reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej dziewczyny, podczytuję Was, ale nie miałam w sumie ani weny do pisania, ani nic ciekawego do powiedzenia ;-)

Miśka to faktycznie bym już odpieluchowała, bo sobie znalazł zabawę i przynajmjiej 2 razy dziennie ucieka mi z gołą papą przez pół mieszkania... Ale za już się wyprowadził od rodziców - tj. od trzech dni nie spi z nami, tylko w pokoju z siostrą :-D oczywiście nie całą noc ale od czegoś trzeba zacząć...
a ja na dzień dziecka zobaczyłam dwie kreski na teście (tak tematycznie... ). No niby chciałam trzecie, ale nie brałam pod uwagę, że tak szybko się uda ;-)

reklama
Zuzanka gratulacje :)
Mika postaw małemu sprawę jasno: pijesz sam, pieluchy żegnamy od jutra do pracy idziesz. Ja młodemu powiedziałam, że jak nie chce spać to do Tesco na nocki towar niech idzie rozkladac z półek. Poskutkowalo, bo w nocy śpi- tylko wstaje o 5:00 więc musze mu innej roboty poszukać :).
Swoja drogą taki zasliniony buziak o poranku jest przepyszny. :)

Ostatnia edycja:
Katjuszka dołączam do rozdwajania, a nawet myślę o większej ilości klonów. Nie ogarniam już tego dziecka.

Ancona zdrówka dla starszaka.

Milenka fajna modelka :)

Edysiek super buciki :)

Zuzanka gratulacje :)

U nas noc kiepska z milionem pobudek. Dopiero o 5 jak mąż wstał do pracy to jakoś się wespała i godzinę przespała.

DJMka parz kawę a ja pączki dokładam :) u nas pierwsza drzemka w toku.

Chodził i marudzil, sam z sobą chyba wytrzymać nie mógł. Jak wstanie to śniadanko nr 2 i wymarsz na plażę. Pobudujemy babki z piasku i chumorek wróci.

U nas nocka nawet nawet, standardowa jedna pobudka i jak ostatnio codzień marudzenie od 5, ale znów o 6 zasnęła i do 7:15 spała.. Ale jak tylko zobaczy, że ja się ruszę to od razu staje i zwisa nade mną z łóżeczka..

Ja się zaraz wybieram na spożywcze zakupy, bo czeka mnie placek i sałatka na tą nieszczęsną 80-tke, bo impreza składkowa..

Zuzanka właśnie ostatnio się zastanawiałam co z Tobą. A tu taki news :-) Gratulacje :-) Jeżeli chciałaś trójeczkę to idealnie, trochę się pomęczycie, a potem już luz blues :-) Cieszysz się?

Myszka tak Ci tego morza zazdroszczę, że intensywnie zastanawiam się jak to zrobić, żeby we wrześniu pojechać.. Niestety mój mózg nie ogarnia mojego dziecka nie lubiącego auta przez 7-8 godz w aucie..

Ancona H załatwia Ci gratisowy fitness, a w zasadzie to podnoszenie ciężarów.

Milenka Julek w basenie z gołym siurem lata, a Milenka dama w stroju :-)

Mika wstyd z tymi pampersami robisz. Mój przestawia się stopniowo i teraz regularnie leje do basenu, jak tylko zamoczy nogi ;-)

Zuzanka gratuluję. No teraz to dopiero będziesz mieć cyrk na kółkach :tak:

Katjuszka musicie jechać na noc. My tak zawsze robimy, bo Julek delikatnie mówiąc też nie jest fanem jazdy.

U nas noc nawet ok, bo spał do 7.10, ale matka korzystając z faktu, że m. nie ma zrobiła sobie babską imprezkę i teraz ledwo na oczy patrzę. No, ale warto było :-)

U nas też noc ok ale od rana arie operowe odstawia.

Truskawkowa - czym Cię tak wkurzył ?

Agunia - zdolniak z Julka [emoji6]

Zuzanka - gratulacje [emoji1]

reklama
Zuzanka gratulacje!!!! I trochę zazdroszczę:-) ja też myślę nad trzecim ale teraz nie mogę sobie na to pozwolić. Ale też trochę Ci współczuję bo już masz dwójkę z małą różnica wieku i teraz trzecie. Na razie mnie też by przerazalo ogarnięcie dwójki i bycie w ciąży. No ale dasz radę:-)

U nas kolejna przespana noc bez pobudki :-) od 20.45 do 6 rano. Myszka chyba ty pytałaś, tak młody jeszcze na cycu. Tak myślę że skoro tak ładnie ostatnio sypia to może by to wykorzystać i go odstawić ale nie mam na razie cierpliwości żeby go uczyć samodzielnego zasypiania. Teściowa go na rękach usypia jak jestem w pracy. Ale na razie mi jakoś nie przeszkadza to jego Cycanie bo tylko do snu właśnie ciągnie więc nie mam ciśnienia na odstawianie.

Do góry