reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Aaaaaaaaaaa! Moje dziecko przestawiło się na JEDNĄ drzemkę! od kilku dni chodzi spać ok. 13 i śpi tak 2-3h. Ale ja padam z nim, bo od 5 przez te 8h zapierniczania za nim jestem padnięta.
Cwaniak jest okropny - wyciąga sam szczebelki z łóżeczka ( ew. stara się wyjść górą...), sam wychodzi z wózka, chyba że przypnę do pasami tak ciasno, że dygnąć nie może, w krzesełka do kamienienia IKEA też wstaje, otwiera sobie klamki ( mamy powkładane klucze we wszystkie zamki i zasunięte większość pomieszczeń...), a po płotach wspina się jak małpka, nawet po siatce ogrodzeniowej!
W domu nie jestem NIC w stanie zrobić, bo moje dziecko to totalna dzidzia zagłady i spustoszenia...
Of kors tatuś wiecznie w delegacjach :)

reklama
Co tu tak cicho? wszystkie mają ciężkie popołudnie? mój zasnął na drugą drzemkę o 16:20 pospał 2h i o 20 poszedł znów spać:szok: czy ktoś mi to wytłumaczy? Mi głowa w domu pęka więc najchętniej wyszłabym na taras którego nie mam :baffled:
Do tego mąż się realizuje i naprawia w domu pierdoły poprawia krany silikony... aż podejrzane.

Szarlotka mmm zjadłabym :)

Truskawkowa jak po wizycie u fryzjera?

Viltutti to coś jak u nas łącze się w radości macierzyństwa ;-)

Auliya dosypujesz coś na sen ? ;-):szok:

U nas pierwsza drzemka to było naciągane 10minut a druga od 15 jakieś 40 minut i jeszcze nie ma zamiaru spać. Właśnie wyje bo nie dobra matka zabroniła wyrzucać dokumenty i wchodzić na parapet. Ostatnio codziennie na koniec dnia głowa mi pęka :confused2: a jeszcze jutro stresujący dzień się szykuje :/.

Auliya - nie próbuj zrozumieć tylko korzystaj ;-)
Anacona - współczuję, u mnie dziś święto lasu - dwójka zasnęła przed 21:-D Hura Hura :-D chyba z wrażenie jakaś książkę poczytam

K zasnęła 15 min temu i już się obudziła z płaczem.. ale to dziecko miało dziś taką korbę, że chyba energia z niej jeszcze nie zeszła.. Pomijam fakt gonienia za rękę tak, że aż się plącze i przewraca.. ale po domu goni już sama, także postęp mamy :-) Ale ona się na mnie rzuca z kwikiem, żeby mnie całować pełną buzią, a w rezultacie gryzie mnie po wszystkim. A wieczorem urządziła maraton z noszeniem poduszki po naszym łóżku i cięzko ją było w dwójkę upilnować, żeby sobie krzywdy nie zrobiła..

Auliya korzystaj :-D A fakt, od kilku dni K bierze prysznic stojąc w swojej wanience włożonej do naszej wanny bo w naszej też nie chce luzem stać..

Zuzanka miłego czytania :-) relaksuj się

Viltutti :-D Wow może na jakiś konkurs O zgłoś :-D tylko jeszcze nie wiem jaki ;-)

Milenka zniknęła od wczoraj.. ale Marcia to raczej wcześniej... co u Was dziewczyny?

Moj padł ok 21-nawet ładnie mu poszło biorąc po uwagę popołudniowy ryk....wył o wszystko i wszędzie.....winie lewą dolną 2....z tego wycia, jeczęnie i wymuszania(o wchodzeniu na krzesełko do karmienia nie wspomnę) wypiłam już piwko-a co- kto mi zabronie, no kto;-)

Viltutti Ty to masz jakiegoś Spidermana:-D Sprytny ten Twój Olo:)

Truskawkowa dokładnie co tam na głowie powstało?;-)

Zuzanka to kobieto korzystaj ile się da:) Co masz zamiar czytać? Ja dziś nawiedziłam bibliotekę i znów sterta książek czeka na czytanie:)

Auliya jakby to powiedział mój przyjaciel: 'Nie analizuj":-D po prostu ciesz się że coś zostanie zrobione bo u mnie to podanie i dwa zdjęcia trzeba dać żeby się doprosić;-)

Ancona ależ żywotny ten Twój najmłodszy:tak:

Madzikm Emcia jest przesłodka:) A tak z ciekawości to Emma będzie dwujęzyczna czy tylko po Polsku do niej mówicie?

reklama
Truskawkowa - ja nie zabronię a nawet się dołączę, tylko nie z piwkiem a z pigwówką na lodzie.... Mała śpi no to kto zabroni ;-)

Kroczku - na 100% będzie dwujęzyczna :-). W domu używamy polskiego tylko ale tak to wszędzie otacza ją angielski, szwagier anglojęzyczny, dzieciaczki od szwagrostwa preferują angielski, po polsku mówią, ale kalecząc. Zresztą jak plany nie ulegną zmianie, a pewnie nie to Emma tu pójdzie do szkoły :-)

Auliya - również jestem za tym, żeby nie analizować poczynań męża. Najlepiej zrobić sobie herbatę, zasiąść na kanapie i podziwiać z bezpiecznej odległości ;-)

Do góry