reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas też chłodno i narazie nie pada.
M pojechał do pracy po zaświadczenie do 500+ B)
Wczoraj poszliśmy z M i chłopakami na spacer H ze swoją ukochaną biegówką i powiem wam że oboje byliśmy mokrzy H tak zasuwa że szok najgorzej że nie pilnuje się chodnika tylko a to na ulicę skręca albo z wysokiej górki próbuje zjeżdżać a to pod górkę albo ze schodów na parkingu. Ciężko go opanować. Jedna pani jak zobaczyła jak H jeździ to mówi że raczej zrezygnuje z kupna biegówki :)

reklama
Ancona rozumiem, to Twój pewnie premie pod stołem dostaje jak wam zarobki nie przekraczają ;-) ;)

Moja ledwo głową przełożyła do poduszki i śpi, pogoda na nią tak działa. Sama bym się chętnie zdrzemnela

Milenka oni z nas drą jak się tylko da to jak my możemy coś dostać to dlaczego nie skorzystać ;)
H ostatnio tylko w aucie śpi teraz już od godziny tuli kocyk ale pewnie nic ze spania nie będzie.

Jak masz taką mozliwość to pewnie,mój m jak to okresliła jego bratanica należy do grupy frajerów którzy płacą podatek z każdej zarobionej złotówki,więc przekracza dochód,chyba każe mu się zwolnić i isć pracować na czarno,lepszy pożytek;-) ;)
rany ale mi sie oczy zamykaja

A właśnie w temacie pracy,spotkałam dyrektorkę szkoły i pytałam o ustawę miejsca w przedszkolu dla 3latków no i owszem będzie miejsce ale w przedszkolu w gminie,tak samo dla 4latków.Więc moje emocje opadły,przez chwilę sie nakręciłam że za rok do pracy może pójdę a tu młoda dopiero w wieku 5lat może iść tutaj.Jak zwykle udogodnienia dla ludzi ze wsi:-( :(a potem się dziwią że na wsiach kobiety w wiekszośći nie pracują.

Ostatnia edycja:
Milenka ale twój emeryturę będzie miał konkretną a u nas jakieś ochłapy.

Szkoda z tym przedszkolem :( może jeszcze coś się zmieni ?
Ja też za rok (najlepiej od stycznia przyszłego roku) chciałabym oddać H do przedszkola chociaż na kilka godzin ale pomarzyć zawsze można no chyba że do prywatnego tam wszystkich biorą ale i liczą sobie za tą przyjemność..

My się nie łapiemy na pierwsze dziecko, oboje pracujemy i zarabiamy aż tyle, że dochód przekracza nam 100 zł.

Milenka to lipa z tym przedszkolem, właśnie tak słyszałam, że to gmina ma zapewnić miejsce w przeszkolu. Mnie też to nie ratuje, bo musiałabym moją prawie 10 km dowozić.

Ja nawet do prywatnego bym ją dała, jakby tylko takie u mnie było.

reklama
ancona też dostanie ochłapy do emerytury bo on zarabia najniższą krajową,reszta dochodu to umowy zlecenie w drugiej pracy a takie do emerytury sie chyba nie liczą;-) ;)za to do dochodu do zasiłków tak.
Nie zmieni się z przedszkolem bo musieli by wybudować a to nie wchodzi w grę.U nas są 2sale dla zerówki i 5latków.
Powiem że żałuję bardzo bo dZiecko w domu z matka tyle lat to taki dzik z buszu,z rówieśnikami zupełnie inaczej się wychowuje.

Do góry