Dziewczyny nie wiem co sie dzieje ale w moim otoczeniu juz 3 dziecko ma diagnozowany autyzm. Jak to jest u Was? Przeraza mnie to trochę. Caly czas przez pryzmat objawow patrze na M i go oceniam, strasznie mnie to meczy.
reklama
madziolina_p
Fanka BB :)
U mnie nie ma za wiele dzieci z autyzmem, nawet nie obserwuje mojego, dziecko jest zamkniete w sobie itp?
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Loka ja powinnam obserwować swoje dzieci pod kątem zaburzeń SI, bo dwójka po cc, ale jakoś nie pilnuję tego. Nic mnie nie martwi jak na razie.
Młoda za to skok zaliczyła. Panie w żłobku zauważyły, że gadanie jej się włączyło. Nocnik też pomału opanowuje
Młoda za to skok zaliczyła. Panie w żłobku zauważyły, że gadanie jej się włączyło. Nocnik też pomału opanowuje
Loka - tu gdzie mieszkam bardzo dużo sie słyszy o zdiagnozowanym autyzmie u dzieci. Tez tak jak i Ciebie mnie to meczy chociaż objawów żadnych nie widzę. Dzieciaki zamknięte w sobie, układające zabawki w rządku, bojące sie nowości to chyba takie moim zdaniem pierwsze oznaki tej choroby. Staram sie nie myśleć o tym i nie doszukiwać sie na siłe jakichś nieprawidłowości ale obawa zawsze jest.
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
madziolina_p
To moj w sumie nie ma zadnego z objawow, tez dziexko moze miec taki charakter i niekoiecznie musi byc autyzm.
TruskawkowaMamba
Kurcze nie chce mi postów przez tel dodawać.
Ja za przedszkole płace mało, bo tylko 2,5 zł dziennie za śniadanka(bo z obiadów zrezygnowaliśmy), więc wychodzi w granicach 50zł miesięcznie. Ale maluszki zapisane na 8godzin płacą2,5 za śniadanie, obiad chyba 4,20 i podwieczorek 2zł.
Kolejna zaległość-choroba młodego. Tydzień temu zaczął szczekać-zrobiliśmy inhalacje z pulmicortu i berodualu, to samo w czwartek rano i wieczorem i przeszło. Co prawda katar cały czas ma, ale obstawiam alergie.
Ja za przedszkole płace mało, bo tylko 2,5 zł dziennie za śniadanka(bo z obiadów zrezygnowaliśmy), więc wychodzi w granicach 50zł miesięcznie. Ale maluszki zapisane na 8godzin płacą2,5 za śniadanie, obiad chyba 4,20 i podwieczorek 2zł.
Kolejna zaległość-choroba młodego. Tydzień temu zaczął szczekać-zrobiliśmy inhalacje z pulmicortu i berodualu, to samo w czwartek rano i wieczorem i przeszło. Co prawda katar cały czas ma, ale obstawiam alergie.
Witam w sloneczny poranek :-) u nas cieplutko i slonecznie.
Wczoraj bylismy u ortopedy. Plaskostopie fizjologiczne juz prawie zaniklo a kolejna kontrole mamy za dwa lata.
W weekend lecimy kupic sandalki do geoxa, pewnie sie zdziwie asortymentem :-)
Milego dnia dla Was!
Wczoraj bylismy u ortopedy. Plaskostopie fizjologiczne juz prawie zaniklo a kolejna kontrole mamy za dwa lata.
W weekend lecimy kupic sandalki do geoxa, pewnie sie zdziwie asortymentem :-)
Milego dnia dla Was!
Edysiek
odkrywca
U mnie też miało być cieplutko i słonecznie, ale coś się to słonko nie może przebić.
Muszę dzisiaj w końcu kwiatki na ogród wysadzić, pomidory też.
W państwowym przedszkolu pobyt dziecka do 5 godzin jest za darmo, dochodzi opłata za posiłki, u nas 5 zł i za każdą dodatkową godzinę też 5 zł.
Milenko Ty się orientujesz, w 2017 gmina ma obowiązek zapewnić przedszkole 3 latkom czy dopiero w 2018?
Katjuszko jakaś poprawa u Was?
Muszę dzisiaj w końcu kwiatki na ogród wysadzić, pomidory też.
W państwowym przedszkolu pobyt dziecka do 5 godzin jest za darmo, dochodzi opłata za posiłki, u nas 5 zł i za każdą dodatkową godzinę też 5 zł.
Milenko Ty się orientujesz, w 2017 gmina ma obowiązek zapewnić przedszkole 3 latkom czy dopiero w 2018?
Katjuszko jakaś poprawa u Was?
milenka30
od 2017 i przeszła już ta ustawa podobno.
U nas malowanie i muszę młodą z domu zabrać na szczęście słonko w końcu wychodzi, mam dość deszczu
Loka ciekawe jak u was oferta w geox, jak znajdziesz, za 100 to też chcę he
Super że stopy ok,. Moja raczej nie ma na to szans, aaa nowe buty skosila na boki to już w nich chodzi skoro wykrzywione
U nas malowanie i muszę młodą z domu zabrać na szczęście słonko w końcu wychodzi, mam dość deszczu
Loka ciekawe jak u was oferta w geox, jak znajdziesz, za 100 to też chcę he
Super że stopy ok,. Moja raczej nie ma na to szans, aaa nowe buty skosila na boki to już w nich chodzi skoro wykrzywione
reklama