reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczek moja pije mannę z butelki.
Dokładne proporcje sama musisz wypracować. Ja daję około 300 ml mleka (potem z tego wychodzi 250). A manny daję 2 łyżki (z tym że ja mam take nieduże). I tak mi czasem wyjdzie rzadsza a czasem gęstsza.

reklama
F jeszcze nie śpi i szybko na sen sie nie zanosi.

Temeratura na zewnątrz jeszcze na 29 kresce [emoji33]. F wypił dzisiaj łącznie 8 butelek wody po 150ml.

DJMKA spokojnie nie bij;-),złość piękności szkodzi.
Tekst o szczepieniu miał być ironiczny ale zła buzka mi się wstawiła:-D,ja też nigdy nie słyszałam o nie wychodzeniu,a wrecz przeciwnie lekarka kazała iść pospacerować bo akurat wtedy ciepło sie zrobiło;-).A właśnie kojarzyłąm że nie dawno ktos pisał że ma zakaz wychodzenia w słoneczne dni,co kraj to obyczaj.Tak samo jak poczytałam na necie o witaminie d i setki różnych opinii,a jak zapytałam kiedys pediatre o witaminę c przy jakim katarze sie daje[też na forum to czytałam naszym]to popatrzyła na mnie jak na kosmitę.Każdy robi na wyczucie jak uważa i każde dziecko inne i inaczej reaguje.

ZUZANKA dzięki,to mnie trochę z tym Wrocławiem zasmuciłaś,jednak dla nas to odległy zakatek Polski a jeszcze przy drogach rozkopanych to chyba tylko samolot zostaje;-).ZOO w Czechach faktycznie fajne a to kąpielisko własnie widziałam w necie.Jak sie pogoda sprawdzi to nie wyobrażam sobie zwiedzania i długich spacerów,jedynie wodaaaaaaa.Co do noclegów to myślałam nad prywatnymi kwaterami i fakt jest tego masa a że nie wiele czasu zostało to chyba poszukamy już na miejscu.Dzieki za opinie,coś jeszcze możesz polecić w tamtych stronach to zobaczenia,a te błędne skałki to połazi sie tam z dzieciakiem w nosidle?no i możesz polecić dobre lodziarnie i knajpki;-)

EDYSIEK heh ciekawe czy na żyw też takie przesłodzone te butki.Ja muszę jeszcze jedne sandały młodej kupić,matko jak styrała tamte,całe czubki skóra zdarta:no:
U nas na wsi są 2krowy!ja mam kupowac od teściów bratanicy mojego m i nie dużo potrzebuję bo oni to raczej na swoje potrzeby robią bo mają spora rodzinę.

KROCZEK tego sie nie obawiam to wyjątkowo czyści gospodarze,dom,podwórko i stajnie uporządkowane ale to nie tacy co całę życie w krowach robili,bo wszyscy zawodowo pracują w Krakowie i zyją na dość wysokim poziomie pod każdym względem.
Moja jak dobrze mleko przyjmie to na początek chyba kaszki na rano wrócą a na noc mm póki co.
A i moja córa się krowy boi heh.

MYSZKA fajny ten bujak,przydałby mi sie na podwórko.

Ostatnia edycja:
Milenka to było spokojnie. Tam nie było złych intencji. Z ciekawosci spytałam. :)

Dzień dobry :) kawa czeka lub co kto chce ;)
Upalny dzień się zapowiada, a ja z dwójką do dermatologa muszę. Ehh...

Milenka wlasnie na ogród mu postawiłam bujaczek i ma zabawkę która sam sie moze bawić nie angażując mnie :)
Nocke mieliśmy do kitu bo chyba dolne trójki dają mu popalić. A dziś szczepienie i na dodatek upał na dworze.
Ide parzyc dzban kawy, więc uwaga potrzebujący :)

U nas noc w miarę, pobudka o 6 więc przynajmniej mi na drzemkę o 10 padną bez problemu.
My dziś mamy wizytę u okulisty. Kazali nam po skończonym roczku przyjść. Ciekawe co będą sprawdzać i w jaki sposób. Ja na samą myśl o okuliście mam ciarki wspominając jak wyglądały badania chłopców jak byli maleńcy i z racji wcześniactwa trzeba było oczy sprawdzić. Było to najgorsze badanie jakie mieli. Brrrrr

U nas noc super. Padł ok 20(bo cały dzień nie spał), wstał na mleko coś po 23 (no tu troche popiszczał.Zasnął konkretnie ok 1) . Potem o 7 mleko i w rezultacie wstał jakieś 5 minut temu. O właśnie ukradł bratu kolejny kawałek parówki.

reklama
Do góry