reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Mi wszystkie paczki doszly ale DPD i DHL[emoji38] Dzis dokupilam reszte prezentow i mam z glowy[emoji6] Wieczorem bede pakowac. Dla tesciow nic nie mam no i jeszcze tesciowa dala kase abym od niej cos cjlopakom kupila ale raz,ze nie mam pomyslu dwa,ze nie pojedziemy do nich wiec jakos sie nie martwie zbytnio[emoji4] Moze posciele im kupie[emoji38]

reklama
Jaki ten piernik staropolski wyszedł rewelacyjnie dobry. Uwielbiam takie, bo przypomina mi dzieciństwo i taką ciocie u której zawsze był. Muszę to wpisać w coroczny repertuar.. mniam mniam

A teraz jak Klara zasnie zabieram się za oprawienie dwoch karpi bo m co roku z pracy przywozi.. fuuuuuj

Zojcia po szczepieniu dziś, waży tyle co Klara na 13 msc :-)

Katjuszka może i ja za rok spróbuję zrobić ten piernik.
Ja mam wprawę w sprawianiu ryb, tylko zabijać nie lubię.

To ile Z. waży?

Mogę dzisiaj barszcz ugotować (taki na zakwasie)? Czy za szybko?
Jutro jeszcze do pracy idę i nie wiem czy się wyrobię ze wszystkim.

A mnie tak świątecznie dopadło choróbsko głowę rozsadza i z nosa ciurkiem leci :dry: pięknie jest ;)

Katjuszka ajjj zjadłabym takiego piernika :rolleyes:

Ancona ja juz 2 tudzien chrypke mam,a nawet powiedzialabym,ze krtan....nic nie pomaga. Do tego kaszel jak gruzlik[emoji53]
Ja juz po kapieli- na 16 do przedszkola na wigilie jedziemy,wiec juz dzis malo zrobie....

To i ja się przyłączę do świątecznego chorowania. Od tygodnia meczy mnie krtań i zatoki. A do tego chłopaki tak dają do pieca, że na chwilę obecną mam zrobiony jedynie farsz do pierogów i listę zakupów [emoji34]

Napisane na Redmi 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Zdrowia dziewczyny! Nie chorować na święta!

Agunia podziwiam, że cokolwiek robisz. My z niania, a codziennie coś robię pomału bo szans nie ma zostawić na dzień czy dwa.

Edysiek ten piernik prosty jest, tylko czasochlonny, po parę tyg temu ciasto zrobić, stoi w lodówce, w poniedziałek piekłam, leżało przełożone i przycisniete, dziś obzeram i polewą obkladam. Ale warto :-)
Przygotowałam tą rybę, ale wolę jak m to robi jednak ;-) z barszczem nic się raczej nie stanie, moja mama chyba dużo wczesnej rok temu gotowala właśnie taki na zakwasie. Ewentualnie możesz w słoiki na ciepło wrzucić to nna sto procent nic mu nie będzie.
Zoja waży 9,3 kg. Marudzi po tym szczepieniu :-/

Ja dziś wybyłam do rodzinnego bo piąte zapalenie zatok z deka mnie dobija. Dostałam kolejny antybiotyk tylko z innej grupy i modlę się żeby pomógł bo mam dość. Na dodatek dostałam dziś w "prezencie" dzieci szwagierki bo nie miał ich kto ze szkoły odebrać, musiałam je przechować i cały plan dnia się poszedł bujać.
Odebrałam zapłakaną Emmę z przedszkola, wg Pani ciężko było powiedzieć o co jej chodzi bo ona zawsze super zadowolona, ale że nie zjadła obiadu i miała bardzo brzydką kupę to postanawiają obstawiają brzuszek :(. Do tego mała powiedziała, że boli ją gardło tak że żyć nie umierać.
Niech żyje nastrój świąteczny :(

Wszystkim życzę dużo zdrowia i lepszego humoru niż u nas.

Ps. O właśnie okres dostałam...zastrzelcie mnie

Ostatnia edycja:
Zdrowka dla Was!
Ja podziwiam za taka organizacje. Narazie siedze w pracy i konca nie widac. Zamowilam poki co pierogi i kapuste. Sernika bede piec w wigilie od rana bo jutro raczej juz mi sil braknie. A jeszcze jako tako chatke trzeba ogarnac.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madzik, współczuję. Ja mam męża w domu z paskudna angina więc leży cały dzień jak błoto, u lekarza zeszło 2h więc plan dnia też się rozjechal...
Ale udało mi się zrobić gołąbki na wigilię i odgruzowac kuchnie.

Do góry