reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia, biedny Teos. A grubymi schłodzone mu nie pomagają? Chociaż zapewne wszystkie metody wykorzystujesz. Ja miałam jeszcze takie granulki homeopatyczne do rozpuszczenia w wodzie ew. herbatce.
Madzikm zdrowia i jeszcze raz zdrowia.
My dzisiaj na kolejna konsultacje jedziemy z naszymi ząbkami. Oby powiedzieli coś bardziej pocieszajacego.

reklama
Agunia witaj w klubie. Zojce za każdym razem ząb jest na wierzchu a przykryty cienkim dziaslem i za każdym razem jest tydzień horroru. Trochę pomaga ten orajel który mi Djmka poleciła ale jego nie można za dużo więc jest na kryzysy. Dziś pobudki 22,1,2 o 3 zasnęła i wstała o 5.15 z płaczem..
A No i oczywiście za każdym kryzysem Zoi Klara ma kryzys.. współczuję więc bardzo

Katjuszka u nas jest dokładnie to samo. Jeden ząb przeszedł, a drugi nie chce wyjść mimo, że już go widać. Przeciwbólowe i żel pomagają tylko na chwilę i biedny strasznie się męczy. Dziś w nocy spał łącznie ze 3 h, a nie jadł od 22 do 6, bo tak go przy ssaniu boli. Zresztą w dzień do tej pory też zjadł tylko raz o 11.

Za to Julek ma zapuchnietego siusiaka. W przychodni nie wiedzą co mu jest i mąż pojechał z nim teraz na sor.

Napisane na Redmi 3 w aplikacji Forum BabyBoom

2016-11-08-13-19-06--1147978504.jpg
Dziewczyny pewnie już stosowałyście ale moja siostra to stosuje teraz na ząbkowanie u małej i mówi że pomaga.

Agunia daj znać co u Julka.

Madzikm zdrówka!

Katjuszka współczuję :(

Myszko trzymam kciuki za pozytywne wieści!

U nas ostatnio w kratkę raz miód raz furia..

Załączniki

• 2016-11-08-13-19-06--1147978504.jpg
    2016-11-08-13-19-06--1147978504.jpg
    7 KB · Wyświetleń: 39
Agunia, Katjuszka biedne te Wasze dzieciaczki. Człowiek by wziął na siebie wszystkie bolączki gdyby tylko mógł...
Agunia a masz jakieś przypuszczenia co się mogło Julkowi przydarzyć z tym siusiakiem?

Myszko oby wieści były pomyślne.

Madzikm zdrówka

A u nas całkiem znośnie pomijając kwestię jedzenia. No i troszkę brakuje pomysłów na zabawę w deszczowe dni. Zabawki, puzzle już mu się opatrzyły i tylko payrzy żeby mu bajki włączyć.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Agunia no dokładnie. Widać już tydzień. Z jedzeniem problem, choć tfu tfu odkąd wyszła jedna jedynka na górze wróciła łyżeczka do łask. I dziwne ale faktycznie p.bólowe tylko nna chwilę. U nas idzie szosty ząb i jak pomyślę co dalej to deszcze mam :-( przy katarze miała poprzednio clemastinum i trochę ją to wyciszalo bo przynajmniej po głowie się nie drapala a to przy zębach na porządku dziennym.. Chyba jej dziś na noc dam, bo już nawet siły jem na ręce nie mam brać, a wagowo typ mi tak na 9 kg wygląda bo klecek jest..

Myszka powodzenia

Kroczek a farby? Klara ostatnio bawi się w zula i w tunelu mieszka. Misia bada i usypia. Mieszka pod schodami w namiocie. Z Zojka lego. Ona buduje Zoja rozwala. No i ciastolina i plastelina rządzą znowu..

Agunia, kiedyś jakaś babka opowiadała mi, że chłopcom to się zdarza i jej synowi "przetykali" na sor. Trzymam kciuki za Was oby nic strasznego.
Anacona my Camille mieliśmy i nic nam nie pomogła, ale każde dziecko jest inne. Te granulki mają podobny skład. U nas ulga przyszła jak zaczął w gumowym gryzaku Babyono jeść owoce typu jabłko. Tak szarpał i się mocowal, że nie miał czasu o bólu myśleć. Ja go przez przypadek kupiłam i byłam mega zadowolona.
My mamy wizytę na 18:00. A ja już miejsca nie mogę sobie znaleźć.

Teośkowi kupiłam dzisiaj viburcol w czopkach i zobaczę czy coś pomoże. Julek ma zapalenie prącia prawdopodobnie od stulejki. Na razie siusiak jest tak zapuchnięty, że ciężko stwierdzić. Mamy smarować i jutro przyjść na kontrolę, ale już widzę, że będzie ciężko, bo zaczęła się temperatura.

Napisane na Redmi 3 w aplikacji Forum BabyBoom

O kurcze Agunia masakra:( Ja się właśnie zastanawiam jak jest z Kubą bo pediatra mówi że siusiak ładnie odchodzi a moja mama ( pielęgniarka) twierdzi że ma stulejkę:/ Ja też mam wrażenie że kiepsko z tym jest.
Strasznie szkoda mi Julcia:( boli go siusiaczek?

Katjuszko wszystko to jest już beeee. Ani plastelina, ciastolina ani farby, namiot i inne tego typu zabawy nie zajmują go na dłużej niż 5 min i znudzony rzuca to w kąt:/

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agunia - zdrówka dla Julka. Biedak, pewnie go boli :(
Kroczku - u nas rządzą budowle z klocków, no ale to dziecko naprawdę musi lubić je układać.

Katjuszkooo - skusiłaś mnie na dwie rzeczy: ciastolinę - będę robić z Emmą jak tylko kupię barwniki i dla Emmy jakiś foremki do wycinania i wałek.
I kupiłam na Ali te rzepki do układania. Mam nadzieję, że jej się spodobają.
Choć mąż stwierdził, że pewnie jedynie do czego będą super to do zbierania sierści psa ;)

Emma miała dziś tylko 37 stopni więc wysłałam ją do przedszkola. Koleżanka przywiozła mi z Polski Groprinosin więc dostaje od dwóch dni i być może pomógł trochę powstrzymać infekcję, choć to ciężko stwierdzić.

Do góry