reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka wszystkiego po trochu ;-) chłopakom plecaki (K do szkoły + piórnik, a dla H mały), bluzy dla wszystkich trzech, czapki na jesień, sobie płaszczyk na jesień, marynarkę i sukienkę na chrzciny ;) Pokażę jak przyjdzie.

Truskawkowa u Was coś często młody puszcza pawika, oby teraz poczuł się lepiej jak już opróżnił żołądek.

H jeszcze śpiewa w łóżku :confused2:

reklama
My my zwykły nocnik, ale zamontowaliśmy deskę do wc 2w1 jest mała dla dzieci i duża. Młoda podsuwa sobie podest i włazi sama. Mamy też nakładkę, ale na niej gorzej jej siada.
Ogólnie w wc sama się obsługuje, tylko grubsze sprawy wymagają pomocy.

Ancona Tobie za ciężką pracę też się coś należy :)

Ancona - mało sobie kupiłaś, trzeba było więcej ;)
Ja młodej wczoraj znów coś u chińczyka upolowałam. Za miesiąc się okaże czy fajne.

Wiecie co, cieszyłam się że E się trochę ze spaniem przestawiła, przez cały pobyt w Polsce wstawała wcześniej o około godzinę. Ktoś by pomyślał, że mi odbiło ale za cztery tygodnie idzie do przedszkola i problem bo trzeba na siłę budzić.
Dziś pierwszy dzień " pracowniczego tygodnia", godzina 8:50 a ta jeszcze śpi :/
I ani myśli wstać.

Madzikm może tak jak Djmka napisała powoli budzić ją coraz wcześniej?
U mnie K starszy to siedzi długo, mowy nie ma żeby się wcześniej położył - przecież ma jeszcze wakacje a od września na 8.00 do szkoły - będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Moi zbyt wcześnie wstają ale rzeczywiście jak mały śpioch ma nagle wstawać wcześnie to może stanowić problem. Tak źle i tak niedobrze. Chociaż ostatnio moi znowu się ogarnęli i wstają koło 6:30 i od razu przychodzą do mnie ale wygodna i wyrodna matka odsyła ich do łóżeczek , włącza kołysanki(sama fonia) i każe jeszcze leżeć. Od kilku dni dają radę jeszcze do 7 poleżeć więc nir jest tragicznie.

Chłopcy od 2h bezustannie razem się bawią bez ani jednej awantury. Gadają przy tym jak najęci. Chwilo trwaj!!!

Ale mam niemoc :-( to chyba od tego że mi uszy puchna.. obie tak jecza od rana, że nawet niania ma dość. Teraz obie padly a ja też się na chwilę położyłam. Pewnie na jakieś 20 min bo Z ostatnio tyle śpi.. Ale zawsze to coś :-)

Katjuszka - tak na małe pocieszenie ....F też jęczący od rana [emoji15], obudził się na delikatnym wnerwieniu, każda godzina tylko pogłębiała ten stan [emoji47]. Teraz śpi, zobaczymy jak sie obudzi.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Mąż ma bojowe zadanie skrócić jej drzemki bo potrafi nawet 2,5 godziny spać i kłaść wcześniefj. Najlepiej koło 21 ej.
Mam przedszkole trzy domy dalej więc nawet jak wyjdę 5 minut wcześniej to zdążę dojść, rozebrać i przekazać dziecia.
Problem to żeby coś zjadła przed wyjściem bo owsianki w przedszkolu ani tosta to się nie tknie.

Do góry