reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Zuzanka u mnie różnie.. jak Z jest spokojna i jest latwiejszy dzień to jest ok. Natomiast Z zazwczaj ma gorszy dzień to K tez daje popalić. Teraz w ogóle to dziwnie jest bo Z przestawiła mi się na dwie drzemki i przed południem śpi Z w południe K a popołudniu Z. A ponieważ one muszą mieć ciszę to mam strefe ciszy przez większość dnia, czasem mam problem żeby do sklepu wyskoczyć czy obiad ugotować.. O ciągłych problemach że snem u Z to lepiej nie mówić :-(
Natomiast K jest coraz bardziej organieta i mam nadzieję że za rok będzie lepiej. Choć ma to też druga stronę medalu bo robiłam jej dziś kolację podeszła i jak zwykle wzięła sobie kawałek bułki.. tylko tym razem nie dla siebie..... dała go Z leżącej na brzuchu na podłodze.. dobrze że to tylko większy kawałek bułki, ale ona bidna z troski :-) I lubi takie rzeczy robić z własnej inicjatywy..
Pociesza mnie fakt że zadzwonil dziś do m jego przyjaciel który ma dwie dziewczynki rok starsze od naszych i u nich też czasem nie ogarniają.. podobno dziś po prostu wyszedł z domu na godzinę bo nie dał rady z nimi wytrzymać.. siedział z nimi dwa tygodnie jak chore były to podobno nawet do wc wyjść nie mógł bo się bily gryzly itp.. Tzn mało to pocieszające ale jednak u nas jeszcze tak źle nie jest..

A tak w ogóle to moja K nadal mleka nie pije.. wyczailam shake z danio i kiedyś ją przekonalam żeby spróbowała i wypije to.. tylko że to poza mlekiem to jest taki syf że Już nie wiem czy lepiej żeby nie pila czy żeby ten syf piła... nawet kakao się nie tknie :-( dziwak mały ;-)

Myszka a tam ups ;-) niech autobus ugotuje - makaron najlepszy na świeżo :-D

Mhm to ja się wylamie. Leczo się nke tkne - same warzywa :-( ewentualnie jak mi ktoś zmiksuje i w formie kremu poda

Ostatnia edycja:
reklama
Ad hulajnogi to chłopcy mają podobne jak te wstawione w linku :-)

Katjuszka - w tygodniu odpada bo jestem w pracy. Może w jakąś sobotę ale pewnie też ciężko bo mamy zazwyczaj albo rodzinne sprzątanie albo rodzinne lenistwo w zależności od nastroju ;-)
A gdzie dokładnie są te zajęcia?

Katjuszko tak mu właśnie powiedzialam " na świeżo kochanie" :)
U nas sytuacja z mlekiem identyczna. Mleka nie, kakao bleee a jogurty to baardzo zależy od nastroju i najlepiej przez slomke. Z nabialu zjada racuszki z twarogu, ser żółty ale w grzankach i na pizzy. Czekam cierpliwie jak mu się odmieni.

A u nas dla odmiany problem ze wszystkim poza nabiałem, to mógłby jeść non stop:/
Dlatego też Kuba ma dosyć silną anemię. Bierzemy żelazo i widzę leķką poprawę ale szału nie ma.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

U nas znow mleko ile dam-tyle wypije. Ale ser bialy,jogurty i wszelaki nabial jest bleeeee
Z owocow tylko banan i to sporadycznie. Chleb suchy bo kanapka i maslo bleeee.
Za to makaron,kasza,ryz,ziemniaki ile wlezie[emoji38] Ser zolty w pizzy i tostach.

Moja warzywa tylko w zupie ostatnio. Jedynie groszek z marchewką, kukurydza lub fasola
Mleko wypije czasem z kuleczka, ale chętnie zjada zupy mleczne - na bazie płatków ryżowych, owsianych. Jogurt czasami.
Ziemniaki, kasza, ryż, makaron wciąga bez problemu. Pierogi, naleśniki nie bardzo.Mięsko też lubi, ale ma dzień, że nie chce.

reklama
Do góry