reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

witam nowe mamuśki
u mnie smaki różne zwłaszcza na sok pomarańczowy
gorzej że mam mega lenia i samej mi sie nie chce nic robić tylko mam do wszystkich pretensje

madzikm co to znaczą te opisy w Twojej sygnaturze?

reklama
Hej :)

ja wlasnie wstalam, chwile pochodze po domu i zjem kolacje i dalej w kimono. Jak ja sie wyspie w tej ciaży :)

a wiecie co - chyba czuje juz ruchy. Jak weczorem sie klade i spokojnie leze to caly brzuch mi sie rusza, nawet moj maz juz mowi ze czuje jak mi cos buzuje w brzuchu. Jejku ale to chyba za wczesnie, zeby Maluch nie mial ADHD :-D

co do smaków to ja mam, wczesniej tez jedne rzeczy lubilam a inne troche mniej,a le teraz na mieso nie moge patrzec. Za to nabial pochłaniam, sporo jem owoców :)

No i powiem Wam ze brzuch juz mam .. ale ja jestem dosyc okragla wiec moze dlatego :)

Dobranoc!

Cześć dziewczynki, nie pisałam kilka dni, ale musze się z Wami podzielić moimi przeżyciami z wczoraj.
Rano jak wstałam dostałam plamienia. Od razu najgorsze myśli, czarne scenariusze i wielki ryk... Jak tylko otworzyli o 8 rano klinikę pognałam do lekarza, mój nie przyjmował rano, więc wkręciłam się w kolejkę do jakiejś babki. Najdłuższe 15 minut życia w poczekalni.
Pierwsze pytanie pani doktor czy miałam ostatnio jakieś stresy, a miałam ich sporo i czy boli brzuch. Na szczęście nie bolał. Wskoczyłam na fotel i za chwil kilka ukazał się moim oczom ruchliwy maluch:) uff, ktoś nad nami czuwa... Maluch zdrowy, ale zestresowany (nie wiem jak pani doktor to stwierdziła), starszy o 2 dni niż jak wynika z terminu OM. Wielkie szczęście i ulga! Okazało się, że pojawił mi się mały krwiaczek, pewnie ze stresu istąd te plamienie. Oczywiście dostałam zwolnienie do końca października i mam odpoczywać i się nie denerwować:tak: I jeszcze duphaston 2 razy dziennie i zakaz noszenia córeczki.
Jutro mam usg genetyczne i znów zobaczę moje maleństwo, tym razem też w 3d:-)
Teraz zabieram się za nadrabianie Waszych wpisów :) Miłego dnia!

butter_fly dobrze ze to się wszystko tak skończyło. Odpoczywaj teraz i odstresowuj maleństwo. :tak:

jeśli chodzi o smaki to w tej ciąży bardziej je odczuwam niż w poprzedniej. Najczęściej mam chęć na nabiał, cytrusy, sok pomarańczowy i warzywa. mięso mnie odrzuca ale dobrą wędliną nie pogardzę. Niestety mam chęć także na słodycze więc rodzynki i wiśnie w czekoladzie, żelki haribo oraz delicje idą u mnie w ilościach hurtowych. :baffled: Na szczęście generalnie apetyt mam dużo mniejszy niż przed ciążą więc na razie kilogramów nie przybywa. Ale brzuszek już widoczny. Mam wrażenie że w drugiej ciąży to jakoś szybciej widać...

wracam po dłuższym milczeniu :) mdłości i wymioty mam już na szczęście za sobą, uff.
z tego, co czytam, to nie jestem jedyną ciężarówką z krwiaczkiem :) też dostałam nakaz odpoczywania i biorę luteinę 2x2. poza tym czasem czuję "naciąganie" w pachwinach, pewnie wszystko się tam rozszerza :) a maluszek w tamtym tygodniu miał już 4 cm, widziałam uszka i paluszki u rączki ;) w tym tygodniu idę na USG prenatalne :)

L-oka ja też już od jakiegoś czasu czuję ruchy, są dość nieregularne, ale to na pewno Młode w brzuchu. :)

butter_fly
dobrze, że wszystko w porządku i maleństwo szaleje. Oszczędzaj się i mniej stresów życzę :)

lil kate też mam wrażenie, że w drugiej ciąży szybciej się brzuszek pokazuje niż w pierwszej. U mnie właśnie tak jest.

Ja od słodyczy uciekam, jakoś mi nie wchodzą. Wolę coś kwaśnego. Czasami jakieś ciastko zjem, ale nie wiele.

A jak u was z piciem kawy?

reklama
Wtam dziewczynki:)

Ale dzis straszna pogoda:(

Butter fly ja też mam krwiaczka i stąd mogą zdarzyć się plamienia. Mam nadzieję że na badaniach prenatslnych za 2 tyg lekarz powie że się wchłonoł.

Wiecie dziewczyny mam cudownego męża. Wczoraj napisał mi że to nasze nienarodzone jeszcze Dzieciątko daje mu tak wiele siły, że każdego dnia ma energię i do pracy zawodowej i do remontu który sam robi i nawet jak jest bardzo zmeczony to jest szczęśliwy. No i że ojcostwo nie opiera się tylko na Dziecku. Teraz chce być tylko dla mnie cierpliwy i troskliwy:))

Do góry