reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Moja śpi samą, ale często w nocy biorę ją do siebie. Ja bardziej w tym pierwszym tekście utożsamiam się z tym, żeby nie zostawiać płaczącego dziecka aż zaśnie. Oczywiście każdy ma prawo do odmiennego zdania ;-)

Myszka moja od kilku dni ma jedną drzemkę. Idzie spać o 10:30 - 11:00 i śpi 1,5 - 2 godziny. Wieczorem zasypia po 19 bez problemu.

reklama
Tez nie zostawilabym malego żeby sie wyplakal i zasnął. On zasypia w lozeczku a ok.1 jak sie budzi biorę go do siebie. Tylko czasami robi nocne pogadanki tak jak dzisiaj od 2 do 5 a na dobre wstal o 6:40. Czesto tez wieczorem sie przebudza i musze go ululac bo jest rozpacz. Pewnie emocje calego dnia biorą górę.
Z Waszych doswiadczen wynika, że u nas drzemki w normie. Hmmm hmmm to kombinujemy dalej :)
Uciekam na spacer póki nie pada deszcz.

Weszłam na komputer, żeby Wam poodpisywać, bo K z nianią na spacerze i co? Mam dziurę w głowie i nie wiem co komu :-(
Byłyśmy dziś na szczepieniu, meningo. 78 cm i 9450g. Jak mi niania powiedziała, że jej poprzedni podopieczny, który we wrześniu dwa latka kończy waży aktualnie 8300 przy 80 cm to padłam. Jest co prawda wcześniakiem, ale to jakaś masakra. Karmią go odżywkami i niewiele to daje.
K coś ostatnio kaszki przestały podchodzić i mam problem, bo w zasadzie zje coś innego, ale najchętniej parówkę lub kiełbasę. W sobotę karkówka z grilla była pycha :-( Dziś pierwszy raz w życiu zjadła posiłek niemleczny który powinien jej flachę zastąpić, bo były to dwie parówki..:szok:

aaa a moje dziecko od jakiegoś już dłuższego czasu śpi samo w łóżeczku całą noc. Oczywiście z pobudkami, ale nie wyciągam jej, a ona nie wykazuje chęci ku temu. Jak się rano budzi (niestety ostatnio coraz wcześniej, bo dochodzimy już do 6) to ją biorę do siebie i tulę, ale już nie zaśnie. Za to w dzień nadal ze mną, co mi odpowiada, bo sobie odpoczywam. Już niedługo.. Za dwa tyg będę drugi dzień w pracy.

Magda może jakieś wapno pij lub weź coś na alergię. Jak pomoże to będziesz wiedziała od czego to.

Marcia napisz że u Was ok

Magda a może zakrapiaj Biodacyna?? Moze to jakies zapalenie.
Mój jak Kinia typowo nięsny. Wczoraj i dzis wszamał kurczaka z żurawinie do tego ziemniaczki(niestety na moich kolanach-krzesełka nie trawi).

Ostatnio bardziej bawię sie w podczytywaczkę niż udzielającą się, jakiś parszywy nastój mam ....tak bez powodu :/

Jeśli chodzi o drzemki to u nas przez krotki okres była jedna ale znowu przestawił sie na dwie po jakies 1,5 godziny. Po 20 kąpanie i gdzieś koło 20:30 już przysypia. Pobudka około 4-5, flacha, zmiana miejscówki i śpimy gdzieś do 8.

Marcia - no właśnie gdzie sie podziewasz.

Moje dziecko dzisiaj wykorzystało moment nieuwagi, doczłapał do WC, otworzył klapę, włożył głowę i ręce (klapa na nim) i grzebał w "wodzie" łapskami. Frajda niesamowita no ale .....

U nas jest jedna drzemka 1h, zasypia koło 21 wstaje o 7.

Mika mój wczoraj próbował zanurkować do sedesu, jak m. spuszczał w nim zawartość nocnika.

A propo nocnika to mam ogromny problem, bo jak męża nie ma to muszę sama jego zawartość wypróżniać i niestety mam przy tym cofkę.

...
Ledwie widzę na oczy, od paru dni mam tak zaczerwienioną i podrażnioną skórę wokół oczu że szok, wyglądam koszmarnie, szczypią okropnie. Nie wiem od czego, prawie się nie maluję, kosmetyków nie zmieniałam, kupiłam jakiś żel na podrażnienia, mam nadzieję, że pomoże, bo normalnie wstyd się ludziom pokazać
Magda ja miałam podobne objawy przy zapaleniu powiek. Najlepiej do okulisty się zapisz - ja opisałam co mi jest i byłam przyjęta na cito wtedy.
Moja śpi samą, ale często w nocy biorę ją do siebie. Ja bardziej w tym pierwszym tekście utożsamiam się z tym, żeby nie zostawiać płaczącego dziecka aż zaśnie. Oczywiście każdy ma prawo do odmiennego zdania ;-)

Myszka moja od kilku dni ma jedną drzemkę. Idzie spać o 10:30 - 11:00 i śpi 1,5 - 2 godziny. Wieczorem zasypia po 19 bez problemu.
No my się nie zostawialiśmy z płaczem bo byłam cały czas przy małym przytulałam uspokajałam i odkładałam 3 noce były 1sza -1h później krócej.

My po szczepieniu i Katiuszko mój maluszek waży 11, 400 kg !! a przez miesiąc urósł 1cm. czyli 81cm

Uciekam odpocząć póki młody śpi bo dziś wszystko pod niego podporządkowane.

Hej
U nas też w zasadzie jest tylko jedna drzemka. Przeważnie około 13ej - od dwóch do trzech godzin. Mała idzie spać 21:30, śpi do około 8:30 z pobudką w nocy na wzięcie do łóżka i około 5:30 na mleko :-).
Mnie tam taki system jak narazie pasuje.

Dziś umieram, @ mnie nawiedził i to tak okrutny, że dobrze że mąż był rano w domu bo brzuch tak bolał, że się wyprostować nie mogłam. A jeszcze mała przesikała się po obudzeniu, tak że wszystko z łóżka miałam do prania :/
Odżyłam trochę po trzecim ibupromie.

Hej dziewczyny:)

Agunia starsza się odpieluchować Julka? Jak Wam idzie? Ja też noszę się z tym zamiarem ;-)

Co do drzemki to mój K też ma jedną i na ogół śpi 2h. Staram się go kłaść około 11-12 i śpi do 13-14 a potem wieczorem już o 19.30 jest odlot i tak do 6-8 rano.

Madzikm współczuję:( Ja miałam takie bolesne przed ciążą:no:

Magda może faktycznie wskazana byłaby wizyta u okulisty:tak:

reklama
Do góry