reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Milenka ja też już miałam dość, gdybym go nie zmusiła to do rana by biegał :eek: a teraz jeszcze śpi! Już chodzę stukam TV włączone żeby tylko wstali..

My wstałyśmy i 7:30. Tylko, że coś ją w nocy męczyło i płakała.
Ja od jutra już będę wstawać przed 5 :baffled:

Właśnie robię leczo, już wszystko w rondlu, tylko się udusi. I zaraz zabieram się za placek ze śliwkami :-) :)

Zrobiłam sobie kilka dni przerwy od forum a tu ponad 80 wiadomości do przeczytania :szok:
U nas nocnik dalej używany sporadycznie i tylko przez O. Jakoś nie mam parcia na to żeby się za to zabrać. J nawet nie chce usiąść na nocnik bez pieluchy więc zmuszać go nie będę. O kilka razy sam zawołał jak chciał i tyle z naszych sukcesów.
Na razie większy problem stanowią dla mnie smoczki które są niezbędne jak chłopcy idą spać. Jakoś nie widzę tego żeby e najbliższym czasie je odstawili:frown:
Poza tym u nas bez większych zmian. Maluchy gadają non stop, buzie im się nie zamykają, wzajemnie się wołają jak coś nowego odkryją i namawiają do złego ;-)
Podczas naszej nieobecności M miał za zadanie wymalować chłopcom pokój bo wyglądał masakrycznie po dwóch latach. Przy okazji przekręcił łóżeczka chłopców i teraz mają małe tapczaniki. Fajnie to wygląda i cieszę się że kupiliśmy łóżeczka 2w1 bo bez żadnych dodatkowych kosztów mają "nowe" łóżeczka i od razu wizualnie więcej miejsca w ich maleńkim pokoiku się zrobiło bo są znacznie niższe.
U nas ze spaniem jest tak jak było czyli wchodzą do łóżek, dostają smoczki i pieluszki i śpią :-)
Byliśmy wczoraj na grillu u znajomych i jestem w ciężkiej depresji jak może zachowywać sie niespełna 3 letnie dziecko czyli stać spokojnie i się przyglądać, siedzieć na krześle bez śliniaczka jeść koktajl łyżeczką i się nie pobtudzić itp itd Niedoczekanie moje:crazy:

Rila o jak dobrze wiedzieć że jeszcze smoczkowe dzieci tu są ;-) moja też po prostu żyć nie może bez jeżeli chodzi o spanie. Mam nadzieję że sama odstawi tak jak pieluchy i mleko nocne.. choć to jest taka miłość że może być kiepsko.
A Ty o trzylatce mówisz :-) macie jeszcze pół roku to raz a dwa chlopcy raczej zazwyczaj są mniej siedzący niż dziewczynki ;-) moja jak gdzieś idzie lub ktoś do nas przyjdzie kogo słabo zna to anioł wcielony także luzik :-)

U nas odpieluchowanie pelna para. Sluchajcie z dnia na dzien zacza wolac. Przed chwila przybieg z podworka i wolal siusiu. Teraz siedzi na nocniku i chyba kupa sie szykuje(ta nadal w pampersa idzie,a dzis rano nie zrobil,wiec moze teraz..).
Rila-u nas nie ma czegos takiego jak sliniak[emoji38]Arti ladnie je sam i raczej czysty odchodzi od stolu. Za to starszy do teraz wyciera paszczaka w rekaw[emoji34]

Truskawkowa HAHA mój ma 9lat i sie w rękaw wyciera,porażka
Moja od roku nie da sobie śliniaka ubrać,raz sie po brudzi raz nie,generalnie każde pranie zaczynam od moczenia w vaniszu a i tak czasem nie puści.Mydełko odplamiające też nomstop w użytku.
U nas kupa tylko do nocnika,siku też,czasem popuści i trzeba majty zmieniać ale kałuży do sprzątania nie ma.

Jaki macie nocnik?
Moja ma duże dupsko i jak wstaje to z nocnikiem przyklejonym do dupska,jakbym nie stała przy niej i nie trzymała go to by zawartość na Siebie wywaliła.A chciałabym żeby sie nie długo sama uczyła załątwiać,chyba muszę kupić jakiś nowy

reklama
Milenka K tez się przykleja.. nic z tym nie zrobisz bo chyba zabetonowany by musiał być. Skoro taki temat to pytanie do mam dziewczynek..otóż K siura jak facet tak mocno i tak do przodu że nieraz na majty poleciało a na zewnątrz to w ogóle akrobacje trzeba robić.. któraś tak ma? Dlatego na razie w ogóle sama nie chodzi ;-) a dwa właśnie się przykleja.. mnie się wydaje że Milenka ma dobry nocnik :-)

U nas przy pani porzadnickiej nie ma opcji bez sliniaka ;-) a jak je zupe typu rosół czy pomidorowka to obowiązkowo sciera na stole i na kolanach..żeby coś nie kapnelo.. no mówię że toto jakaś nerwicę natręctw ma chyba..
A nos już dobrze z pół roku siaka sama w chusteczkę. I jak jej coś kapnie czy łza splynie to wrzask większy o to żeby chustke dac nic i to że coś się stało....

Do góry