reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja też chrzestnych nie wybierałam na zasadzie czy dadzą dużo. To nie w tym rzecz.

Moviennie ja z Młodą poszłam do ortopedy jak już na dobre się rozkręciła. Lekarz zalecił nam tak po miesiącu od rozpoczęcia chodzenia przyjść. Moja na początku też tak robiła, ale z każdym dniem coraz pewniej się czuła i przestała raczkować. Ja myślę, że to moment, kiedy dziecko więcej chodzi i sporadycznie raczkuje.

Mi z pęcherzem lepiej, ale jakieś przeziębienie łapie.

Spacer zaliczyliśmy odprowadzając Młodego do przedszkola. U mnie w końcu ciepło się robi :D

Kroczku najlepszości dla synka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Edysiek, chyba Twoja pogoda do nas przyszła ;) o 6 rano było 0 stopni, a o 9 na balkonie w krótkim rękawie siedziałam :-)

Kurcze, znalazłam na allegro fajną ozdobę do okna, ale kosztuje 130zł i jak dla mnie to trochę dużo na takiego duperela i postanowiłam, że za pomocą cioci krawcowej zrobię to sama 5249706308.jpg

wiszące ozdoby kupię gotowe z filcu, bo wczoraj widziałam takie w sklepie, ale zastanawiam się jakiego rodzaju materiał kupić :dry: bo ja zielona w tym jestem, a ciocia w pracy i nie mogę do niej zadzwonić... ale w sklepie kobieta powinna mi doradzić czy materiał nada się na zasłonkę czy nie ...?

A! Milenka - szacun ogromniasty za rezultat diety!

Załączniki

• 5249706308.jpg
    5249706308.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 35
Viltutti ja chciałam chrześniakowi aparat fotograficzny kupić koło 500 ale już miał, rower od chrzestnego dostał (trochę wypasiony bo gianta )... ustaliłam z rodzicami że kasa będzie, dałam normalnie małemu on odłożył na wakacje...
moviennie jeśli się puszcza i na 2 idzie przez pokój to znaczy że chodzi. na 4 będzie schodził jeszcze długo jeśli kiedykolwiek raczkował. Mój starszy nie raczkował to tylko bieganie mu zostawało a teraz mam pół na pół. Prowadzony za rączkę puszcza się i sam idzie więc chodzi.

dopiero 10 a ja już zmęczona, pranie zrobione poprzednie dwa porozdzielane kolejne w trakcie...
Co do swojej wagi to się nie wypowiadam ja nadal powyżej tej sprzed ciąży ale i odchudzać się nie mogę :happy2: gorszy jest brzuszek którego nie zgubiłam ale na wakacje już mi nie będzie przeszkadzał:cool2:

uciekam bo chatę trzeba ogarnąć jakoś solidniej przed weekendem.

Edysiek to dla małej zdrówka

Kroczku dla Twojego Kubusia bezwietrznej i słonecznej pogody na całe życie. Marzeń spełnienia i radosnego bicia serduszka. Uśmiechniętych rodziców którzy pokonają razem z Tobą największe góry.

Kroczek - wszystkiego co najlepsze dla Kubusia, a Tobie dużo radości :-)
Auliya :-)
U nas noc do luftu, bo przez zęby M. się budził co godzinę. A teraz już na drzemce. Pogoda ładna więc jak wstanie to wybywamy na plac.

Kroczku sto lat dla Kubusia :-) a dla Ciebie wiele radości :-)

Auliya ja właśnie miałam pisać kilka dni temu, że fajne nowe suwaczki ;-)

Zmykam na allegro szukać natchnienia bo nagle wszyscy się obudzili co na roczek chcemy. Tzn co K chce ;-) musze wymyślić kilka fajnych i niedrogich rzeczy a nie mam kompletnie pomysłu. Tia to tyle w kwestii kasy ;-) nic bez niej się odbyć nie może :-( tylko ja c wole prezent niż kasę.

Ze swojej komunii to pamiętam dwie rzeczy. Pozlacany zegarek od chrzedtnego. I Zarazem jedyna pamiątka po nim bo n nie żyje. I lalkę barbie od dziadków. Syrene, ze zmieniającym się kolorem włosów. Co mi po kasie jak nawet coś sobie kupilam to nie było to coś od kogoś,tak żeby mieć pamiątkę

reklama
Moje dziecię śpi,ja witam z kawką i zaraz idę sadzić truskawki bo kupiłam kilka krzaczków dla młodej:tak:.

EDYSIEK robiłaś kiedyś syrop z sosny?ponoć na początku maja zbiera się te nowe przyrosty i zasypuje cukrem i jest super zdrowy i naturalny,przymierzam sie do zrobienia:tak:

MIKA całkiem zrozumiałe dlaczego dajesz tysiaka,skoro F podobnie dostał a komunia to niby ta ważniejsza uroczystość.Ja jak wspominałam na chrzest moje dzieci dostały 100zł od brata,co prawda nie chrzestny ale nie widzę powodu do większego stawiania się.

MAGDA mój syn nawet nie wiedział że na komunię dosataje sie prezenty,w zimie jak mówił że chce xbox na mikołaja to mu powiedziałam że niech zbiera kasę i z komuni sobie dołoży i kupi.Bo obawiam sie że nawet na xbox nie uzbiera,dziadków nie ma a to oni sporo dają,chrzestna zerwałą kontakt,a reszta gosci to pewnie po 200zł da.

Katjuszka ciesz się że pytają o prezenty bo prezent od chrzestnego za 200zł dalej leży nie rozpakowany i nie mogę sie zebrać żeby go wystawic na allegro.Szkoda że nie zapytał bo jest sporo rzeczy jakie bym podpowiedziała kupić za taką kasę:zawstydzona/y:.Ale właśnie tak jest,mieszka na jednym podwórku a był u niej 3-4razy od kąd sie urodziła:dry:.

VILTUTTI to twoja chrześnica będzie miałą w tym roku komunię co mój syn.Fajna ta firaneczka.

AULIYA dobrze to wymyśliłaś,nie musisz się stresować latem bo wytłumaczenie masz.

KROCZEK 100 lat dla synusia
roczek.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry