reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzień dobry :-) Melduje się na szybciutko jedząc śniadanie, bo lokatorka z kolan poszła do niani... mhm to dziecko coraz mniej mnie lubi... m wraca z pracy to przykleja się do niego, teraz poszła do niani.. Czuje konkurencję czy co ;-)
W pracy fajnie, w domu nieźle poza zębami :-( ale ogólnie wszystko ok, tylko ja po prostu zasypiam na stojąco z braku drzemek z K. w ciągu dnia.. Więc przyjdę, bawię się z młodą, coś zjemy, potem m wraca ją przejmuje, aj coś ogarniam, kąpiel i zasypiam razem z młodą.. Trochę mnie to denerwuje, ale zobaczymy jak będzie dalej.

DJMka tu też zimnica, ale nie narzekam po już wolę tak niż 35st bo wtedy to dopiero nieżywa byłam. A K też zupełnie inaczej na chłodzie się zachowuje, tzn lepiej i lepiej śpi.

Kroczek przypomniałam sobie o tych odparzeniach, teraz już pewnie po wszystkim , ale ostatnio odparzyło mi K po malinach.. trzy dni zejść nie chciało, choć używałam standardowo linomagu i alantanu.. Pomógł jak zawsze Bepanthen. Niby lekarlka mi kiedys mówiła że alantan go zastępuje, ale niestety po raz kolejny sprawdza się powiedzonko "co tanie to drogie"

Zbieram się, bo w lesie jestem.

reklama
Katjuszka, ale 14 stopni to przesada jednak :/. Ja cały dzień z dwójką w domu nie ogarniam, a tak to chociaż na chwilę polatają po podwórku.
Dużo siły Tobie :)

Jestem i ja. Od rana pisk, ryk i mruczenie. Według poprzednich zębów został jeszcze jeden dzień (trwa to u F jakies 3-4 dni). Czekam na to jak na zbawienie.

Ja się tylko melduję. Wczoraj młody wojował nie spał w dzień i padł z niezjedzoną do końca kolacją. Skutek był oczywisty, pobudka z wyciem o 6:01 na jedzenie. Padł o 8ej więc ja też zdążyłam zjeść ale drzemka niestety krótka więc teraz padam po harcach razem z nim.

Melduję się i ja:)

Mika nie wiem czy mam Cię dobijać ale u nas zęby wychodziły praktycznie bez większych ekscesów... do teraz. Trwa to już tydzień i nie zapowiada się szybkim zakończeniem:baffled: U nas także dzisiaj piski i płacz bo chodzik się zatrzymał na progu, bo gąbka jest mokra, bo mama zjadła śniadanie itp.

Katjuszko w sumie to cieszyć sie tylko że K chętnie z nianią zostaje:) A co do odparzenia ja Bepanthenu nie używam bo K bardzo on szczypie przy wiekszych problemach skórnych. Zmniejszyła sie ilosc kupek i udalo sie Alantanem dupkę wygoic.

DJMka u nas tez 15 stopni i wiatr az glowe urywa ale K cieplej ubrany i tak latal po dworzu:) On nie przepusci nawet w deszcz:)

Ja nie mam czasu pisac z racji obecności wczasowiczów. Do tego jutro wesele i w rezultacie czasu zero. Jeszcze @ sie przyplątala kilka dni wczesniej......
Mały zazypia ale generalnie szalu nie ma. Popłakuje w nocy, ślini sie, wiec pewnie ząb go męczy(nurofen jest nam zbawienny).

Hej
Praca - na ten tydzień skończona
Dwa dni odgruzowywałam dom - od kiedy męża w zasadzie nie ma to nie wyrabiam ze sprzątaniem całego piętrowego domu. I choć pedantką nie jestem to się zawzięłam i z "pomocą" Emmy:confused2: udało się trochę chatkę doprowadzić do jako takiego stanu.
Muszę powiedzieć, że zaczynam doskonale rozumieć słomiane wdowy. Mnie już trochę trafia, że cały czas sama z dzieckiem siedzę, do tego pies + dom do ogarnięcia, obiady, pranie...tyle mojego co na dwa dni się wyrwę i popracuję, pogadam ze znajomymi a nie tylko uprawienaie jak na razie monologu z E tudzież z psem;-)

DJMka - jak ja Cię dobrze rozumiem, że Ci się nie chce przy takiej pogodzie wychodzić, a w domu zostać to maskara bo dzieci się nudzą. Ja korzystam z każdej okazji żeby wyjść bo małą energia w domu roznosi, ale pogoda nas w ogóle nie rozpieszcza w tym roku w IRL:-(

Wszystkim zębaczom życzę jak najszybszego i jak najmniej problemowego przebicia się nowych "lokatorów" jamy ustnej. E idzie pierwsza trójka , już przebita i bez jakiś specjalnych ekscesów, może tylko jedzenie bardziej chrupkich lub twardych rzeczy sprawia problem a tak to jest OK.

reklama
Witam :-)
Mi chwilowo ta pogoda odpowiada, byleby nie za długo.

Madzik a ja już chyba wolę jak mój do pracy chodzi, przynajmniej mi tyle bałaganu nie robi :rofl2:

Trochę ogarnęłam, ale nie spieszę się bardzo. Siedzimy same z Kinią, bo mąż ze starszą pojechali na ryby i wrócą w niedzielę.
O jeszcze kota mam :-D I to nowego, dzisiaj mi go przywieźli. Tamten sobie poszedł i nie wrócił (choć bardziej prawdopodobne, że go coś zeżarło :-( ) I tak już się do kota przyzwyczaiłam, że powiedziałam żeby nowego poszukać. Zresztą wszystko zostało, posłanie, miski. No i mamy, z tym ze to kotka :szok: Trzeba będzie ją wysterylizować i będzie spokój ;-)
Chyba się przejdę z Kinią do sklepu to kupimy karmę.

U nas też zęby na tapecie. Lewa górna trójka się przebiła i czekamy na prawą. A potem tylko piątki i spokój :tak:

Kroczek
dobrze, że się zagoiło. Już kiedyś pisałam, że my niemal od samego początku używamy weleda - BABY CALENDULA KREM DLA NIEMOWLĄT Z NAGIETKIEM na odparzenia | Naturalne kosmetyki dla niemowląt \ przeciw odparzeniom | Zdrowe kosmetyki, kosmetyki naturalne, ekologiczne środki czystości, biokosmetyki - uroda bez chemii i u nas to był strzał w 10. Moja ma wrażliwą dupcie i wystarczy, że ma za długo obsrutaną pieluchę to zaraz ma odparzoną. Jednak wystarczy, że posmaruję raz czy dwa razy i wszystko znika.

Do góry