reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Zazdroscilyscie mi snu to w odwecie zasnął mi wczoraj o 22 i w nocy piszczal co chwile. Dolne 2 dają o sobie znać:-( Ale za to pospal do 9:30.
Auliya zdrowka dla chorowitka zycze. Powodzenia z rolada.

Pytanie mam( matki polki nie czytac) dajecie juniorom parowki?? Moj wlasnie szamie swoja pierwsza na śniadanko.

reklama
Truskawkowa Mloda je. To nasze koło ratunkowe, żeby cokolwiek zjadla ostatnimi czasy.
Współczuję nocki.

Auliya oby nic poważnego się nie rozwinęlo u Was.

Mam pytanie: używacie termometrów bezdotykowych? Możecie coś polecić.

Truskawkowa ja jeszcze parówek nie dawałam i chciałabym unikać jak najdłużej się da chociaż starszak je i młody jak widzi to aż piszczy.

Djmka my mamy microlife i powiem szczerze byłam przekonana że będzie do niczego a bardzo pozytywnie mnie zaskoczył tempka jest jak na normalnym.

H dopiero padł na pierwszą i pewnie ostatnią dzisiaj drzemkę, ma jeszcze godzinę snu bo na 14.00 ze starszakiem do fryzjera :-)

Rety tyle piszecie, że ledwo zdążę czytać.

Mój też się ostatnio coraz częściej buntuje z drugą drzemka. Za to nocami śpi całkiem nieźle.

Mój parówki dostał już kilka razy ale staram się kupować te z szynki co mają duży procent mięsa. U mnie tak samo jak u ancony starszy je to i młodszy chce.

Auliya zdrówka dla syna a dla Ciebie dużo siły!!!

Auliya jak O teraz? Kurcze, masakra tak z niczego taka gorączka.

W ogóle to skąd Wy wiecie, że jest gorączka? mierzycie jakoś profilaktycznie codziennie, czy po prostu czujecie po ciepłocie ciała. Bo u nas odpukać chyba się jeszcze coś takiego nie zdarzyło, ale ja profilaktycznie w ogóle nie mierzę. Jak była całkiem malutka i bardzo płakała z nieokreślonego powodu to mierzyłam, ale zaprzestałam ;-)

Po raz kolejny upewniam się, że coś na te nasze dzieci zbiorowo wpływa. Moja od 23:30 fiksowała w nocy. Aż o 24 dałam jej jeść, zjadła 200 z kaszką, co u niej jest już max wartością. Ale wcale nie zasnęła błogo, tylko całą noc się kręciła i pojękiwała budząc mnie X razy. Dziś dwie drzemki, ale ta pierwsza taka marna była bo została po zaśnieciu z nianią jako, że jechałam do lekarza i wstała po 40min co u niej się ostatnio nie zdarza..

Nie wiem czy Wasze dzieci już się biorą do kredek, ale polecam. Moja co prawda rysuje tylko kreski, ale ogólnie uwielbia kredki. Potrafi stać przy ławie i 15 min i podawać mi kredki, żebym jej coś rysowała. I tak ze 2-3 razy dziennie. I od ok 2 tyg jej się jeszcze nie znudziły. Co jest swoistym szokiem ;-) dziś kupiłam kredę, będziemy maziać po parkingu osiedlowym po drugiej drzemce :-D

Witam :-)
Znowu w biegu, bo teściowa chciała pojechać do marketu budowlanego po farbę. Mąż po części do huśtawki (już nawet zaczął robić). Ja sobie kupiłam azalię bell.png o taką (moja na razie ma tylko kilka kwiatków, bo ma może 0,5m). Tylko muszę pomyśleć gdzie ją wsadzę :eek:

Zastanawiam się czy te problemy ze spaniem to nie kolejny skok rozwojowy :baffled:
Wrażeń nie ma nowych, tyle że cały dzień jest na podwórku. Może to, że zaczęła sama chodzić mam jakiś wpływ.

Kroczek u nas wszystkie rytuały są typu kąpiel zawsze o tej samej godzinie, butla i usypianie przytulona do maminego cycka (mimo iż takowego już nie ciągnie pół roku). I mimo to ciężko jej zasnąć.
U nas ciągle dwie drzemki.

Z jedzeniem nie mamy problemu, tylko właśnie często jej brakuje czasu żeby zjeść. No a wylata się cały dzień i w nocy się budzi. Ostatnio obudziła się o 12 w nocy z płaczem, nie wiedziałam o co jej chodzi :baffled: próbowałam ululać a ta jeszcze gorzej się darła. Dostała butlę i poszła spać. Obudziła się o 4 na kolejną butlę i spała do 7.

U mnie ostatnio też mała daje popalić. Strasznie rozdarta się zrobiła, wszystko musi być tak jak ona chce. A że ja jej nie zawsze na wszystko pozwalam to ciągle się drze. Tylko, że u mnie tak od niedawna. Jak była malutka to było ok, teraz zrobił się z niech wrzaskun.

HA HA nie myślcie sobie, że jak podrosną to będzie lepiej :-p Może przez chwilę. Ja mam w domu nastolatkę, która zaczyna dorastać :rofl2: A tu już na horyzoncie bunt dwulatka (tylko nie wyobrażam sobie, że może być jeszcze bardziej rozdarta). Normalnie nadchodzą cudne czasy:-D

Truskawkowa moja jadła parówki ze 2 razy i smakowały jej bardzo. Ale moja to już nawet kiełbasę z ogniska wcinała. Moje dziecko jest zdecydowanie mięsożerne :tak:

DJMka my mamy taki termometr Termometr bezdotykowy Diagnostic, NC300 - Dla dzieci i niemowląt | AptekaGemini.pl tani i prosty w obsłudze.

Załączniki

• bell.png
    bell.png
    119,9 KB · Wyświetleń: 28
Katjuszka moja podkrada kredki bratu już parę miesięcy. Starszy uczy ją bazgrania i ostatnio liczenia ;)
Co do temperatury to ja czuję jak czoła dotykam.

Edysiek moja też na nie ma uczulenie ;)
Dzięki za link.

reklama
U nas parówki od dłuższego czasu sa palaszowane zs smakiem. Kupuje mu te z dużą ilością mięsa. Ale on podobnie jak u Edysiek jest miesozerca. Wcina nawet kabanosy.

Do góry