reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Inpostem. W piątek K. dzwonił do nich i nie byli w stanie powiedzieć gdzie jest. Na sledzeniu jest status odebrana od nadawcy [emoji58]

reklama
Właśnie wróciłam z zakupów... Chyba to co mi brakuje kupię online bo szał w tych sklepach... Powiedzcie mi, jak robicie ryby poza tradycyjnym kąrpiem i ryba po grecku? Bo nie mam zaufania do przepisów z netu.

Wszystko zależy jaką masz rybę.
U mnie będzie tradycyjny karp i ryba po grecku a dla dzieci filety rybne w panierce. Kroję je na małe kawałki, przyprawiam solą i pieprzem, obtaczam w mące i smażę na chrupiąco.
Rybę w całości można upiec z warzywami albo tylko z masłem i czosnkiem.
Możesz też zrobić filety zapiekane w śmietanie. Ja robiłam, ale poszłam na łatwiznę i użyłam gotowca (Pomysł na czy jakoś tak).

Cześć Marcia!
Życie na końcówkach kwitnie i to dość intensywnie :)

Milenko - niestety zamawiając z Ali 11.11 trzeba się liczyć z bardzo długim czasem dostawy. Poczta Chińska jest na maksa zapchana po tym dniu.

Edysiek - pytanie - czy jak upiekę pierniczki w czwartek to do soboty zmiękną i będę je mogła udekorować, czy lepiej w środę piec?

Czuje zbliżające się święta ale jakoś tak mi sie wydaje, że jeszcze dużo czasu zostało. Pózniej nie wyrobie na zakręcie.

My Wigilie mamy w domu, przyjeżdża brat z żoną, a pózniej jedziemy do teściowej i juz uśmiech trenuje [emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pije kawe i wymyslilam sobie zeby zrobic jakis sernik.Jakas propozycja?nie taki tradycyjny suchy tylko moze z dodatkiem mascarpone,budyniu?

reklama
Ja robię sernik z rosą. Do sera dodaje się mleko i budyń.
Właśnie nie wiem czy to upiec w czwartek czy piątek.

Przepis mam chyba taki Link do: Sernik z pianką
(mogę sprawdzić po południu).
Tylko jak mam ser w wiaderku (a zwykle mam) to daję mniej mleka.

Ostatnia edycja:
Do góry