reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Kroczek - z jednej strony mam trochę literatury tematycznej do przeczytania - z cyklu "co zrobić, aby nie zwariować z dziećmi", "czym karmić, aby dziecko spojrzało na jedzenie", a i jeszcze "jak budować, aby dom się nie zawalił". Tyle, że jakoś nie chce mi się tego ruszać. Wczoraj skorzystałam z możliwości i sprawdałam, co właściwie kupilam ostatnio na stoisku z tanią książką. Szeroko pojętą kategoria obyczajowo-komediowo-romansowo-sensacyjna :-)
Byłby miły wieczór, gdyby nie to że oczywiście musialam się poprztykać z T. Ogólnie tym razem poszło mi na głowę - poczucie humoru wyparowało, burczę zamiast mówić, no i płaczę o byle co. A O. przychodzi do mnie średnio dwa razy dziennie z przytulakiem i tekstem :. "mama nie musi się tak martwić " . Współczuję im ;-)
Za to noc była zupełnie przyzwoita, więc nawet się wyspałam.

Madzik - bardzo podoba mi się idea dwujęzyczności :-) a zdjęcie w misce faktycznie super :-)

Edysiek siedzę w pracy od 6.45 więc kawa już dawno wypita, ale może się skuszę na drugą i Ci potowarzyszę.

Dzisiaj wyszłam z domu mocno zdenerwowana na męża, bo zaczęłam sobie różne rzeczy przeliczać i wyszło mi na to, że skoro Julek wstaje ostatnio po 7 to mąż dziennie śpi o 1h dłużej niż ja, co w tygodniu daje 5 h, a to przekłada się tak jakby spał jedną noc dłużej w tygodniu. No i jak tu się na niego nie wkurzyć?

Hej
U nad 8:30 a ja z Emmą jeszcze zalegam w łóżku. Coś tam niby otwiera jedno oko co chwilę, po czym przysypia ;)

Kawkę chętnie, najlepiej podaną do łóżka :-D

Agunia - Ty to chyba jakiegoś haka na męża szukasz bo mnie by nie przyszły do głowy takie przeliczenia. Musisz chyba syna namówić, żeby zaczął wstawać wcześniej :-)

Dzień dobry kobietki.
Agunia gdybym ja przeliczyła ilość snu moją i m to musiałabym go wysłać w kosmos:-D
Właśnie piję kawkę, pomidorówkę mam od wczoraj, obecnie na kuchence robią się udka w żurawinie, a ja mam wolne przedpołudnie. Za to za popołudnie plan napięty-góra ubrań do składania.:wściekła/y:

Edysiek ja drugą kawę chętnie przyjmę bo słabe pijam i to jeszcze pol na pol z mlekiem:)

Truskawkowa no to masz tak jak ja:) Masa wlosow i ledwo je ogarniam. Kusi mnie zeby obciac na krotko ale jakos przeraza mnie mysl ze jak mi sie nie spodoba to bede buczec i chodzic z ta fryzura poki odrosna. A wlasnie Madzikm gdzie zdjecie z wesela;)?

Agunia oj to moj tez by na Marsa wyskoczyl gdybym go podliczyla godzinowo:)

Zuzanka fajne tytuly ale ja wole stanowczo kryminaly:) Nie wiem czy dociagne do 52 ksiazek do konca roky ale obecnie juz przeczytalam wiecej niz w zeszlym przez caly rok:)

Agunia wstepnie pasuje mi przyszly czwartek:)

Dobra spadam zmywac i robic parowki w nalesnikach:)

Agunia na taki pomysł to ja bym nie wpadła :-D

Kroczek wow tyle przeczytanych książek :szok: ja jak już cos czytam to też kryminał tylko oprócz książek młodego ze szkoły to żadnej w ręku nie miałam. Wolę filmy a książka to jak zasnąć nie mogę pół strony i odlot :-D

Truskawkowa mnie dzisiaj młodszy tak wyprowadził z równowagi że miałam ochotę za drzwi go wystawić. Tyle że on jest taki codziennie a dzisiaj skończyła się moja cierpliwość i jutro muszę skoczyć po nową bo eksploduję.

Witam bo burzliwym dniu do 14 z kolezanka i 6miesieczna ksiezniczka a od 15.30 z kolezanka i 5 dzieci wlacznie z moimi.bylo ciekawie bo i najstarszy delikwent siostre swoja z weza potraktowal i moj szkrab zdazyl sie w weglu z ogniska wytarzac (dobrze ze zimnym).

Co do wnikania w intencje to macie racje nie ma co sie doszukiwac. A na spanie nie daje nic. Dzis bylo ciezko bo z 2giej drzemki musialam smyka obudzic po 1, 5h wiec chodzil jak zombie do 19.
Az sie boje co Ala bedzie robila ze spaniem bo po 2 ladnie spiacych bede chyba miala ksiezniczke na ziarnku grochu i snu u niej jak na lekarstwo.

Truskawkowa a mi sie marzy wlasnie wycieniowanie chociarz...
Co do ksiazek to ja mam mnóstwo na koncie w tym roku bo syn uwielbia, dluzsze i krótsze i postanowilismy tez ze zaczniemy robic liste :)

Co do ilosci snu ja spie dluzej niz maz bo on wstaje ze starszakiem a ja moge spac dopoki mlody nie wstanie. Mam nadzieje ze nie macie mi tego za zle:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
A ja bym chętnie poczytała, ale prądu nie ma :no:
Kroczek ja mam zamiar dobić do 52 w roku. Właściwie przez to, też już przeczytałam więcej niż rok temu a jestem w trakcie 30 :tak:
Auliya może Ala będzie łaskawa i pójdzie w ślady braci.
Ciekawe o której moja się obudzi, bo padła dziś bez kolacji :baffled:

A co do spania to ja też bym musiała mojego chłopa w kosmos wysłać.

Do góry