reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U mnie zimno ,wietrznie i mokro a moja chodzi z polarem w rece i na spacer by chciała iść:szok:.Ciężki tydzień się zapowiada

reklama
Heh milenka K siedziała rano z butami przed oknem balkonowym i było koko ggęęge bo popierniczona niania pomyliła kaczki z gesiami i moje dziecko gega do kaczek :szok: teraz poszła na drzemkę z tatą bo znajomi przychodzą popołudniu to naiwnie mam nadzieję, że dziś będzie ładnie spać ;-) a mój m średnio się temperatura przejął, jechałam do księdza po zaświadczenie a on K na spacer ubrał. schodze na c dół, a kurtka leży. Bo mowie mu ubierz w fioletowa. To ubrał w dres różowy :wściekła: na 12 st!! Dziecko lodowate wróciło..

Moja śpi w łóżeczku ostatnio, bo boje się ją brać do nas jako ze nie zawsze jestem czujna a m często przywali ja sobą lub kołdrą przez sen. Dziś noc fatalna tak od 2 gdzieś. Ale lewa dwojka się przebija, bo już ją czuć ale czuć tez ze jeszcze jest na niej cienkie dziaslo.

Z pielucha u nas różnie. Jak dostanie do rąk coś zakazanego typu krem czy chusteczkę mokrą to luz. Nawet leży. A jak nic i jest rozbrykana to jest problem.

Zazdroszczę Wam tej kawy wspólnej ;-) ja nie lubię kawy ot tak.. Tylko do śniadania 1,5 lyz rozpuszczalnej i samo mleko. Nawet do rybek to piję :-D:-D

Mam pytanie. Bo wydaje mi się ze tak jest, ale chciałam potwierdzić. Dziecko umie się podnieść bez trzymania za coś dopiero jak juz chodzi samo? Czy się mylę? Bo K sama tylko na kolana się podniesie ale nie stanie jak nic nie ma..

Marcia zdrowia!

Mika bez stresu :-) zawsze jest ok to nie stresuj się teraz

I juz nie wiem co komu. :-(

Milenka a u mnie dziś nawet ładnie :)

Katjuszka moja wstawać sama nauczyła się jak już chodziła.

Matko, Młoda dopiero padła... a powinna z drzemki wstawać... koszmarny dzień dziś.

Ancona u mnie też pobudki co chwilę, a do tego łeb mnie od samego rana boli.

Auliya tantum verde możesz. Mi pomagały tabletki do ssania natursept.

Mika ja jak starszego pierwszy raz obcięłam to trudno bylo mi się przyzwyczaić, tak wydoroślał.

Kawę stawiam ;)

Macie prezenty bądź pomysły na dzień dziecka?
U nas dla starsza jinn z przedmiotami (pisałyście o nim w zeszłym roku) a młody dostanie lego duplo kaczuszki.
Starszy dostał już worek na lego zgodnie z życzeniem. Nie wiem co jeszcze bo jinn od babci więc pewnie lody albo jakieś inne atrakcje zapewnimy.
Witam po kawce. Tymek na szczęście już nie goraczkuje i nie wymiotuje i w ogóle nie wygląda na chorego, no może poza niewielkim katarem. Ale do przedszkola nie poszedł, dzięki czemu mam dzień wolny od pracy, bo teściowa z dwójka zostać nie chciała. Ale przyjedzie do nas niedługo to posiedzi z chłopakami chwilę a ja zakupy pojadę zrobić. Tylko że mnie też gardło boli. Chyba też psikne sobie tantum bo tylko to mam w domu.

Ale bym sobie pojechała gdzieś za granicę. No ale w tym roku to odpada. Może za rok ja się już urządzimy w domu.
ZDRÓWKA dla was
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. My zagramanicę wybieramy zdecydowanie w tym roku, póki Julko leci jeszcze za darmo...
Za darmo jak za darmo, dowiedz się czy dopłat za wózek nie ma a reszta chyba tak samo. My jak lecieliśmy z 2 latkiem do brata to tańsze bilety były niż dopłata na wózek a 3 bagaże mogliśmy mieć. Inaczej pewnie jak wczasy się kupuje tego z dziećmi nie trenowaliśmy więc się nie mogę wypowiadać.
... Ładne spódniczki, ale cena wcale nie jest powalająca jak dla mnie. ..
A już myślałam że tylko dla mnie były w zwykłej cenie. No i przyznam że taką brązową kupiłam koleżance za 3 zł ostatnio. Będzie później dla Ali :D

Ja spadam na małą kawę (dużej nie dam rady), zaraz będzie pan warzywko i lecimy na pożegnanie ze starym przedszkolem.

pozdrawiam wszystkich chorowitków i niedospane mamy dlatego zdrowia i słodkiej drzemki życzę.

Czy któreś jeszcze maluchy mają tylko 4 ząbki? Madziolina wiem że Twój ale czy ktoś jeszcze? mnie już wkurza to zaraz się przebije i nie ma bo jak on będzie mięcho z grila jadł ??:baffled::szok:;-)

AuYLIYA w smyku po 3zł były?Ja mieszkam na wsi,wszelkie ciucholandy odpadają bo po 3zł to tam nawet majtek nie kupię ;-)
Mój starszak jinna państwa dostała na mikołaja,bawił sie 2dni,teraz leży w pudełku jak wszystko inne.
Z tymi darmowymi lotami może niech Mika się wypowie,też słyszałam że wiecej opłaty wychodza niż bilet ale być może inaczej to wygląda przy wykupie wczasów biurze podróży.

Co do latania samolotem to wózek (czy inny dziecięcy"przyrząd" typu fotelik, nawet łóżeczko turystyczne)jest w cenie biletu. Ja latam Ryanair lub EasyJet to jest opłata za dziecko koło 100zł. Oprócz normalnego bagażu, lecąc z dzieckiem, można mieć w Ryanair 5kg dodatkowo (EasyJet nie pamietam, ale ja zawsze mami nikt sie nie czepia)

Jutro o tej porze to Wam z góry pomachamy ;)

Ostatnia edycja:
Matko ale piszecie.
Marcia zdrowka dla Was.
Mika to akcja pakowanie dzis.
Katjuszko odpoczywaj ole sie da, a tatus niech zabawia dziecko.
Ja szybko ogarniam dom i spadamy do bratowej na imieninowego grilla.

Truskawkowa - tylko sie nie upij [emoji13], ja juz prawie spakowana od wczoraj, zawsze staram sie dużo wcześniej bo potem połowy rzeczy zapomnę.

Katjuszka - odpoczywaj ;)

Marcia - i jak chłopaki dzisiaj ?

reklama
Mika to dzisiaj stres przedwyjazdowy. Współczuję.

Katiusza korzystaj póki możesz :-) a może m odczaruje jakoś K i będzie teraz fajna :-)

Czekam na teściowa i jadę do apteki po antybiotyk dla starszego bo ma okropne gardło i naloty na migdałkach. No i goraczkuje co trochę. Teraz chłopaki śpią.

Do góry