reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dziewczyny nie wiem co sie dzieje ale w moim otoczeniu juz 3 dziecko ma diagnozowany autyzm. Jak to jest u Was? Przeraza mnie to trochę. Caly czas przez pryzmat objawow patrze na M i go oceniam, strasznie mnie to meczy.

reklama
Loka ja powinnam obserwować swoje dzieci pod kątem zaburzeń SI, bo dwójka po cc, ale jakoś nie pilnuję tego. Nic mnie nie martwi jak na razie.

Młoda za to skok zaliczyła. Panie w żłobku zauważyły, że gadanie jej się włączyło. Nocnik też pomału opanowuje :)

Loka - tu gdzie mieszkam bardzo dużo sie słyszy o zdiagnozowanym autyzmie u dzieci. Tez tak jak i Ciebie mnie to meczy chociaż objawów żadnych nie widzę. Dzieciaki zamknięte w sobie, układające zabawki w rządku, bojące sie nowości to chyba takie moim zdaniem pierwsze oznaki tej choroby. Staram sie nie myśleć o tym i nie doszukiwać sie na siłe jakichś nieprawidłowości ale obawa zawsze jest.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Kurcze nie chce mi postów przez tel dodawać.
Ja za przedszkole płace mało, bo tylko 2,5 zł dziennie za śniadanka(bo z obiadów zrezygnowaliśmy), więc wychodzi w granicach 50zł miesięcznie. Ale maluszki zapisane na 8godzin płacą2,5 za śniadanie, obiad chyba 4,20 i podwieczorek 2zł.
Kolejna zaległość-choroba młodego. Tydzień temu zaczął szczekać-zrobiliśmy inhalacje z pulmicortu i berodualu, to samo w czwartek rano i wieczorem i przeszło. Co prawda katar cały czas ma, ale obstawiam alergie.

Witam w sloneczny poranek :-) u nas cieplutko i slonecznie.
Wczoraj bylismy u ortopedy. Plaskostopie fizjologiczne juz prawie zaniklo a kolejna kontrole mamy za dwa lata.
W weekend lecimy kupic sandalki do geoxa, pewnie sie zdziwie asortymentem :-)
Milego dnia dla Was!

U mnie też miało być cieplutko i słonecznie, ale coś się to słonko nie może przebić.
Muszę dzisiaj w końcu kwiatki na ogród wysadzić, pomidory też.

W państwowym przedszkolu pobyt dziecka do 5 godzin jest za darmo, dochodzi opłata za posiłki, u nas 5 zł i za każdą dodatkową godzinę też 5 zł.
Milenko Ty się orientujesz, w 2017 gmina ma obowiązek zapewnić przedszkole 3 latkom czy dopiero w 2018?

Katjuszko jakaś poprawa u Was?

od 2017 i przeszła już ta ustawa podobno.
U nas malowanie i muszę młodą z domu zabrać na szczęście słonko w końcu wychodzi, mam dość deszczu

Loka ciekawe jak u was oferta w geox, jak znajdziesz, za 100 to też chcę he
Super że stopy ok,. Moja raczej nie ma na to szans, aaa nowe buty skosila na boki to już w nich chodzi skoro wykrzywione

reklama
Edysiek to dziwne, że za dodatkową godzinę aż tyle, bo w państwowym powinno płacić się 1 zł za każdą godzinę ponad programową.
Tak jak napisała Milenka od września 2017 będzie obowiązek dla 3-latków.

Do góry