reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Uważam że do nauki sikania pampers zbędny, tylko miesza dziecku w głowie. Trzeba się nastawić na wycieranie kałuży co chwila, zaopatrzyć się w stertę gatek. Wiadomo, że na jakieś dalsze wyjście czy podróż to co innego, ale po domu bym zdecydowanie w majtkach puszczała

reklama
Zamawiając dużej plecak i piórnik na allegro natknęłam się na Peppę i nie mogłam się powstrzymać ;-) ;)
peppa.jpg

Załączniki

• peppa.jpg
    peppa.jpg
    57,5 KB · Wyświetleń: 51
Mika szybko to u was idzie. Julko o 12 zaczyna jeść zupę, a o 13 kończy. Później kładę go spać i zasypia dopiero po 1-1,5 godz. Wieczorne zasypianie też tyle trwa. Zawsze wszystkie piosenki Pana Kleksa musi odśpiewać, poopowiadać sobie wszystkie wydarzenia dnia, porzucać się i dopiero odpada.

Mi też się wydaje, że przy odpieluchowywaniu pampers jest zbedny, bo tylko mąci w głowie.

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

To idą takim tokiem, że przeszkadza to nie powinno się też na spacery zakładać i dłuższe wyjścia. Na noc też.
Jeśli dziecko sika i nic sobie z tego nie robi to jaki ma sens ganianie go w majtkach? Jak nie jest gotowy to to mu nie pomoże.

Truskawkowa od pierwszego razu się zaczyna ;)

Edysiek Młoda ma taką peppę :)

No moj wlasnie sikal gdzie popadnie i sygnalizowal jak bylo"po". Sensu to chyba nie mialo. Zobaczymy jak to wyjdzie teraz.
Siostrzenica m w maju skonczyla 2 lata w wola siusiu chyba od jesieni. I to majac pieluche na tylko wolala i nie bylo wyjscia-musieli z nia do wc gnac[emoji38]

Djmka ja tak zrobiłam. Ściągnęłam Młodemu pieluchę i już jej więcej nie założyłam. Na spacerach z uporem maniaka co chwilę pytałam go czy chce siku i obyło się bez większych wpadek. Na noc też nie zakładam pieluchy. No ale zgadzam się, że jeżeli dziecko nie jest gotowe to ściąganie pampka dla zasady mija się z celem.

Ufff.... moje towarzystwo śpi, a ja zastanawiam się czy zrobić sobie kawkę i poprasować, czy położyć się razem z nimi.

Djmka ja tak zrobiłam. Ściągnęłam Młodemu pieluchę i już jej więcej nie założyłam. Na spacerach z uporem maniaka co chwilę pytałam go czy chce siku i obyło się bez większych wpadek. Na noc też nie zakładam pieluchy. No ale zgadzam się, że jeżeli dziecko nie jest gotowe to ściąganie pampka dla zasady mija się z celem.

Ufff.... moje towarzystwo śpi, a ja zastanawiam się czy zrobić sobie kawkę i poprasować, czy położyć się razem z nimi.

Agunia - tylko nudne Mamy mają porządek, ład i skład we wszystkim - wiec mam nadzieję, że Cię przekonałam [emoji6]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Agunia ja przy starszym próbowałam ściągnąć jak miał 2 lata. Lał gdzie popadnie. Sensu nie było. Zaczął od sikania w żłobie ze wszystkim. Jak "dorósł" do porzucenia pieluchy to na dzień i na noc. Zajęło mu to trochę. Nawet książkę kupiłam zdesperowana, no bo jak? Ma 2 lata i pieluchę ma? Dzieci są naprawdę różne. Wcześniejszym odpieluchowaniem, jeśli dziecko nie jest dojrzałe można krzywdę zrobić.

Do góry