reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Inpostem. W piątek K. dzwonił do nich i nie byli w stanie powiedzieć gdzie jest. Na sledzeniu jest status odebrana od nadawcy [emoji58]

reklama
Właśnie wróciłam z zakupów... Chyba to co mi brakuje kupię online bo szał w tych sklepach... Powiedzcie mi, jak robicie ryby poza tradycyjnym kąrpiem i ryba po grecku? Bo nie mam zaufania do przepisów z netu.

Wszystko zależy jaką masz rybę.
U mnie będzie tradycyjny karp i ryba po grecku a dla dzieci filety rybne w panierce. Kroję je na małe kawałki, przyprawiam solą i pieprzem, obtaczam w mące i smażę na chrupiąco.
Rybę w całości można upiec z warzywami albo tylko z masłem i czosnkiem.
Możesz też zrobić filety zapiekane w śmietanie. Ja robiłam, ale poszłam na łatwiznę i użyłam gotowca (Pomysł na czy jakoś tak).

Cześć Marcia!
Życie na końcówkach kwitnie i to dość intensywnie :)

Milenko - niestety zamawiając z Ali 11.11 trzeba się liczyć z bardzo długim czasem dostawy. Poczta Chińska jest na maksa zapchana po tym dniu.

Edysiek - pytanie - czy jak upiekę pierniczki w czwartek to do soboty zmiękną i będę je mogła udekorować, czy lepiej w środę piec?

Czuje zbliżające się święta ale jakoś tak mi sie wydaje, że jeszcze dużo czasu zostało. Pózniej nie wyrobie na zakręcie.

My Wigilie mamy w domu, przyjeżdża brat z żoną, a pózniej jedziemy do teściowej i juz uśmiech trenuje [emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pije kawe i wymyslilam sobie zeby zrobic jakis sernik.Jakas propozycja?nie taki tradycyjny suchy tylko moze z dodatkiem mascarpone,budyniu?

reklama
Ja robię sernik z rosą. Do sera dodaje się mleko i budyń.
Właśnie nie wiem czy to upiec w czwartek czy piątek.

Przepis mam chyba taki Link do: Sernik z pianką
(mogę sprawdzić po południu).
Tylko jak mam ser w wiaderku (a zwykle mam) to daję mniej mleka.

Ostatnia edycja:
Do góry