reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Truskawkowa - bo nic tak nie poprawia humoru jak udane zakupy ;-)
Książek to może i zaczęłam z 20, ale z dokończeniem jest słabo. Tak więc mam pooznaczane i czekają na lepsze czasy.
Nam się teraz zaczyna aktywny weekend - bo dziś na dwa dni do moich rodziców, a potem od razu do rodziców T. Juz się nie mogę doczekać, szczególnie że nie chcemy ich jeszcze informować, a moje humory chyba ciężko będzie inaczej wytłumaczyć ;-)

Dzień dobry. Ja tylko na chwilę wpadłam między kanapkami M a powrotem do łóżka. Chłooaki śpią i mam nadzieję, ze tak do 9 to potrwa. Ja coś to na szybko kawe mogę zrobić:-)

Truskawkowa mój expres właśnie wypluwa czarną kawusię, więc jak już wstaniesz to zapraszam.

Ja dzisiaj jestem nieprzytomna, bo nie wiem co. Wstałam i już tak miałam.

Oczywiście jak wychodziłam z domu to Panowie spali.

Witam :-)
Również przyłączam się do kawy :tak:
Truskawkowa super, że humor się poprawił.
Zuzanka pewnie ciężko będzie utrzymać nowinę w tajemnicy.
Agunia mój mąż wychodząc do pracy musiał mnie poinformować, że deszcz pada, budząc przy tym małą. Tyle dobrze, że obie jeszcze poszłyśmy spać.

Zanim spostrzegłam, że coś za długo jest cicho Kinia zdążyła wywalić część zawartości szafki w kuchni :rofl2:
A akurat czytałam Być bliżej | empatia | rodzicielstwo bliskości | psychologia dziecka » Brak reakcji to najgorsza reakcja, czyli przegląd badań nad wypłakiwaniem i metodą „cry it out”
i to Dr Ferber kontra dr Sears, czyli o zasypianiu inaczej | Pytania
I tak będąc w temacie ostatnio przeczytałam bardzo ciekawe słowa: "Człowiek jest najgorszym ssakiem, bo od razu wywala swoje młode z gniazda".

Edysiek - też gdzieś to przeczytałam :-) ale nie zmienia to faktu, że jak dwójka przywędruje w nocy do naszego legowiska to się budzę połamana - chyba legowisko mamy za małe ;-)

Edysiek popieram teze;) ja swoje "mlode" mam przy sobie he he he za to Stary sie ostatnio wyniósł spac do drugiego pokoju i z nami śpi tylko na weekend.
Ostatnie 3 dni Synek w dzień zastrajkowal i spal po 1 godzince przez caly dzien - ku mojej ogromnej rozpaczy.
Mam pytanie do dziewczyn,których bobasy przestawily sie na 1 drzemke : jakich godzinach ida na ta drzemke i o której wieczorem ida spac? Mój zasypia ok. 11 i śpi w najlepszym przypadku ok. 2 h. Nocke zaczynamy ok. 19:30 - 20:00.
Czytalam wczoraj artykuł o śnie dzieci i
zastanawiam sie czy coś robię źle i jak to zmienić.

reklama
Moja od paru m-cy ma jedną drzemkę.
zasypia w jakieś 3-4 godz po przebudzeniu, czyli 10-11.30 i śpi ok 1,5h. Zasypia chwilę po 20. Mnie ta jedna drzemka bardzo pasuje, starszaki akurat w placówkach, mam chwilę świętego spokoju, a potem nie jestem uziemiona i uzależniona od jej popołudniowego spania.

Ledwie widzę na oczy, od paru dni mam tak zaczerwienioną i podrażnioną skórę wokół oczu że szok, wyglądam koszmarnie, szczypią okropnie. Nie wiem od czego, prawie się nie maluję, kosmetyków nie zmieniałam, kupiłam jakiś żel na podrażnienia, mam nadzieję, że pomoże, bo normalnie wstyd się ludziom pokazać

Do góry