reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Żyjemy... i tyle na dziś bo zaraz ducha wyzione jestem tak koszmarnie zmęczona a dziewczyny z wrażenia średnio ze spaniem... relacja mam nadzieję jutro w odpowiednim miejscu ;-)

Agunia nie wygląda to najlepiej starszy większa gorączka i ból gardła (pewnie angina), H obudził się z płaczem podejrzewam że też go gardło boli a ja nos zatkany trochę gardło i jakoś leci. Najgorzej że nasza dr dopiero w czwartek przyjmuje i zastanawiam się czy wytrzymają jeszcze dzień na domowym leczeniu czy iść do innej jutro.
Podaję im Groprinosin, wapno, uniben i argentin na zmianę + paracetamol i moczenie nóżek :) macie jeszcze jakieś pomysły?

Zamiast paracetamolu dałabym im ibuprofen, bo działa przeciezapalnie. U mnie groprinosin się nie sprawdza. Daję sambucol i wit. C. Chyba nic więcej nie wymyślę.

Djmka dlatego dałam paracetamol bo ibuprofen się skończył.
Jutro muszę aptekę odwiedzić i zapasy uzupełnić .

Ancona - i jak po nocy? Jakaś poprawa?

Mnie wczoraj taka alergia dołapała że szok. Do tego chyba lekkie przeziębienie więc mam wspaniałego miksa. Sama nie wiem na co leki brać. Ehhhh
Żeby tylko maluchy czegoś nie złapały.

Wczoraj rano miałam niespodziankę jak weszłam do ich pokoju, a tam mokra podłoga. Patrzę na nich, oni też mokrzy... Znaleźli dwa opakowania baniek dla dzieci i wylali płyn. Dobrze że nie wypili, a było takie niebezpieczeńsrwi. Oczywiście panele wybulwiło więc kolejna rzecz na ich koncie zniszczeń.
Dziś natomiast jak weszłam, bo było podejrzenie cicho, a nie spali już od 20 min, przywitały mnie dwie kolorowe buzie: czerwona i niebieska. Chłopcy znaleźli i odpakowali pisaki do wanny, które kiedyś dostali, a które schowałam żeby w ich rączki się nie dostały. Porysowali na szczęście głównie siebie i trochę białą szafę, ale z szafy ładnie zeszło. Dobrze że to nie były zwykle pisaki ...

Weekend się skończył i od razu pogoda się popsuła. Leje i zimno, trudno uwierzyć że już maj :no:

Katjuszko czekam na relację.
Ancona zdrówka dla wszystkich.

reklama
Rila to chłopaki mają pomysły. Mój syn dostał kiedyś takie flamastry, które z ubrań się spierają bez problemu, z dziecka z resztą też ;-)

Edysiek u mnie jeszcze słońce :) do 15.30 nie może padać, bo nie mam parasolki ;-)

Do góry