reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ni_kusia,jakoś tak nie bardzo :-S Idę na 16:25 do gina-nie do tego,co będę chodzic,ale potrzebuje bije L4... I mam nadzieje,ze do tego czasu juz mnie nie będzie mulic. ;-)

reklama
w I trymestrze potrzebny jest kwas foliowy, wit D3, magnez. Wit D3 mamy ze słońca, kwas foliowy obowiazkowo, bo jest go mało w diecie, jeśli ,macie bóle podbrzusza (lekkie skurcze macicy) to można brać magnez (nospa niby nie szkodliwa, a podejrzewa się ją o ONM u dzieci, więc jeśli nie jest konieczna to ja bym nie brała). W II trymestrze ważne są dodatkowo kwasy omega i DHA, bo jemy za mało ryb. Reszte witamin mamy w diecie i są lepiej przyswajalne, tabletki z witaminami to też chemia. W III trymestrze pewnie żelazlo będzie potrzebne i to tyle. Ja uważam, że im mniej tabletek w ciąży tym lepiej :) spotkałam wielu ginekologów w pierwszej ciąży, jedni zalecali witaminy inni nie, ale większość tych co spotkałam w szpitalu, a nie w lux medzie odradzało witaminy i jakoś ich argumenty mnie przekonały.

Witam
ale dzisiaj wcześnie wstała coś koło 7 wiem że dla mam pracujacech to żadne wczesnie ale ja tak do 8.30 lubie pospać a wszystko dlatego ze trudno mi wysiedziec wieczorem i już o 22 jestem w łóżeczku a jeszcze miesiać temu siediałam do 10 - 1 w nocy. No ale pewnie orfanizm już się pomału przestwawia na tryb fdzidziusiowy .

Ja ogarnęłam w domu ogarnełam siebie (z goleniem kąpiela, maseczka na wlosy i buzie ) i od razu mi lepiej. Mam tylko już problem z ubraniem w malo które spodnie sie mieszczę. :no: Na wyciąganie ciążowych ciuchów zdecydowanie za wcześnie pewnie będę musiała zakupic jakieś getry większe na ten okres przejsciowy.

Colormania-moze zadzwoń do lekarza w sprawie tych plamień , Każdą tego typu sytuacje powinno sie skonsultowac

Kwiatek- ja biorę tylko kwas foliowy, tak mi lekarz zalecil powiedział ze w 1 trymestrze jak najmniej chemi z tabletek

Edysiek-pakowac? a dokąd to sie wybierasz???

Nikusia- jak plamienie nadal jest?

Ja mam zakaz na seks do odwolania. chociaż nie specjalnie mi z tym cięzko . jakoś nie czuję sie szczególnie seksy i nie mam ochoty na przytulanki. Szkoda mi tylko meza ale co zrobić taki okres w życiu. Potem pológ:no: oj biedaczysko.

Cześć dziewczyny! Czy mogę się przyłączyć?. Dziś zrobiłam test, dzień przed spodziewaną @. Wyszły dwie kreski:-). Przez ostatnie 3 dni mam niepohamowane spanie i odrzuciło mnie od kawy. Teraz wiem dlaczego hehe. Termin kalkulator wyznaczył na 26 kwietnia, dlatego tu zawitałam. Strasznie się boję, jestem już po jednej stracie i jakoś nie dociera do mnie że jestem w ciąży i będzie dobrze..

Zobacz załącznik 577433

Jak zawsze bylam pelna energii,tak zjadlam teraz pomidorowke standardowo :p i musiałam sie legnąć na lozku i najchetniej bym pospala-moze by mi mdlosci sie zmniejszyly. :p A tu dzis jeszcze gin i masaż,olaboga. :sorry2:

Ola jedziemy nad jeziorko - będziemy łapać ryby (ja i mąż). Jeździmy co weekend lub jak tylko mamy wolne. Śpimy pod namiotem.
Ja lubię taki odpoczynek, cisza, spokój, można się zrelaksować.
Choć teraz znajomi też jadą, a inni już tam są. To pewnie będzie wesoło ;-)
Trzeba korzystać, bo już niedługo coraz mniej będzie i znowu będziemy siedzieć w domku. No a za rok to ja raczej też nie pojeżdżę :-p

Zjadłam obiad - udka i ryż i jakiś taki bezsmakowy był dla mnie :baffled: a teraz mnie zamula.

Muszę zmykać, bo zaraz mąż wraca i jedziemy. Odezwę się po powrocie. Pewnie dopiero w niedzielę.
Trzymajcie się cieplutko i rośnijcie zdrowo :-)

reklama
agutka 3mam kciuki za wizytę, daj koniecznie znać ;-)

krowkabordo witaj i się nie martw, ja poroniłam na początku lipca i teraz znów jestem w ciąży. Teraz musi być dobrze, innego wyjścia nie ma !!! ;-)

colormania, trzymam kciuki ;-) a dlaczego w sumie musisz leżeć?? Przepraszam, ale nie mogę doczytać tego z poprzednich Twoich postów. W każdym razie trzymaj się ;)

Do góry