieś na zawiasach ;-)) , też tak trochę z boku i jak na razie tylko po lewej stronie. Okropne uczucie.

Viltutti psina cudo :-)

Zovita to zostawili Cię w szpitalu? trzymajcie się z dzidziusiem.

Marcia wypoczywaj ile się da. Mi kilka razy zdarzyło się takie uczucie twardnienia brzucha, ale nie skojarzyłam tego z kurczami. Lekarz powiedział, że to może być od tego niskiego łożyska i na razie mam brać luteinę.

Tak zostawili mnie na obserwacje i mam nadzieje ze jutro oglosza jakies rozpoznanie. Skoro pobrali posiew z szyjki pewnie pokibluje do piatku. Ale wszystko dla dzidziolka :)

Do góry