reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Myszka 100 LAT dla synka!!!
Mika brawo dla F. :tak:

Viltutti
super ta zasłonka. W sklepie na pewno coś doradzą.

Milenka o syropie z pędów sosny nie słyszałam. Ja już od kilku lat przymierzam się do zrobienia syropu z młodych orzechów włoskich i ciągle mi nie wychodzi :eek:

Katjuszka ja na komunię dostałam 2 komplety : zegarek + kalkulator + długopis i złote kolczyki. A za pieniądze kupiłam sobie lalkę Barbie z dzieckiem i spódniczkę lambadę. To był dla mnie szczyt marzeń i pamiętam to do dziś :-) Ale my żyłyśmy w zupełnie innych czasach, inne wartości były ważne.

Ancona ciężka wyprawa za Wami.

U nas tak sobie, tyle że mała ma gile do pasa. Byłyśmy na spacerku na rowerku :-) Oby tylko dzisiaj w nocy dała mi choć trochę pospać.

reklama
W domu już kota dostawałam z tymi moimi urwisami tylko pisk krzyk jęczenie i dopiero wróciliśmy 2 godziny na placu zabaw :-)

Edysiek u nas też gile wiszą do pasa ale było w miarę ciepło i mam nadzieję że nam ten spacer bokiem nie wyjdzie. Zaraz odpalamy inhalator, na noc smarowanie maścią rozgrzewającą i musi być dobrze :tak:

Kroczek wszystkiego najlepszego dla Kubulka
Ancona na katar słońce najlepsze:tak:

Mika gratki dla F, lada chwila wszystkie będziemy biegać za naszymi maluchami.

Moja E jakiś odmieniec jest - wszystkie na plac zabaw wybywacie, żeby spokoju trochę było, a moja najspokojniejsza w domu. Na placu dopóki sama chodzić nie zacznie to spokoju nie będzie - piasek ją wkurza, jak tylko dotknie ręką to z obrzydzeniem patrzy co za świństwo jej się przyczepiło i każe czyścić, do trawy też z dystansem podchodzi, więc raczkowanie odpada, na huśtawce po chwili się nudzi, za rękę też długo nie pochodzi, najlepiej, żeby ją nosić cały czas, ale za to to ja podziękuję. Po 45 minutach wyjec jej się załączył, a po wejściu do domu cisza i spokój. Niechże ona wreszcie zacznie chodzić sama

Dziękujemy wszystkim za życzenia :) Dzień minął nam szybko i oby noc też tak minęła :) Moje dziecko od kilku dni śpi w dzień tylko 1 raz i to uwaga: całe 20 minut. Niestety nocki nadal z płaczem mimo czopków przeciwbólowych. Szkoda mi go przez to, bo nie wiem jak mu pomóc - mój sen tu się już nie liczy.
Wczoraj zaliczyliśmy dentyste - mały miał nalot na ząbkach a że ja mam słabe zęby to troszkę panikowałam i wolałam żeby go obejrzeli. No i ząbki są super a na bolesne ząbkowanie rady nie ma.
Madziolina_p cieszę się, że jeszcze ktoś się stara o bąbelka kolejnego. Nam też coś nie wychodzi ale myślałam, że blokuje mnie karmienie piersią a tu zrobiłam badania i TSH 5,68 więc wina jeszcze inna chyba jest. W sobotę mam endokrynologa zobaczymy co powie.

Był ostatnio temat bucików: My kupiliśmy skórzane Lasocki KIDS za 89 zł, profilowane, skórka miękka - fajniusie. U nas wybór marny z bucikami.

Uciekam rozliczać VAT bo urząd skarbowy czeka ;)

Uwaga, moje dziecko pobiło dzisiaj swój rekord - zasnął o 20.45. Jeszcze nigdy tak długo nie wytrzymał :) Ciekawe o której pośpi, może nareszcie usłyszę dźwięk budzika ( od roku ustawiony na 6.30 - nie zadzwonił ani razu...)

Myszka my to tak niby od lutego sie staramy, ale to nie jest tak w 100% jak powinno byc, bo czasem zmeczenie itp bierze gore, wiec nie wykorzystujemy do konca dni plodnych :-(
A TSH faktycznie wplywa na zajscie.
Powodzenia w takim razie Kochana!

Mika brawo dla F. :)

Moja mimo chodzenia plac zabaw ma gdzieś. Woli na schody się wspinać. W domu też diabła ma za skórą. Oszaleć idzie.

Madziolina w staraniach o dzieci pomaga luz i kompletny spontan ;)

reklama
Witam dziewczyny:-D

Dziękuję w imieniu Kubusia za życzenia:tak: ale ten czas zapiernicza. Kiedy ten rok przeleciał:szok: Dziś Kubuś miał intensywny dzień. Od godziny 10 byliśmy na dworze z przerwą na obiad. Po południu pojechałam z Nim do Kleszczowa do Solparku na basen i do Figloraju:tak: Taki był zadowolony z dużej ilości wody że zastanawiam się czy nie jeździć z Nim na zajęcia pływania dla dzieci. Wprawdzie trwają 30 min czyli tyle ile jazda w jedną stronę ale szkoda byłoby nie skorzystać z takiego zapału tym bardziej że ja pływać nie umiem.

Viltutti bardzo fajna firanka. Na pewno orginalna i fajnie wygląda:tak:

Auliya a to sobie wymyśliłaś kobieto;-)

Myszko zdrówka i uśmiechów dla synka:-)

Ancona oj cięzki dzień miałaś... Ja jutro idę do fryzjera z K i ze sobą. Mam nadzieję że jakoś to będzie:tak:

Do góry