reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa :-)
Katjuszka - chyba się cieszę, czasem tylko trochę przez łzy, bo plany planami, ale jak się nagle przypadkiem zrealizują tu już się robi inna bajka.
Milenka - czytasz mi w myślach - u ginekologa jeszcze nie byłam i chwilowo tego się najbardziej obawiam, już poprzednio nosem kręcił, że krótki odstęp. Zobaczymy, wizytę planuję na za dwa tygodnie. W drugiej kolejności powiadomienie rodziców i teściów. Hehe... Juz widzę ich miny ;-) no i mam zagwózdkę - w jakim samochodzie, na tylnej kanapie, zmieszczą się trzy foteliki? Bo na pewno nie w moim...
Myszka - oj jak ja chcę nad morze. I nawet mam opcję wybrania się na wycieczkę. Ale sama z dwójką. No i jakoś się zdecydować nie mogę. Basenem tez bym nie pogardzila, ale w grę wchodzi tylko miniaturowy, na balkonie (sąsiedzi byli by na pewno szczęśliwi).
Marcia - jakoś ciąży się nie boję, a potem podobno już dużej różnicy nie ma. Przynajmniej w tę wersję będę wierzyć ;-)
A Ignaś spryciarz :-)
Madzik - trzymam kciuki za zakupy, u mnie za to w szafie hula wiatr
Madziolina - dla Ciebie tez gratulacje, a termin z OM na 7.02
Kroczek - gratki dla Kubusia. U nas też nowa umiejętności - M. dziś załapał że na samochodziku można jeździć nie tylko do tyłu :-D
Edysiek - basenik masz uroczy, no i miejsce na niego też świetne. Zresztą widać że Kinia zadowolona. Kina zazdroszczę - bajki to mój ulubiony gatunek filmowy.

reklama
Zuzanka moje gratulacje :-) a własnie w piatek o tobie myslalam jak jechalam do Kudowy czy moze jestes u rodzicow:-)
Agunia ja najdluzej zostawilam na 2 godz jak kiedys moja mama wziela go na spacer :-)
A moj M napewno nie zostalby sam z malym na wekend bo zabardzi nerwowy jest nie ma cierpliwosci a pozatym my caly czas na cycu.
Mika to u nas odwrotnie pije przez slomke z niekapka z tego kubka Lovy magicznego taku okragly a chyba z butelki ze smoczkiem nie potrafilby bo nigdy nie pił :-D
Edysiek widac Kinia zadowolona. Moj tez uwielbia kapiele. Zaczal w maju w Grecji a teraz u nas w domu tez mu nalalam wody do baseniku a nieraz chodzimy tez nad staw kolo nas bo zrobili nam taka plaze z nowiutkum piaskiem sa ratownicy i oddzielili strefe dla maluchow. To tam szaleje w wodzie, najlepsza zabawe ma jak zanurza głowe .
Milenka super ze zabawa udana. Ja poszlam na latwizne i tydz temu robilismy w sali zabaw. 2 godz zabawy dzieciaki szaleli a ja tylko przynioslam cos do jedzenia i picia i oczywiscie tort, tym razem ze Sponge Bob.

A my siedzimy w Kudowie Zdroj. Uwielbiam to miasto.
Mlody wkoncu robi postepy i stawia pierwsze samodzielne kroczki. Narazie max 5. Ale woli widze raczkowac.

Zuzanka - gratulacje!!! Oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.

Edysiek - super ten basenik, muszę chłopakom coś podobnego kupić.

Milenka - cieszę się że urodziny się udały :-)

Mika, Madzikm - nienawidzę wiatru, wszystko potrafi popsuć, nawet najpiękniejszy letni dzień. Spokojnie doczekacie się pogody. U nas na pewno długo to nie potrwa bo byłoby to zbyt piękne.

Marcia - podziwiam za organizację wszystkiego co masz na głowie.

Agunia - na przyszły weekend chłopcy niech razem siedzą a ty do spa ;-)

Kroczek - mnie właśnie zawsze ten wiatr stresuje. Wiem jak mnie samej nieprzyjemnie jak mokra z wody wyjdę i wieje.

Oliwia - no to tylko kwestia czasu i będzie biegał.

Kurczę a u nas pojawił się problem z kąpielą. Oliwier dostaje szału. Sam chce wejść do wanny i zawsze bardzo lubił się kąpać, a teraz tylko go wsadzę, postoi kilka sekund i chce wyjść. Jak go zaczynam myć to jest już bardzo niezadowolony, jak chcę umyć włosy to histeria, a jak chciałam szybko mu głowę spłukać żeby go już wyciągnąć to aż się zanosił od płaczu :-( nie wiem co robić.

Rila - może była za ciepła woda ? Albo sie obraził na wodę jak F na jajecznice.

Milenka - udanej imprezy, tylko uważaj bo M bedzie podrywana i żeby Ci za szybko zięcia do domu nie przyprowadziła [emoji6]

Oliwia - gratulacje dla F. U mojego to jeszcze daleka droga.

Agunia - ja nie zostawiałam F dłużej niż na 4 godziny z przyczyn wiadomych.

Ostatnia edycja:
Rila moj F tak miał z kapiela w Grecji. Tak jak uwielbia kapiele to tam nie chcial w wannie wykapac sie. Musialam na szybko go myc na stojaco bo wył ale w basenie czy w morzu to siedzial non stop a woda wcale za ciepla to jeszcze nie byla i temp powietrza oj 23 stopni. Po powrocie to tylko 1 dzien byl jeszcze na nie z wanna.
Mika twoj F obrazil sie tylko na jajecznice a moj to na cale jedzenie. Teraz tylko cyc przez caly dzien. A jedynie wczoraj zjadl loda

Jestem teraz z F na spacerku w parku a chlopaki pojechali na Bledne Skałki. Super sprawa. Uwielbiam tam chodzic ale niestety z F w tym labiryncie nie dalabym rady isc. Starszak juz chyba z 10 razy byl i ciagle mu malo. Jak kiedys bedziecie w tych okolicach to polecam.
Wczoraj bylismy po stronie czeskiej na piwku i smazonym serku a dzis w planach smazalnia pstraga;-)

Zuzanka teraz to już lekarz nie wiele może ci zrobić;-)ale pewnie zaleci dużo odpoczynku[taaaa przy dwójce maluchów]żeby sie blizna nie rozlazła ale to pod koniec ciaży.Będzie dobrze,a co byś wolała chłopca czy dziewczynkę[wiadomo że zdrowe]?

MIKA heh jeszcze się ma czas na to;-)

Rila moja od dłuższego czasu mycie głowy to masakra jest,cyrk taki odstawia.

Do dziewczyn co się starają czy planują,gadałam wczoraj z kuzynką[lekarz]i mówi że Polska zamierza robić jak UK czyli nie dawać zwolnień w czasie ciąży,natomiast do 4miesiąca nie ingerować,przetrwa to ok nie to znaczy ze słabe było.Już sporo lekarzy do tego podeszło i z tąd te problemy z wypisywaniem l4 a nie długo znikną bo coraz więcej kontroli z nfz mają i lekarze pokolei odchodzą od starych praktyk.Jej kuzynka jest w ciaży robi specjalizację w szpitalu gdzie ma do czynienia z rentgenen itp,zagrożenie dla płodu i jej lekarz odmówił l4:szok:,szukała po znajomości innego gina.

OLIWIA podpowiedziałaś mi super pomysł,zamiast noclegu we Wrocławiu,zatrzymalibyśmy się w Kudawie i stamtąd nie daleko do Wrocławia,a Kudawę tez chętnie zobaczę:tak:.Trzeba by pewnie ze 3dni mieć chociaż na to.

Ostatnia edycja:
Matko ile Wy piszecie. Ja na szybko-na grillu bylismy, wrociliśmy ok 22. Zanim ogarnęłam chlopakow byla 23. Pospalismy do 10 i szybkie ogarnianie domu bo brat z żona na grilla przyjada-na grilla ta właśnie zaczęło lać:-/

Witam :-)
Komu ciasto z truskawkami? Tylko szybko, bo już się kończy :-p

U mnie już pogoda się popsuła, leje. Ale nie przeszkadza mi to zbytnio, byleby nie za długo. Niby od czwartku znowu ma być gorąco.

Rila może właśnie problem z myciem głowy, wie co go czeka i dlatego nie chce się kąpać. Moja ostatnio też niezbyt lubi myć głowę. Myślałam o rondzie kąpielowym, ma któraś?
A co do basenu to dla Twojej dwójki kup nieco większy, bo ten to dla jednego malucha.

Mika ja zrobiłam wczoraj jajecznicę chyba po 2 tygodniach przerwy i nawet troszkę zjadła. Może F. też się przejadł jak moja.
Moja nie chce za bardzo pić z niekapka, ze słomki nie umie. Potrafi pić normalnie z kubeczka, ale zawsze pomoczy się przy tym.

Milenka nasze córcie to elegantki, nawet w basenie muszą się prezentować :-)

Rila moj miał tez taki okres, że ja go pakowałam do wanny, a on od razu na nogi o ryk. Glowe to mu myłam w ułamku sekundy. Po jakimś tyg czy 2 mu przeszło.
Niekapek i słomka u nas mają miejsce głęboko w szafce;-).

reklama
Edysiek -właśnie on od stycznia nie chce. W zupie jak jest całe jajo to pluje a jak tylko żółtko to jakoś przełknie. Jedyne co mu podchodzi to omlet ale tylko z dżemem na słodko z warzywami nie tknie.

Do góry