reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas pieluchy też już definitywnie odstawione,również w nocy.Wpadek przy sikaniu też już nie ma,poprawia sie na nocniku i jest ok.
Za to fajnie jakby już sama próbowała korzystać z wc,bo woła że chce siku,po czym stoi jak hrabina i czeka żeby jej gacie ściagnąc i ja posadzić;-) ;)

Moja bez drzemek od dawna,wstaje koło 7,30 a zasypia 19-19,30

reklama
Moja pójdzie sama, rozbierze się, wytrze "pipinke", ale nie zostawiam jej samej PO bo ma zapedy żeby wylewac a to dla niej za duże wyzwanie ;-) i z ubraniem jak ma majtki i leginy kłopot. W lecie same majtki czy nawet z krótkimi spodenkami zdecydowanie lepiej jej szły..

My jeszcze u dentysty nie bylismy, a trzeba by bylo sie udac.
My tez jiz skonczylismy przygode z pieluchami w dzien choc na noc jeszcze zakladamy, bo rano troche mokra. Nasz juz sika i robi kupe na kibelek bez nakladki, on jest duzy i trzyma sie zeby nie wpasc. Nauczyl sie tez zeby trzymac siusiaka, zeby nie wylecialo siku do przodu. Edysiek, zakladaj nakladke na koebelek, z przodu ma takie podsyzszenie.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

A My sikamy w gaciory a bez gatek ładnie na nocnik. Trudno widać odwidziało się mu. Wolę założyć pampersa i poczekać niż miałby sobie siurka przeziębić.Troszke śmiesznie bo gaduła na całego, teksty na ziemię czasami powalają a tu pampers. Czytałam, że wiele dzieci ma regres w tym temacie a u nas wiem też, że teściowa go nie przypilnowala i od wtedy mamy kłopot. Bić i straszyć go nie będę a przekupstwo nie działa
Dziś też u nas pada, więc uciekamy do Klubiku. na zajęcia plastyczne.

Ostatnia edycja:
U nas słonecznie i ciepło. Jeszcze synoptycy prognozują do 20 stopni.

Myszka - mój to samo [emoji85], wczoraj jak tata z pracy wrócił to usłyszał " z mamą jusss nie pogada" - skąd sobie to ubzdurał to pojęcia nie mam.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Madziolina, ale ona właśnie jak ma nakładkę to się obsikuje, bez nakładki normalnie. Tyle, że bez nakładki się boi. A nakładkę mamy zamocowaną na stałe razem ze zwykłą deską (tzn. można ją podnosić i opuszczać) i ona nie ma żadnego podwyższenia.

Mika ale Ci zazdroszczę tego ciepełka. U mnie zaledwie 7 stopni. W dodatku ciągle pada. Nawet nie chce mi się nigdzie wychodzić.

Kinga przespała noc w miarę normalnie - pobudka na piciu i trochę gadania przez sen, co jej się ostatnio zdarza. Dzisiaj już poszła na drzemkę.

Edysiek u nas podwyzszenie na nakladce nic nie daje "jak się chce przesikać" ;-) także to nie ten problem :-) u nas też 7 st i deszcze. Jeszcze dałoby się wyjść gdyby nie mega wiatr. A tak kiszka bo klarze w twarz zacina i się złości. No masakra. Już na rzesach tu obie z niania chodzimy, a nawet obu dziewczyn nie da się na raz nigdzie autem zabrać bo mają kompletnie niezsynchronizowane drzemki przez to że Zoja ma teraz dwie.. jak się trochę ta pogoda nie ogarnie to trzeba mnie będzie w psychiatryku odwiedzać

Ja to się wolę nie wypowiadać na temat odpieluchowania:confused2:

Organizuję ostatnio czas rodzince bo się w sumie mało widujemy. W piątek odwiedziła nas znajoma z pracy z 10,5 miesięczną córeczką. Emma dała pokaz wyrywając małej wszystkie zabawki mówiąc że są jej :baffled:

W sobotę pojechaliśmy na farmę zwierzęca, Emma była wniebowzięta :)
Mnóstwo zwierząt i atrakcje dla dzieci: mega piaskownica, trzy rozmiary gokart, zjeżdżalnie i nawet wagoniki ciągnięte przez traktor :)
A w piątek jedziemy na trzy dni do Cork, zwiedzimy miasto, Zoo i co się tam jeszcze znajdzie :)

Emma ani wczoraj ani dziś nie płakała w przedszkolu. Jestem z niej dumna :)

w kwestii pieluch to my tez jeszcze daleko w polu, ale pomijajac koszt pieluch to mi kompletnie sie z tym nie spieszy. jak bedzie gotowy to wtedy sam pewnie odstawi.
Za to z drzemek w dzien zrezygnowalismy juz jakies pol roku temu, teraz tylko raz w tygodniu czasem w aucie zdarzy się zasnąć. Ja tam sie ciesze bo jak chodzil spac ok 23 to teraz o 21 juz spi :)
Emma dzielna, pewnie sie juz dobrze czuje w swojej grupie i jest jej latwiej :) Weekend sie szykuje interesująco, w Cork ponoć urokliwie jest. Choć sami nie dojechalismy.
Viltutti ja tez mysle ze nie bedzie problemu ani z wozkiem ani z fotelikiem. Ja nie latałam Wizzair ale wiekszość lini ma podobnie. Niemniej jednak lepiej sprawdz na stronie lini lub zadzwon na infolinie.

reklama
Do góry