reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Zrobiłam pierniczki - jutro Emma będzie sobie maziać po nich polewą czekoladową bo innych dekoracji nie chce mi się wymyślać.
Mąż ze "świątecznych rzeczy do zrobienia" wybrał sobie naprawę mojego laptopa i spędził na tym większość dnia, wieczór i teraz dalej siedzi:realmad:
Ja rozumiem, że ustrojstwo potrzebowało pomocy, ale leżał parę miesięcy w szafie więc czemu akurat dziś...? Chyba żeby mnie dobić:crazy:

reklama
To ja mam lepiej-m po powrocie z przedszkola poszedl spac[emoji32] Mlody zjadl 2 parowki,wykapal sie,polazl do lozka,wypil mleko i przy odbijaniu...puscil pieknego pawia na posciel(wczoraj przebrana) i na pol lazienki(posprzatanej). To zaczynamy swietowac(ja kicham i mam mega zapcchany nos).

Rila dobra postawa:) Poważnie:) Było nas czworo w rodzinie tzn ja i brat oraz rodzice, bliskiej rodziny nie za wiele a ja pamiętam że mama wiecznie przed Świętami urobiona w garach siedziała gotując to i owo które to niestety było w takich ilościach że nie dało się przejeść. Dlatego ja od kilku lat nie powielam tej "tradycji". Zawsze idziemy na Wigilię do kogoś a na kolejne dni robię bądź kupuję jedzenie w rozsądnych ilościach bo w końcu nie chodzi o to żeby się nawpierniczać wszystkiego do nieprzytomnosci:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie jestem chyba z Waszych regionów ale jakos nie widze nic złegow gołąbkach na stole wigilijnym :) jesli mam być szczera to mi wlasciwie wszystko tam pasuje, oby swietujący mieli na to apetyt :)

Ja juz chyba nic nie zrobie,nie mam zadnego ciasta ani salatki a rozlozylo mnie na max.wszystko mnie boli lacznie z uszami,mloda cala noc swirowala i jeszcze nie wyspana jestem.Zeby bylo malo to adrian u nas spal a teraz gonia i chca pokoj rozwalic.

Kroczek fajne zalozenie o ile w swieta chodzi sie po ludziach i tam swietuje.INna sprawa jak jest sie cale swieta w domu.

Golabki widxialam w propozycji 12dan,dla mnie lepsze niz potrawy z maku.

Milenko my w Wigilie tylko gdzies idziemy. Oba dni swiateczne jestesmy w domu. Ja robie dwie salatki i sledzie. Maz bigos. Od mamy mam nozki i pierogi. Reszte czyli wedliny i ciasta kupuje:)
Ale nas jest tylko dwoje doroslych i dziecko niejadek;)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kroczek najwiecej czasu schodzi na robieniu wigilii jak sie chce cos wiecej postawic na stole.u nas dzieci zjedza pewnie tylko paluszki rybne i barszcz,a reszte robie po trochu,zeby zachowac jednak tradycje 12dan.CO prawda salatka jarzynowa,sledziki tez,sernik i pierniczki tez w to w licze ale na stole bedzie.
Ja lubie rozne takie inne salatki,a ze bede miec gosci w 1dzien swiat to stol musi byc pelny.
Zaraz chlopakow do miksera zagonie,beda 3bita robic.maz w pracy dxis do wieczora to wszystko na mojej glowie.
Czekam jak ibuprom zacznie dxialac bo mi glowe rozsadza..

P.s.jakie salatki robicie?jarzynowej troche a inne z neta przepisy mam.

Ostatnia edycja:
Ja dzis 2 ciasta robie jutro rano 2 salatki. Aaa i mielone dzis zrobie,a reszta mies w piecyku w 1 swieto.

Milenko wpadnij do mnie-polezymy razem-boli mnie gardlo,glowa i nos zapchany.

reklama
Dziewczyny wspołczuje tych chorób. U nas troche odpusciło na szczescie wiec licze na spokojne chorobowo swieta.
Milenko ja polecam z tunczykiem - szybka łatwa i smaczna o ile lubisz tunczyka. Wrzucam 3 gotowane jaja, groszek, kukurydza, fasolka czerowna, dodaje puszke tunczyka z wody, szczypiorek, wszystko mieszam z 2 łyzeczkami majonezu, pol łyzeczki musztardy i jeden mały jogurt naturalny. Doprawic do smaku wedle uznania. I gotowe :) smacznego!

Do góry