reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ehhh biedne Wy i biedne te dzieciaki przez to ząbkowanie. Choćby człowiek na głowie stanął to i tak czasem nic nie da. Musicie to przetrwać, bo co innego zrobić :-( Ja też koszmarnie wspominam ząbkowanie.

Zaczynam wreszcie widzieć coraz więcej plusów posiadania bliźniaków jak tak Was czytam. U nas w ogóle nie ma problemu z tym że chłopcy się nudzą. Oczywiście ja widzę że mają dość siedzenia w domu ale to się objawia tym że wtedy im różne pomysły przychodzą do głowy i zazwyczaj kończy się to wszystko guzami i innymi kontuzjami. Oni się tak ładnie bawią że aż nie chcę zapeszać! Razem budują budowle i różne pojazdy z klocków, rysują, czytają książeczki, bawią się autkami, układają puzzle itd. Zawsze koło siebie i jeden przywołuje drugiego żeby mu towarzyszył. Bardzo rzadko się zdarza żeby jeden robił co innego niż drugi. Czasem potrafią w miejscu zająć się jedną czynnością nawet 15-20 min. Jak wstają i się zawsze nawzajem budzą to najpierw leżą i rozmawiają, potem wychodzą z łóżek i zaczynają się bawić. Zaglądają też do mnie do sypialni ale na hasło "mama śpi zamknij drzwi" posłusznie je zamykają i sobie razem siedzą w pokoju i czekają na mnie aż do nich przyjdę i przebiorę pieluchy i ubrania. Jak nie słyszą sprzeciwu to wchodzą do naszej sypialni i opowiadają różne rzeczy, przynoszą zabawki do łóżka a jak jest dzień głodomora to wołają "mama wstawaj bo jestesem głodny, ubierz i daj mleko". Naprawdę są fajni ostatnio :-)

Edit. Aaa i żeby nie było przez siedzenie w pokoju miałam na myśli demolkę tzn mam potem co sprzątać.

reklama
Współczuję ząbkowania, fatalny czas.
Moja koleżanka kiedyś sprzedała mi następujacy sposób na ząbkowanie: smarowała dziąsła lekiem przeciwbólowym najlepiej ibuprofen, bo on też przeciwzapalny jest.

Edysiek może coś z melisą przed spaniem?

Rila złote dzieci masz :)

Agunia kurcze to się chłopak nqcierpi :(

Rila nic tylko się cieszyć:) Na pewno to że są bliźniakami i to jeszcze jednej płci dużo daje bo mogą się razem bawić, rozumieją się, może jak to bliźnięta mają jakąś niewidzialną nić porozumienia.
Ja myślę że niebawem i u Katjuszki i u Aguni a potem u Myszki też będzie łatwiej bo jest rodzeństwo z dosyć małą różnicą wiekową.

Edysiek ja robię na oko bo jak dasz mniej pianki to jest bardziej krucha a jak więcej to bardziej zbita. Można dodawać barwniki ale ja nie kupiłam póki co więc bawimy się białą. Z dywanu ładnie się odkurza ale z ubranka to już tak nie bardzo... jak to mąka;)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi się, że coś tak przeżywa, ale kompletnie nie wiem co. Na pewno nic złego się nie wydarzyło. No ale kto się co tam się dzieje w małej główce :confused:

Melisy nawet nie tknie. Dlatego myślałam nad jakimiś kroplami.

Djmka faktycznie u nas też czasami stosowałam smarowanie Ibuprofenem i pomagało. Szału nie było ale trochę pospal i pojadl po tym. Co do nocnego gadulstwa o wyspaniu to u nas też to było ostatnio, nie zapeszajac od kilku dni ustalo. A nocne przerwy trwały czasem 3-4 h.
Agusia oby maść pomogła.
Edysiek pewnie Konia coś przeżywa na co My mamy nie wpadniemy. Z tego co czytam, nasze kwietniowe dzieci robią tak duże postępy w krótkim czasie, że My nie nadążamy.
Mój synek ostatnio przeżywał przez sen bajkę o Maszy, Jak Masza szybko urosła i była olbrzymem. Ostatnio staramy się mniej bajek oglądać chociaż czasem się nie da
Z zabaw to u nas autka i samoloty króluja ostatnio i nagminnie płyta z piosenkami Pana Kleksa. Śpiewa je już praktycznie w całości biegając po domu i udając np. dzika.
Generalnie Slodziak z przeblyskami diabelka. Wczoraj grabilam liście na ogrodzie a on wspiął się na płot z tzw. siatki i mówi, " że idzie siersciucha ratować " czyli kota. Mało zawału nie dostałam.
A jak

Katjuszko Aguniu wspolczuje zabkowania. Znam ten bol. U nas wlasnie ostatnie dwie piatki ida i chyba sobie wodke strzele jak juz wyjda te zeby. Nam pomagal dentinox i nurofen. Ten ostatni wlasnie zapodalam bo po 3 pobudce z bolu M juz sam blagal o lekatstwo.
Agunia jejku to sie Julek nacierpi. Oby szybko przeszlo.
Madzikm zdrowka dla Was!
Edysiek moze to sny? U nas M jak zacza snic tak ze pamieta sny to bylo kilka slabych nocy.
Rila ale Ty masz fajnie [emoji4] u nas na haslo ze mama spi to slysze ze jest dzien i juz sie nie spi.
Ze smykiem nigdy nie mialam problemow wiec nie pomoge.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Edysiek a może jakiś lawendowy płyn do kąpieli dolewaj Kini i w wannie jakoś ją staraj się wyciszyć, może jakiś masaż. Kuba np bardzo się odpręża przy myciu głowy jak go trzymam pod karkiem na leżąco w wannie i polewam mu włoski wodą, mówię spokojnie wtedy do Niego. Raz to był tak zmęczony że usnął niemal przy tym zabiegu:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry