reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Zrobiłam pierniczki - jutro Emma będzie sobie maziać po nich polewą czekoladową bo innych dekoracji nie chce mi się wymyślać.
Mąż ze "świątecznych rzeczy do zrobienia" wybrał sobie naprawę mojego laptopa i spędził na tym większość dnia, wieczór i teraz dalej siedzi:realmad:
Ja rozumiem, że ustrojstwo potrzebowało pomocy, ale leżał parę miesięcy w szafie więc czemu akurat dziś...? Chyba żeby mnie dobić:crazy:

reklama
To ja mam lepiej-m po powrocie z przedszkola poszedl spac[emoji32] Mlody zjadl 2 parowki,wykapal sie,polazl do lozka,wypil mleko i przy odbijaniu...puscil pieknego pawia na posciel(wczoraj przebrana) i na pol lazienki(posprzatanej). To zaczynamy swietowac(ja kicham i mam mega zapcchany nos).

Rila dobra postawa:) Poważnie:) Było nas czworo w rodzinie tzn ja i brat oraz rodzice, bliskiej rodziny nie za wiele a ja pamiętam że mama wiecznie przed Świętami urobiona w garach siedziała gotując to i owo które to niestety było w takich ilościach że nie dało się przejeść. Dlatego ja od kilku lat nie powielam tej "tradycji". Zawsze idziemy na Wigilię do kogoś a na kolejne dni robię bądź kupuję jedzenie w rozsądnych ilościach bo w końcu nie chodzi o to żeby się nawpierniczać wszystkiego do nieprzytomnosci:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie jestem chyba z Waszych regionów ale jakos nie widze nic złegow gołąbkach na stole wigilijnym :) jesli mam być szczera to mi wlasciwie wszystko tam pasuje, oby swietujący mieli na to apetyt :)

Ja juz chyba nic nie zrobie,nie mam zadnego ciasta ani salatki a rozlozylo mnie na max.wszystko mnie boli lacznie z uszami,mloda cala noc swirowala i jeszcze nie wyspana jestem.Zeby bylo malo to adrian u nas spal a teraz gonia i chca pokoj rozwalic.

Kroczek fajne zalozenie o ile w swieta chodzi sie po ludziach i tam swietuje.INna sprawa jak jest sie cale swieta w domu.

Golabki widxialam w propozycji 12dan,dla mnie lepsze niz potrawy z maku.

Milenko my w Wigilie tylko gdzies idziemy. Oba dni swiateczne jestesmy w domu. Ja robie dwie salatki i sledzie. Maz bigos. Od mamy mam nozki i pierogi. Reszte czyli wedliny i ciasta kupuje:)
Ale nas jest tylko dwoje doroslych i dziecko niejadek;)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kroczek najwiecej czasu schodzi na robieniu wigilii jak sie chce cos wiecej postawic na stole.u nas dzieci zjedza pewnie tylko paluszki rybne i barszcz,a reszte robie po trochu,zeby zachowac jednak tradycje 12dan.CO prawda salatka jarzynowa,sledziki tez,sernik i pierniczki tez w to w licze ale na stole bedzie.
Ja lubie rozne takie inne salatki,a ze bede miec gosci w 1dzien swiat to stol musi byc pelny.
Zaraz chlopakow do miksera zagonie,beda 3bita robic.maz w pracy dxis do wieczora to wszystko na mojej glowie.
Czekam jak ibuprom zacznie dxialac bo mi glowe rozsadza..

P.s.jakie salatki robicie?jarzynowej troche a inne z neta przepisy mam.

Ostatnia edycja:
Ja dzis 2 ciasta robie jutro rano 2 salatki. Aaa i mielone dzis zrobie,a reszta mies w piecyku w 1 swieto.

Milenko wpadnij do mnie-polezymy razem-boli mnie gardlo,glowa i nos zapchany.

reklama
Dziewczyny wspołczuje tych chorób. U nas troche odpusciło na szczescie wiec licze na spokojne chorobowo swieta.
Milenko ja polecam z tunczykiem - szybka łatwa i smaczna o ile lubisz tunczyka. Wrzucam 3 gotowane jaja, groszek, kukurydza, fasolka czerowna, dodaje puszke tunczyka z wody, szczypiorek, wszystko mieszam z 2 łyzeczkami majonezu, pol łyzeczki musztardy i jeden mały jogurt naturalny. Doprawic do smaku wedle uznania. I gotowe :) smacznego!

Do góry