reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

A ja siedze w domu i po raz 2 usypiam wyjca.
Czy Wasze dziecie też namiętnie pakują girki między szczebelki?? A juź przegina. Dzieś tak je zaolątał, że nie wiedziałam jak to ogarnąć...

reklama
Truskawkowa moja wkłada nogi, ale ostatnio zaplątała sobie rękę w środku nocy, tak, że ledwo wyjęłam.
Młoda ma ostatnio problemy z zasypianiem. Odwala mi jakieś sceny. Drze się jak opętana i mimo że zmęczona za nic nie chce spać.

Witam :-)
Milenka śliczne butki :tak:
Ja też muszę starszej sandały kupić, bo lata w trampkach.
Teraz nawet na wsi o krowy ciężko.
Ja ostatnio zaczęłam robić małej na noc mannę na zwykłym mleku, żadnych zmian nie zauważyłam więc pewnie przy tym zostaniemy.
Co do szczepienia to pierwsze słyszę o siedzeniu w domu.

U mnie bardzo gorąco nie jest, bynajmniej ja taką pogodę lubię :-D Jak nie przekracza 30 stopni to jest ok.

Milenka - świetne butki.

Śmiem twierdzić, że mamy tropiki. Filip juz zaliczył zabawę pod prysznicem. Teraz śpi wiec lecę sie schłodzić [emoji12]

F też potrafi tak sie zaplątać w szczebelki, że cieżko go czasem wyplątać.

Madzilona_p u nas świnka, różyczka, odra. Wiele z Was ma to juz za soba u nas taka polityka, ze blizej 14 miesiaca. Sami umawiaja a mi inny termin nie pasuje bo na urlop jedziemy.
Co do wychodzenia na słońce to chyba generalnie nie zaleca się nawet dorosłym przebywanie na ostrym słońcu i to bez szczepienia.
Obawiam się tylko tylko tych efektow ubocznych ale zakładam, że ich nie będzie.
Co do uspokajacza to u nas K nie używa smoczka więc dostanie telefonik komórkowy :) wczoraj udało mi sie kupić bujak little tikes za 20 zł w super stanie. Radosc młodego ogromna :) no i mama szczęśliwa :)
Nogi w szczebelkach też u nas są hitem :) czasami przypomnina to grę w bierki - jak wyciągnąć kończyne, żeby nie obudzić Prezesika :)

Ostatnia edycja:
Milenka - wywołałaś mnie do odpowiedzi ;-) generalnie jeśli chodzi o Kudowę to noclegów jest tam od metra, ale nie wiem z jakiej grupy szukasz - czy agroturystyka czy jakiś motel /hotel. Zresztą znam tylko namiary bez rekomendacji, bo nigdy nie korzystałam.
Jeśli chodzi o kąpielisko to najczęściej wybieralismy się do Nachodu (jest tam sztuczny zbiornik - Rozkosz się chyba nazywa). Co do planu to rozumiem że będziecie w Kudowie potem chcecie do Wrocławia i znów do Kudowy?
Osobiście odradzam, szczególnie że trasa jest częściowo rozkopana. Polecam Wam wybrać się do zoo do Czech (sprawdze namiar i jeszcze napiszę), a blisko Kudowy (wieś Jarków) mój sąsiad ma bardzo fajny ogród japoński :-D
Jakbyś miała jakieś pytania to jestem do dyspozycji, tylko zaglądam rzadko, bo jestem u teściów i z netem to jest problem.
U nas dawno po szczepieniach, a temperatura juz jest dla mnie zbyt wysoka. Nie wyobrażam sobie tych 35C. Teraz właśnie jesteśmy u dziadków, a T. w domu organizuje malowanie. Jeszcze dwa - trzy dni. Zobaczymy jak pójdzie.

reklama
Dziewczyny z tym nie wychodzeniem na ostre Słońce to nie sieję herezji:) tylko autentycznie takie wytyczne dostałam od pielęgniarki po szczepieniu mmr. Nie wiem dlaczego tylko przy tym szczepieniu ale tak było.

Mój K na szczęście nie zawija się w szczebelki ale śpi w różne strony więc na dzień wyjmuję mu te trzy ruchome szczebelki żeby sobie wchodził i wychodził ale na noc zakładam bo boję się że wypadnie:)

Edysiek ja właśnie zastanawiałam się nad kaszką manną na zwykłym mleku. Tylko powiedz mi jaką gęstą robisz i jakie proporcje stosujesz? K póki co pije jeszcze z butelki kaszki i zastanawiam się jak mu to zmienić źeby jadł kolację przed spaniem z miseczki?

Do góry