reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Siedziałam dziś 12 godzin w pracy na nadgodzinach...mam dość, oczy obolałe od gapienia się w mikroskop a tyłek od siedzenia.
Fajnie, że spotkałam się z rzadko widywaną koleżanką, bo pracuje właśnie w weekendy, a która zajmuje się dodatkowo wyrobem naturalnych kosmetyków. Od długiego czasu używam robionego przez nią balsamu do ust, rewelacja. A dziś przyniosła nowe wyroby bo zaczęła produkcję kremów do twarzy, żeli pod oczy i balsamów do ciała.
Zamówiłam na próbę balsam z melisą i żel z oczarem wirgilijskim.
Uwielbiam takie kosmetyki :)

Edysiek - super taki wypad.
Ja do dziś chyba najbardziej lubię podróże pociągami, i do dziś miło wspominam wyjazdy nad morze na wakacje i całe noce spędzone na wygłupach :)
Nawet niski poziom higieny nam nigdy nie przeszkadzał :)

reklama
Madzikm fajne takie kosmetyki. A czym Ty się dokładnie zajmujesz bo mi umknęło?

Edysiek udanej wycieczki, w tak dużym gronie napewno będzie fajnie.

U nas chłodno i kropi, młoda nie chce wychodzić bo buty jej nie pasują he, także dziś kawa pod kocykem. M w pracy oczywiście.

Milenko - pracuję w Medtronic, firma-kolos, mająca oddziały na całym świecie, produkująca różnego rodzaju sprzęty medyczne. W Irlandii mamy trzy działy, jeden zajmuje się produkcją rozruszników serca, drugi balonów i stentów do przezskórnej interwencji wieńcowej, a trzeci opracowywaniem i produkcją stent-grafów które służą do minimalnie inwazyjnego naprawiania tętniaków aorty.
Ja obecnie pracuję przy produkcji balonów (dział drugi), każde z nas ma swoją maszynkę i prosto mówiąc dmucha baloniki i sprawdza ich jakość, czyli za zmianę w zależności od produktu oglądasz od 100 do nawet 500set balonów pod mikroskopem.
Praca dla małpy....i to bezmózgiej....pod warunkiem, że zna angielski, ale kasa i pakiet socjalny wart zmęczonych oczu, ramion i bolącej dupy :)

Mam pytanie odnośnie spacerówek.
Do dziś używam wózka z systemu 3w1, uwielbiam go, jest duży i ciężki, co w sumie mi nie przeszkadza bo nigdzie go nie muszę wnosić, ale w związku ze zmianą samochodu, w którym będzie mniejszy bagażnik, chcę kupić lekki wózek spacerowy, parasolkę. I mam zagwozdkę bo wszystkie które tu oglądałam są do 15 kg. Przy czym udzielono mi informacji w dwóch sklepach, że są testowane do 15 kg, ale spokojnie można ich używać do mniej więcej 1.5 x ta waga czyli 22.5 kg.
Dokładnie w trzech sklepach spotkałam się tylko z jedną spacerówką do 25 kg ale jej cena to było 200€...podziękował, tyle nie dam.
Jakie macie spacerówki? I czy faktycznie mogę dla Emmy, ważącej teraz 13.5kg kupić spacerówkę do 15kg ze świadomością że mi jeszcze posłuży co najmniej rok.

I drugie pytanie. Czy któraś z was używa fotelika samochodowego firmy Recaro? Model to Monza nova 2 - jest od trzeciego roku życia, bądź recaro young sport - hero, ten jest od 9mscy, obydwa są do dwunastu lat..Chcemy kupić nowy fotelik dla małej i myślimy nad tą firmą.

Ostatnia edycja:
Madzik, ja polecam wózek espiro magic. Mamy taki, więc masz moje słowo, że 20kg spokojnie udźwignie ;-) poza tym jest bardzo mały po złożeniu, lekki, rozkłada się oparcie i ma bardzo duży daszek. No i cena jest spoko, w okolicach 500zł

My fotelik mamy z innej firmy, ale też z tzw. półką i dla mnie fajna sprawa.

Zerknęłam szybko na Espiro ale to wózek polski więc tu go nie dostanę. Zresztą chcę coś zdecydowanie poniżej 100€, bo w sumie na spacery wciąż będę używać naszego wózka a małą spacerówkę potrzebuję na ew wyjazdy na miasto czy np wylot do Polski na lato.
Cieszy mnie fakt, że Espiro też jest do 15 kg a jak daje radę przy Olku to chyba faktycznie jest tak jak mi w sklepach powiedziano ;)

Dziś najbardziej spodobał mi taki wózek, szczególnie jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny

Link do: Dimples Layla Stroller

Ostatnia edycja:
Mika ale nie dobre ciotki jesteśmy :confused2:

1000lat dla naszego najmłodszego i najprzystojniejszego kwietniowego kawalera. :happy2:
Przepraszam za takie duże opóźnienie

Mika na usprawiwdliwienie mam tylko to, ze w tel nie wyswietla suwaczkow.
Wszystkiego naj naj dla naszego najmłodszego:-) Aaaa i rodzeństwa;-)

reklama
Do góry