reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Myszka7 zumba dziecięca świetnie wygląda aż mi do wygibasów tęskno.
A może któraś z was zna francuski i podpowiedziałaby co starszakowi puszczać z piosenek lub bajek? Mają w szkole i fajnie było by żeby się osłuchiwał.
Katjuszkaa ja bym się tylko cieszyła że jej nie ciągnie to TV. U nas radio super dopóki nie włączone przez kompa bo młody by najchętniej coś na klawiaturze popisał zawsze.
madzikm76 to wygranej na loterii życzę i może w międzyczasie nadgodzin. Ja odpuściłam raz wesele w Indiach bo młody miał 2 lata i nie mieliśmy go z kim zostawić i bardzo żałuję.
Milenko dla mnie też była by ok tylko dodatków poszukać. A ze złotą biżuterią znam ból bo u mnie coraz gorzej ze sztuczną
Z praneim współczuję bo u mnie przy ostatniej biegunce 3-4 dziennie szły bez zbierania więc chyba bym padła bez pralki.

Widzę że nie tylko mój m umiera. Zdrówka dla wszystkich bo chyba zwariujemy jak Ci nasi panowie nie staną na nogi.

Ancona no ja czekałam na ten serial jak tylko zapowiedzi były. Teraz kończymy jeszcze Bones, ONCE, BBT, i Hot in Clevelent (o dziwo mój mąż to łyknął). Szukamy czegoś na codzień bo wszystkie są z bieżących seriali i tylko 1 odcinek na tydzień i to też nie na długo. Zastanawiałam się nad The Killing.

Z książek Anię kiedyś przerobiłam całą, teraz mnie korci jeszcze powrót do Marry Poppins i Pożyczalskich. Oczywiście Chmielewska o Pawełku i Janewczce (nie jestem pewna jak siostra ma na imię) ale tam duchy to nie wiem jak mój to zniesie póki co. M uwielbia przyrodnicze książki i ostatnio sam z biblioteki przyniósł o przylądku Galapagos - oczywiście Hyzio Dyzio i Zyzio go zwiedzają ale poznaje się wszystkie zwierzątka :D
Wczoraj pasowanie na czytelnika było i mój miał dla wszystkich klas występ teatralny i cały szczęśliwy był bo jedyny pierwszoklasista z kołem teatralnym związany - a ja oczywiście dumna bo specjalne brawa dla niego były też.

Ja siedzę z kawą zamiast spać razem z młodym (budził się co godzina o smoczka i picie dziś) pewnie i tak długo nie pośpi po tym jak kawę dopiję to co ja się będę łudziła... może w kuchni coś podszykuję bo w końcu goście wracają po południu i do pon. już będą u nas :D

reklama
Dzień dobry :) U mnie wszyscy jeszcze śpią :-D

Truskawkowa ja dopiero wczoraj jak zobaczyłam zmiany u chłopaków na buźkach :sorry: czerwone i wysuszone plamki.
A kawę poproszę dzisiaj przyda się kop z rana bo @ przyszła :crazy:

Nocka super, F spał od 21 do 7:30. Kawę też chętnie wypije w tak zacnym gronie [emoji6]bo za oknem szaro, buro i ponuro. Poczekam jeszcze chwilkę i do Tesco pójdziemy na zakupy a pózniej zaliczymy po drodze jeden plac zabaw.

Ja cały czas używam Nivea Baby na każda pogodę, nawet łapki mu smaruje to mu tak nie marzną.

Witam :-)
Zima długa to może uda mi się pooglądać trochę seriali.
Auliya a oglądałaś Grimma? Ja jestem po 1 sezonie, a tu już 4 są.

Mika my też mamy Nivea Baby :tak:

Obiad już ugotowałam. Zupa kalafiorowa a na drugie udusiłam udka z kurczaka.
Zaraz idziemy na spacer. Nawet ładnie na dworze, jakieś przebłyski słonka widać :-) W końcu.

Ubieracie maluchom rajtuzy pod spodnie? Ja mojej jeszcze nie zakładam, tylko daję jej cieplejsze spodnie. Ale zastanawiałam się ostatnio czy jej nie zimno jak siedzi w wózku :baffled:

Edysiek no to zobaczymy Grimma, w końcu lubimy baśnie :D
U nas Nivea baby na każdą pogodę bo w zeszłym roku zostawiłam u dziadków zimą i musiałam na cito kupić drugi. Mam tym sposobem dwa. sama też się smaruję bo mam strasznie suchą skórę.
Młody zjadł!! idziemy brykać.

U nas też Nivea Baby na każdą pogodę :) rajtek nie nosimy jeszcze tylko spodnie cieplejsze a wózku ewentualnie lekkim kocykiem nóżki nakrywam.
U nas tez slonko przebija :)
Aulyia zumba maluchów jest boska :) My z synkiem wywijamy ile się da :) Dzisiaj jedziemy popatrzec na takie zorganizowane zajecia taneczne dla dzieci do 3 lat. Zobaczymy :)

Ostatnia edycja:
No to ja chyba wyletnilam moja dziś 8 stopni i na spacerze tak ubrana

Załączniki

• 20151022_104418.jpg
    20151022_104418.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Do góry