reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

No właśnie dziewczyny z moim K tak ostatnio było że nie mógł się wyciszyć po całym dniu a zmęczony był na maksa bo aż chwilami zwieszki zaliczał, aż się zastanawiałam czy aby na pewno dobrze się czuje po tej szczepiące. U niego problem polega na tym że nie zaśnie byle gdzie i byle jak. On potrzebuje tych wszystkich rytualnych kapieli, karmienia w jednym miejscu itp.

A drzemki sam sobie już zredukował do jednej dziennie. Najgorzej jak zaśnie mi np w aucie o 11 i pośpi 30min. Nie ma opcji żeby potem go jeszcze raz uśpić a wieczory wtedy bywają ciężkie.

reklama
KROCZEK moja ma tak samo jak w aucie zaśnie to też potrafi sie wyspać za 20minut,dla tego ja smoka nie daję i zabawiam czym się da żeby dojechała do domu.Moja też spi raz dziennie już od 2miesięcy.

ANCONA moją w dzień spi w wózku w drugim pokoju,okno zamknięte,drzwi wyzamykane i musi mieć spokój.

RILA ,djmka ja odpoczęłam miedzy jednym a drugim;-)

Kroczku bo człowiek myśli że jak w dzień zapewni dziecku dużo ruchu to maluch wieczorem zaśnie bez problemu a tu zonk i jest zupełnie na odwrót :baffled:

Milenka ja właściwie nie miałam kiedy odpocząć ;) chyba przerwa za mała ;) ale pocieszam się, że jak pójdą z domu w miarę szybko po sobie to odpocznę ;)

Moja chyba nie ogarnia jeszcze jednej drzemki.

DJMka bo to jest tak że K też nie ogarnia jednej drzemki i około 17 już mu się nogi plączą ale "nie ma czasu" na spanie. Śpi w dzień w wóżku ale koniecznie na dworzu i w ruchu:confused2: Od dwóch dni zasypia mi tak jak zawsze między 18 a 19 ale budzi się o 22 na jedzenie bo oczywiście w dzień też "nie ma czasu" na jedzenie i koniec końców ganiam go po podwórku z bananem czy jogurtem

Ale się rozpisalyscie:szok: ledwo doczytalam... z tego co pamietam:
DJMka oj dlugo przerabialam trzymanie za raczke przed snem
Marcia psiaka troche zazdroszcze ale u nas jeszcze nie czas na takie rewelacje tym bardziej ze ja tez lubie duze psy.
My na szczescie sami zasypiamy choc dziś byla walka z 10min na raczkach. (Burza sie zaczynala moze to mialo znaczenie)
W dzien mamy problem bo w wózku za duzo atrakcji a nie zawzze moge w domu do 12 siedziec.:baffled:
Jutro dlugi dzien przedemna bo podszykowac jedzenie musze na przylot brata wlacznie z tortem dla chlopcow! Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Przepraszam ze tylko o sobie ale lektury zapewnilyscie ze się pogubilam...

Stwierdzam jednogłośnie, że mój syn czyta BB albo zapanowala zmowa kkwietniowych dzieci. SYN MÓJ KOCHANY - zasnal o 19:00 i po 30 minutach byl juz wyspany. Walczyl z ponownym zaśnięciem do tej pory. W międzyczasie zjadł jeszcze kanapke i powariowal po pokoju.
DJMka moj skarb zasypia tez tylko ze mną i to w całym tego slowa znaczeniu. Mama musi byc, nawet jak nie CYC to palec, wlosy itp. W ciagu dnia na drzemke tez tak jest, nie mam więc szans zrobic cos w tym czasie w domu. Siedze albo leze obok niego i czasami poczytam lub odpisze na BB.
Kroczek_K moj tez spi tylko 1 drzemke w ciagu dnia a jak zaśnie w aucie to potem nie ma opcji na ponowne spanie. Probowalam parkowac na podjezdzie i siedziec obok auta jak wstanie ale to cwaniak, musi silnik pracowac, więc czasami jeżdżę po okolicy albo stoje na włączonym silniku.
Duzo biega na świeżym powietrzu ale to nijak się przeklada na nocki.
Auliya u nas tez mega burza byla.

Kroczku moja z jedzeniem to w ogóle pojechała. Non stop łazi do lodówki i chce, by coś jej dawać. Zje dwa kęsy i koniec. Stwierdziłam, że dość tego, bo nie ma mowy o zjedzeniu obiadu. Nawet tego średniego słoiczka nie chce zjesć całego. Drzemki ma dwie, na pierwszą pada o 8.30-9. Nie da się przeciągnąć, bo potem daje to odwrotny efekt. A druga ok. 13, żebym wyrobiła się po syna. O dziwo wczoraj była nawet znośna jak na jedną drzemkę.

Myszka to Twój syn ma wymagania ;) moja trzyma mnie za rękę, ale jak zaśnie ja jestem wolna ;)

Córka dziś dała popis o 3 nad ranem i darła się do 4 :/. Do tego ze 3 standardowe pobudki. Kiedy to się skończy...

DJMka skończy się skończy. .... jeszcze jakies 17 lat i może pojda do akademika;) mój dzis tez dał popis az zsiural pampersa na wylot. Teraz śledzi smieciarki w oknie wiec chwila oddechu. Dobrze ze dzis segregowane wywoza to kilka smieciarek podjedzie he he he
Ide kroplowke z kawy zbożowej naszykowac bo bez dopingu nie dam rady. I koniecznie cos mega słodkiego musze zjeść.

Ostatnia edycja:
reklama
wstałam o 4 podać smoka a tam drobne 39,2
podaliśmy leki, pobawiliśmy się na zimnej podłodze co by schłodzić nóżki i rączki i koło 5 w końcu przysnął. Oczywiście ja co 10 minut biegałam bo jęczał przez sen ale co tam. Od kawy mnie odrzuciło dziś niemiłosiernie i aż mi niedobrze do tej pory. Popijam herbatę owocową (co jest ciekawe bo ja ich nienawidzę) mam ochotę na słodkie ale od samego zapachu mnie mdli.
Ma któraś pożyczyć zapałki? bo chciałam uniknąć coli...

Biszkopta nie mam jak upiec bo zapomniałam małą blaszkę tortową pożyczyć od koleżanki a ona dopiero po 16 będzie, czekam na powrót drugiej jak nie zapomni to podrzuci swoją. jedyny plus chłodzi się masa na krem milkiway - jak sądzicie dzieciom będzie smakować?

Zmykam bić pianę na roladę szpinakową, robię pierwszy raz zobaczymy czy wyjdzie (zależy mi to pewnie nie :eek:)
Szukam też inspiracji co zapodać o północy gościom po podróży. Jakieś pomysły na ciepło?

Ostatnia edycja:
Do góry